wat is werving en selectie precies?

Voor bedrijven die permanent personeel zoeken maar geen tijd hebben om zelf te werven, is werving en selectie dé oplossing. Hierbij besteed je het zoekwerk uit aan professionals. In deze situaties is werving en selectie een goede oplossing: 

 • wanneer je op zoek bent naar vast personeel
 • als je hulp nodig hebt bij het vinden van het juiste specialistische profiel
 • als je advies wilt ontvangen over het juiste profiel
 • als je geen tijd hebt voor een uitgebreide selectie procedure

wat zijn de voordelen van werving en selectie?

 1. tijdsefficiëntie: je bespaart tijd bij het vinden en screenen van geschikte kandidaten
 2. expertise: je profiteert van de deskundigheid en ervaring van onze wervingsprofessionals
 3. no cure, no pay: je betaalt pas bij een succesvolle plaatsing
 4. toegang tot een breed netwerk: je krijgt toegang tot een grote database van potentiële kandidaten
 5. verminderde administratieve lasten: onze wervingsprofessionals nemen de administratieve rompslomp in het wervingsproces van je over

waarom werving en selectie via ons? 

We weten heel goed wat er komt kijken bij de zoektocht naar de juiste medewerkers. We helpen je graag verder met behulp van onze jarenlange ervaring, kennis en groot opgebouwd netwerk. Dit bieden we:

 • het grootste aanbod van kandidaten
 • actief door heel Nederland
 • no cure, no pay
 • kennis van ruim 25 vakgebieden
 • een vast contactpersoon 

Specialistische kennis is bij werving en selectie van groot belang. Onze adviseurs specialiseren zich daarom in één doelgroep of één branche, waardoor we snel kunnen inspelen op de vraag van jouw organisatie. We houden daarbij altijd rekening met jouw wensen, ambities en bedrijfscultuur om de perfecte match te vinden. 

lees meer over onze specialties >

wat kost werving en selectie?

De kosten voor werving en selectie verschillen per vraag. Het is echt maatwerk. We kunnen het tarief pas vaststellen, als we alle wensen met je hebben doorgesproken. Deze zogeheten fee is een percentage van het fulltime, bruto jaarsalaris van de aangestelde medewerker.

Dat betekent: no cure, no pay en houdt in: je betaalt pas, wanneer je daadwerkelijk iemand hebt aangenomen! Wel zo eerlijk, toch? 
bekijk de kosten van werving en selectie >

artificial intelligence & werving en selectie

We hebben een database vol met gekwalificeerde kandidaten; 1,5 miljoen kandidaten om precies te zijn. We matchen deze kandidaten aan je vacature met de hulp van slimme technologie en expertise van de lokale markt. Het gebruik van artificial intellingence geeft ons de mogelijkheid om snel geschikte kandidaten te vinden. Dit combineren wij altijd de kennis en inzet van onze eigen collega's om de perfecte match te vinden. Het maakt dus niet uit of je iemand zoekt in de Randstad of in Groningen. Overal staan we voor je klaar. 

veelgestelde vragen

 • wat is het verschil tussen werving & selectie en recruitment?

  De termen werving en selectie en recruitment worden vaak door elkaar gebruikt. Toch leggen we beide definities kort uit. Er zit namelijk een verschil tussen:

  • definitie werving en selectie: het selectieproces rond het vinden, selecteren en aanstellen van een geschikte kandidaat voor een vaste baan. 
  • definitie recruitment: het selectieproces rond het vinden, selecteren en aanstellen van een geschikte kandidaat voor een vaste of tijdelijke baan.

  We maken onderscheid tussen directe en indirecte werving en selectie. 

  • directe werving en selectie: direct overtuigd na de kennismaking? Maak gebruik van directe werving en selectie en biedt de medewerker direct een contract bij jouw organisatie aan.

  • indirecte werving en selectie: Twijfel je nog over het takenpakket of de juiste specialist? Maak gebruik van uitzenden en neem de medewerker na de proefperiode aan met een contract bij jouw organisatie.
 • wat valt er precies onder werving?

  Binnen werving en selectie is "werving" het proces waarin we actief kandidaten zoeken en aantrekken voor openstaande functies. Dit omvat taken zoals vacatureplaatsing, het doorzoeken van CV-databases, het adverteren van banen en het proactief benaderen van potentiële kandidaten. In feite is het de fase waarin we potentiële medewerkers interesseren voor de positie bij jouw bedrijf.

 • wat is het verschil tussen werving en selectie en uitzenden en detacheren?

  Bij werving & selectie nemen wij het hele recruitmentproces voor jou uit handen. Hebben we het geschikte talent voor je bedrijf gevonden? Dan neem jij de kandidaat vast in dienst en betaal je ons een eenmalige werving en selectie fee. Wil je liever een flexibele arbeidsoplossing? Dan is het aannemen van kandidaten op basis van uitzenden of detacheren meer wat voor jou! Ook hier nemen wij de recruitment op ons maar blijven we formeel de werkgever. Geen administratieve rompslomp voor jou dus!

 • hoe werven jullie kandidaten?

  We hebben een database vol met gekwalificeerde kandidaten; 1,5 miljoen kandidaten om precies te zijn. We matchen deze  kandidaten aan je vacature met de hulp van slimme technologie en expertise van de lokale markt. Het maakt dus niet uit of je iemand zoekt in de Randstad of in Den Haag. Overal staan we voor je klaar. 

  Ondertussen plaatsen we jouw vacature ook door op ons eigen jobboard. Met 1,4 miljoen bezoekers per maand is dat één van de meest bezochte jobboards van Nederland. Om je vacature zo breed mogelijk uit te zetten en nog meer kandidaten te bereiken kunnen we je vacature daarnaast doorplaatsen naar externe jobboards, zoals Indeed, Monsterboard of Nationale Vacaturebank.

  Uit de sollicitaties selecteren we de beste kandidaten die passen bij je vacature.

bart van brandsma koffie:

"We hebben een vacature bij oa Randstad Financieel uitgezet, maar ook bij een andere partij en daarnaast ook onze eigen mogelijkheden gebruikt om de vacature in te vullen. Dat bleek erg moeilijk te zijn. Uiteindelijk is Randstad Financieel in staat geweest om meerdere kandidaten voor te stellen, waaronder Hanien. In alle opzichten een goede match geweest. Het was onderscheidend dat Randstad in deze lastige tijd goede kandidaten heeft kunnen voorstellen. Dank daarvoor, wij zijn er blij mee!" Bart Boogard - Office Manager, Brandsma Koffie.

rian van teleperformance over randstad:

“Wij ervaren de samenwerking en het wekelijks contact met Randstad Grootschalige Werving & Selectie als zeer prettig en succesvol! Inmiddels zijn er door de goede werving van Randstad in 1,5 jaar tijd meer dan 100 kandidaten in een vaste baan bij ons gestart.” Rian Jansen - Talent Acquistion Specialist, Teleperformance.

vicky van cibt over randstad: 

"De reden waarom wij voor Randstad hebben gekozen is op basis van goede ervaringen uit het verleden en het feit dat er goed meegedacht wordt. Door het uitgebreide contact over de inhoud van de functies, o.a ook door bezoeken aan ons kantoor, is er een duidelijk beeld van de bedrijfscultuur en het type mens wat past bij de functies binnen CIBT.

Werving via Randstad levert een hoop tijdsbesparing op, de volledige eerste screening nemen zij voor hun rekening, zij weten de juiste mensen te selecteren, hierdoor kan er snel een 1e gesprek gepland worden en op basis van dit gesprek al snel een aanbod gedaan worden aan een geschikte kandidaat. We hebben het afgelopen jaar een aantal zeer goede collega’s kunnen verwelkomen in ons team, dankzij de uitstekende inzet van Floor Jutte en haar team." Vicky Theodossiou - Operations Manager Benelux, CIBT

hoe werkt werving en selectie via ons? 

Het werving- en selectieproces is er bij ons op gericht om je lekker snel aan de beste kandidaat te koppelen. Deze zogeheten selectieprocedure lopen we gezamenlijk door, zodat we altijd kunnen bijsturen in de zoektocht als dat nodig is. Hoe dit proces werkt, leggen we je uit aan de hand van deze 6 stappen: 

op zoek naar een werving en selectie bureau bij jou in de buurt?

Onze adviseurs zijn overal in het land gevestigd, zo kunnen wij je lokaal goed van dienst zijn. Zoals in Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Holland, Noord-Brabant, Limburg en Groningen. Overal werven en selecteren we medewerkers voor alle disciplines en vakgebieden. Bekijk hier alle vestigingen.

aan de slag met werving en selectie

►  neem contact met ons op via T: 020 368 2469 (we zijn bereikbaar op werkdagen van 09:00-17:00).
►  of wil je graag eerst met ons in gesprek over je vacature, de dienstverlening of onze werkwijze? Dat kan! Plan een afspraak in met een van onze adviseurs. De afspraak kan telefonisch of via een videoverbinding.
►  je kan ons ook laten weten wie je zoekt via dit formulier en we nemen binnen één werkdag contact op. Dan bespreken we meteen alle opties door die we voor je hebben. We helpen je graag verder!

het nieuwste arbeidsmarktnieuws

meer arbeidsmarktnieuws

diversiteit en inclusie: de werkende overgang inzichten en tips voor goed menopauzebeleid.

hoe kan ai het werk bij hr slimmer, efficiënter én menselijker maken?

trends en ontwikkelingen in de logistieke sector.

hr-trends en ontwikkelingen in de overheid.

trends en ontwikkelingen in het domein klantcontact.

een frisse blik op ambitie: randstad workmonitor 2024.

gezond en veilig werken in de digitale wereld.

diversiteit en inclusie bij de gemeente zwolle: 'lijvige beleidsplannen? aan de slag!'

update wet- en regelgeving 2024: de nieuwste arbeidsmarktdata & hr-trends.

prinsjesdag 2023: dit zijn de plannen voor 2024.

aantrekken en binden van vakmensen: 10 creatieve ideeën.

6 tips voor de ontwikkeling van je medewerkers.

de cao voor uitzendkrachten per 1 januari 2024.

de wet toekomst pensioenen: wat betekent dit voor werkgevers?

de sector overheid heeft goud in handen op de arbeidsmarkt.

randstad employer brand research 2023: de resultaten.

6 goede redenen om te kiezen voor onervaren talent.

8 vragen over het minimumloon.

een burn-out voorkomen: wat kun je als werkgever doen?

paper: skill based recruitment op basis van data.

hybride werken: alles over de thuiswerk- en reiskostenvergoeding.

amplitie: focus op de sterke punten en het talent van je medewerkers.

een vertrouwenspersoon aanstellen: 5 vragen en antwoorden.

grensoverschrijdend gedrag op het werk: je verplichtingen als werkgever.

hybride werken: alles over de thuiswerk- en reiskostenvergoeding.

6 trends om je medewerkers te laten groeien.

meer arbeidsmarktnieuws