Wat voor beroep past bij mij? Wat wil ik worden? Van welk werk word ik gelukkig? En in wat voor een team pas ik het best? Door onze testen komen we samen achter het antwoord op deze vragen. Je vindt hier 2 verschillende gratis testen: een persoonlijkheidstest en een beroepskeuzetest. Zo weet je snel welk werk bij je past, succes!

de meestgestelde vragen over onze testen

 • 1. wat is een persoonlijkheidstest?

  Met de persoonlijkheidstest leer je jezelf en je talenten kennen. Bijvoorbeeld hoe je functioneert in een team en welke organisatie bij je past.

 • 2. wat is een capaciteitentest?

  Een capaciteitentest geeft je inzicht in je denkvermogen. Het laat zien welke capaciteiten jij hebt.

 • 3. wat is het verschil tussen de persoonlijkheidstest en een capaciteitentest?

  Een capaciteitentest geeft je inzicht in je denkvermogen. Met de persoonlijkheidstest leer je jezelf en je talenten kennen. Bijvoorbeeld hoe je functioneert in een team en welke organisatie bij je past. 

 • 4. hoeveel testen bieden we aan?

  We kennen bij Randstad veel verschillende testen. Allereerst hebben we testen die je zelf kan doen via onze website, zoals de persoonlijkheidstest. Er zijn ook veel testen (assessments) die we kunnen inzetten tijdens overleg tussen jou en een opleidingsadviseur of intercedent. Deze laatste groep testen gebruiken we om meer inzicht te krijgen voor een bepaald doel. Bijvoorbeeld inzicht in je leervermogen voor een bepaalde opleiding. Daar kunnen ook vaardgheidstesten bij horen als, technisch inzicht, taalniveau, typetest of contactcenter vaardigheden.

 • 5. kan ik de testen online doen of moet ik naar een randstad vestiging komen?

  Alle testen zijn online thuis te maken.

 • 6. wanneer mag of kan ik een test doen?

  De testen die je vindt op onze website zijn voor iedereen beschikbaar. Onze andere assessments en testen niet. Daarvoor gaan we eerst met jou in overleg. Bijvoorbeeld als je nog niet werkt voor ons en we willen meer inzicht in je leervermogen. 

 • 7. moet ik via randstad werken om een test te doen?

  Nee, de testen die je op onze website vindt, zijn voor iedereen beschikbaar en kan iedereen dus maken. Onze andere assessments en testen niet, die zetten we in overleg in. Bijvoorbeeld als je nog niet werkt voor ons en we willen meer inzicht in je leervermogen. Of die zetten we in voor je verdere ontwikkeling, als je al wat langer voor ons werkt. 

 • 8. kan de intercedent de resultaten van mijn testen zien?

  Ja, als je na het maken van de persoonlijkheidstest daarvoor akkoord geeft, kan de intercedent ook jouw resultaten zien. Dan kan je er samen naar kijken en overleggen. 

 • 9. kan ik de testen op mijn telefoon maken?

  De persoonlijkheidstest is goed op je telefoon te maken. Deze kan je beter thuis op je computer of laptop maken.