Het maakt niet uit of je ervaring hebt of niet: om in de financiële sector te werken hoef je niet per se een financiële achtergrond te hebben. Met een mbo4-, hbo- of wo-diploma op zak, beheersing van de Nederlandse taal en ervaring met klantcontact begin je bij ons morgen nog. Bekijk dus snel onze opleidingen rondom banken en verzekeringen.

Wil je je analytische vermogen inzetten om witwassen, fraude- en terrorismefinanciering tegen te gaan als CDD analist bij een bank? Volg dan via ons een uitgebreide CDD opleiding.

Iedereen die werkt in de financiële dienstverlening heeft de juiste Wft-diploma’s nodig. Via Randstad kun je die Wft’s halen om zo het beste advies te geven. 

Kun je goed luisteren, wil je afwisselende dagen en ga je graag in gesprek met klanten? Met deze opleiding leer je en doe je deze ervaring op bij banken en verzekeringsmaatschappijen als ABN AMRO, ING en Achmea.

 • werken en leren tegelijkertijd
 • persoonlijke begeleiding gedurende je hele opleiding
 • een erkend diploma op zak

Leren en groeien, dat kan altijd en overal. Zeker met de motiverende online trainingen die we in samenwerking met Goodhabitz aanbieden. Of je nu werkt aan je vaardigheden of persoonlijkheid: er zit altijd iets voor jou bij. Zo werkt het:

 • maak eerst een Randstad-account aan (duurt een minuutje)
 • vervolgens meld je je vanuit jouw account aan voor de online trainingen van GoodHabitz 
 • dan verstuurt GoodHabitz je een mailtje waarin staat hoe je gratis gebruikmaakt van de online trainingen.

Gelukt? Dan kun je starten met een van de gratis online trainingen via Goodhabitz. 
Speciaal voor iedereen die interesse heeft om bij een bank of verzekeraar aan de slag te gaan, hebben we de volgende aanraders:

Beteken méér voor je klanten en bied ze de beste deal. Achterhaal de drijfveer van de klant, geef inzichtelijk advies en haal de opdracht binnen.

Met LSD (Luisteren, Samenvatten, Doorvragen) achterhaal je wat je gesprekspartner bezighoudt. Zo kom je direct tot oplossingen en neem je de juiste beslissingen.

Ontwikkel je competenties, verbeter je sociale en communicatieve
vaardigheden en verhoog je persoonlijke effectiviteit met NLP. Een training voor open geesten!

veelgestelde vragen

 • ik heb geen auto: moet ik ver reizen voor een opleiding?

  Dat hangt af van het soort opleiding die je volgt. Sommige opleidingen volg je online of tijdens het werk. Sommige opleidingen worden verzorgd op een andere locatie. In dat geval kijken we altijd naar locaties die makkelijk te bereiken zijn.

 • ga ik weer de klas in of naar school als ik een opleiding ga volgen?

  Bij veel opleidingen leer je terwijl je werkt. Je kunt ook online trainingen doen, wanneer en hoe dat jou uitkomt. Bij een aantal opleidingen is het handiger om les te krijgen in een klas. Dit is het geval bij een aantal vakopleidingen.

 • krijg ik een coach wanneer ik een opleiding volg?

  Bij een langdurig opleidingstraject krijg je een coach. Deze coach noemen wij een opleidingsadviseur en hij/zij begeleidt je van begin tot eind van de opleiding. Samen ga je op zoek naar een geschikte werkplek voor jou. Tijdens de gehele opleiding zijn er minimaal 3 momenten per jaar waarin je samen met je docent, de praktijkbegeleider op de werkvloer en je opleidingsadviseur bespreekt hoe het gaat. Maar ook waar je eventueel nog extra hulp of ondersteuning in nodig hebt. Ook tussen die momenten staat de opleidingsadviseur altijd voor je klaar om je vragen te beantwoorden en je op weg te helpen. Uiteindelijk moet jij het zelf doen, maar alle hulp is aanwezig!

 • welke branche geeft mij in de toekomst de grootste kans op een baan?

  Dat is geen eenvoudige vraag om te beantwoorden. Wat we zien, is dat er veel vraag is naar bijvoorbeeld monteurs van zonnepanelen en laadpalen. En met alle veranderingen op gebied van duurzaamheid zal dat alleen maar toenemen. Maar ook in de zorg en het onderwijs, bijvoorbeeld als verpleger of docent,  zijn er flinke tekorten. Deze beroepen noemen we schaars. Wanneer je dus een opleiding voor het leren van een van deze zogenaamde 'schaarste-beroepen' volgt, kun je ervan uitgaan dat je baankansen groter worden. Helaas hebben we geen glazen bol, dus met zekerheid kunnen we niets zeggen. Het is vooral heel belangrijk dat je iets leert dat bij jou past. Zo blijf je nu en in de toekomst met plezier naar je werk gaan!

 • welke opleiding geeft mij straks het beste salaris?

  Dat is heel moeilijk om te zeggen. Want salaris hangt van meerdere factoren af. Van je ervaring, de geldende CAO en het beleid over arbeidsvoorwaarden van de organisatie zelf. Daar is geen vaste regel voor te vinden. Wat wij wel zien in de markt is dat over het algemeen bij schaarse beroepen er iets meer salaris wordt betaald. Maar een garantie kunnen we je niet geven. 

 • moet ik (al) via randstad werken om een opleiding te kunnen volgen?

  In de meeste gevallen wel. Een opleiding volg je vaak tijdens of naast je werk via Randstad. Dit wordt samen met je contactpersoon bji Randstad, vaak de intercedent, met je besproken. 

  Voor de online trainingen is dat anders. Deze kun je gratis volgen wanneer je je inschrijft bij Randstad. We hebben meer dan 100 online trainingen op allerlei gebied. Van Goed Nederlants, BHV basiskennis tot Speak Business English. 

 • wie betaalt mijn opleiding?

  Wij faciliteren en organiseren de opleidingen, want we investeren graag in jou en je toekomst.  Echter, een eigen bijdrage wordt geregeld gevraagd. Alleen dit verschilt per opleiding. Op de opleidingspagina lees je hoe dit zit. Of vraag je contactpersoon bij Randstad, de intercedent, er naar. We helpen je graag!

 • kan ik blijven werken naast mijn opleiding?

  Werk je al via ons? Dan kun je hier met jouw Randstad-contactpersoon over in gesprek. Zij kunnen je alles vertellen over de voorwaarden en je kansen om de opleiding te kunnen doen.

  Werk je nog niet via Randstad? Schrijf je dan bij ons in en meld je aan via het aanmeldingsformulier dat bij de opleiding hoort. Deze vind je op de opleidingspagina. Is er nog geen startdatum bekend? Dan kan je een interesseformulier invullen en zullen we je benaderen zodra we weer gaan starten.  

 • hoe kom ik in aanmerking voor een opleidingsplek?

  Werk je al via ons? Dan kun je hier met jouw Randstad-contactpersoon over in gesprek. Zij kunnen je alles vertellen over de voorwaarden en je kansen om de opleiding te kunnen doen.

 • hoeveel tijd ben ik naast mijn werk kwijt aan een opleiding?

  Onze opleidingen verschillen nogal. Soms werk en leer je tegelijkertijd en bij andere opleidingen ga je 1x per week een dagdeel naar school. Of leer je online een paar uur per week thuis. Je leest op de pagina van de opleiding hoe dat precies voor die opleiding zit.