Welke impact heeft de coronacrisis op je werknemers? Hoe ervaren zij de gevolgen ervan in hun werk en welzijn? En welke rol speel je daarbij als werkgever? Randstad heeft er recent wereldwijd onderzoek naar gedaan en de bevindingen vind je in een speciale COVID-19 editie van de Randstad WerkMonitor. De belangrijkste uitkomsten hebben we voor je op een rij gezet. 

impact is groot, maar veerkracht ook

Uit de nieuwste Randstad WerkMonitor blijkt dat de impact van de coronapandemie op mensen met een baan groot is, net als de zorgen die zij daardoor hebben. Ruim de helft van de ondervraagde werknemers wereldwijd (54%) vreest zijn baan te verliezen als hun werkgever door de coronacrisis in de problemen komt. De angst hiervoor is het grootst bij werknemers in India (78%) en het laagst in Nederland (34%). 

Hoewel een groot deel van de werknemers (63%) de impact van corona op het werk ronduit negatief noemt, zegt ook een overgrote meerderheid (83%) zich inmiddels te hebben aangepast aan de uitdagingen die de nieuwe werksituatie meebrengt. Zo geeft 79% aan dat hun werkgever het online/digitaal werken dat hiervoor nodig is, mogelijk heeft gemaakt. 

Wat qua uitkomst ook in het oog springt, is de grote behoefte aan ‘reskilling’. Om massale werkloosheid als gevolg van COVID-19 te voorkomen, hebben werkenden nieuwe skills en andere vaardigheden nodig. Hoe sneller, hoe beter! En dat vindt 80% van de ondervraagde werknemers. 

Nederland in cijfers

Behalve de impact van de coronacrisis op het leven van werkenden komen in het rapport andere onderwerpen aan de orde. Zoals baantevredenheid en de balans tussen werk en privé. Een greep uit de nieuwste cijfers voor Nederland, ten opzichte van de vorige Randstad WerkMonitor (november 2019).

  • 79% van de ondervraagden is tevreden met de baan die ze nu hebben. Een  lichte stijging (0,7%) ten opzichte van 2019
  • 73% zegt dat het lukt om te schuiven met ‘werkuren’, voor een betere balans tussen werk en privé. Dat is 2% minder dan het gemiddelde wereldwijd
  • 46% van de werkgevers verwacht van medewerkers dat ze beschikbaar zijn buiten werktijden. Het laagste cijfer wereldwijd (in China is dat 89%)
  • nederland staat in de top 3 wereldwijd van werkgevers die hun personeel faciliteert om hun werk digitaal/online te kunnen doen (73%). Op 1 staat India (90%), nummer 2 is China (81%) en op de laatste plaats staat Japan (39%)
  • 74% van de werknemers vindt dat hun werkgever moet helpen bij het ontwikkelen van de digitale skills die nodig zijn voor het ‘nieuwe normaal’
  • 63% van de ondervraagde werknemers zegt dat de coronacrisis een negatieve impact heeft gehad op hun werk. En dat is de laagste score wereldwijd (in China en Japan is dat 73%: de hoogste score).

meer weten? 

Het onderzoek voor de speciale COVID-19 editie van de Randstad WerkMonitor werd gehouden in 15 landen, waaronder Nederland. Per land zijn minimaal 400 werknemers geïnterviewd, tussen de 18 en 65 jaar oud en minimaal 24 uur per week werkzaam in loondienst. Het onderzoek vond plaats tussen 7 en 22 mei 2020. Benieuwd naar alle resultaten? Download dan nu het volledige Randstad WerkMonitor global rapport.

download het onderzoeksrapport >