dit zijn de redenen om met randstad te werken:

 • we bieden een breed scala aan zorg personeel
 • met ons landelijk netwerk kennen we de lokale arbeidsmarkt
 • we handelen snel dankzij onze uitgebreide database
 • jouw wervingsproces wordt volledig verzorgd, waardoor je meer tijd hebt voor de kernactiviteiten
 • we bieden de flexibiliteit om personeel in te zetten als uitzendkracht of als vaste medewerker

hoe werven het zorg talent?

Op zoek naar zorg  talent? We beschikken over een uitgebreide database met 1,5 miljoen gekwalificeerde kandidaten, waaronder veel zorg personeel. Met slimme technologie en lokale marktkennis matchen we de juiste kandidaten met jouw vacature, ongeacht de locatie. We adverteren jouw vacature op ons eigen drukbezochte jobboard met 1,4 miljoen maandelijkse bezoekers, en kunnen deze ook plaatsen op andere platforms zoals Indeed, Monsterboard en Nationale Vacaturebank. Uit de sollicitaties selecteren we nauwkeurig de beste kandidaten die aansluiten bij jouw behoeften.

hoe selecteren we het beste zorgpersoneel?

In de zorg heb je medewerkers nodig die stressbestendig zijn, met plezier een praatje maken en de juiste beslissingen nemen. En dat zijn precies de eigenschappen waar wij naar op zoek zijn tijdens de werving en selectie. Ons team bestaat uit mensen die zelf ook uit de zorg komen, zo weten wij precies hoe we jou het beste kunnen ondersteunen. 

Een ding is zeker: alle zorg kandidaten worden door ons uitgebreid gescreend. Zo checken we tijdens de selectieprocedure de verschillende referenties en of de persoon over een VOG beschikt. 

Door uitgebreid met jou in gesprek te gaan, weten we ook precies wat jij in een kandidaat zoekt. Moeten we bijvoorbeeld extra aandacht besteden aan bepaalde eigenschappen, zoals inlevingsvermogen, leergierigheid en oplossingsgericht zijn? Dan selecteren wij daar actief op. 

Ook wanneer het zorg talent eenmaal bij jou in dienst is, blijven we jou ontzorgen. Talenten worden door ons gecoacht en opgeleid. Via Randstad bieden wij zorgmedewerkers gratis (online) trainingen en coaching aan. Daarnaast kunnen wij potentiële kandidaten ook opleiden tot gekwalificeerde zorgverleners. Wanneer een kandidaat affiniteit toont met zorg kunnen ze bij ons een omscholingstraject volgen. Zo weet je zeker dat jouw zorgmedewerker altijd de juiste kennis in huis heeft.

Ook na het vinden van een medewerker voor je zorgfunctie, gaan we door. Met onze begeleiding en opleidingen blijft jouw collega altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de zorg. Zo weet jouw zorgmedewerker altijd wat er speelt en welke (nieuwe) behandeling interessant is voor jouw zorginstelling. 

tandartsassistende, apotheek medewerker of huishoudelijke hulp gezocht? Voor elke functie in de zorg staan we klaar:

 • verpleegkundige

 • helpende

 • verzorgende ig

 • doktersassistente

 • praktijkondersteuner

 • basisarts

 • jeugd hulpverlener

 • begeleider gehandicaptenzorg

 • begeleider geestelijke gezondheidszorg

Wij bieden zowel flexibel personeel als personeel vast in dienst, maar ondersteunen jou ook in je zoektocht naar ZZP-medewerkers. Staat jouw zorg functie er niet tussen? Heb je een andere vraag? Neem contact op. Wij gaan elke uitdaging aan! 

talent als uitzendkracht of in vaste dienst?

Of je nu op zoek bent naar een medewerker vast in dienst of flexibel als uitzendkracht, jij bepaalt. Randstad helpt je bij beide opties. Twijfel je welke optie het beste bij jouw bedrijf of vacature past? Neem dan contact met ons op, wij adviseren je graag.

talent zelf aandragen via payroll?

Wil je zelf je talenten selecteren, werven en begeleiden maar de risico’s en juridische verplichtingen van het werkgeverschap uitbesteden? Lees hier hoe payrolling je hierbij kan helpen!

deze bedrijven gingen je voor

Er zijn al veel verschillende zorginstellingen die hebben gekozen voor Randstad. Zowel kleine als grote. Benieuwd welke dit precies zijn? Bij deze zorginstellingen heeft Randstad talenten werken:

wat kost een zorg medewerker via randstad?

Onze kosten zijn op maat gemaakt en afhankelijk van de opdracht en het bruto uurloon van de uitzendkracht. Deze kosten worden uitgedrukt in een omrekenfactor, bepaald op basis van de functieschaarste. Je bepaalt als opdrachtgever het bruto uurloon. Hiermee en met de omrekenfactor berekenen we het uurtarief. Dit kan variëren per persoon, functie en opdrachtduur. Alle kosten zijn inclusief sociale lasten, vakantiegeld en -dagen en pensioen. Reiskosten, onkosten en toeslagen zijn niet inbegrepen. Je betaalt enkel voor gewerkte uren: no cure, no pay. Eerdere prijsafspraken blijven behouden. Wel zo makkelijk toch?

benieuwd hoe dat er uit komt te zien?

Hier een een korte uitleg inclusief voorbeeld:
Bruto uurloon x omrekenfactor = kosten per uur (excl. btw).
Bijvoorbeeld: Bruto uurloon van €12,50 met omrekenfactor 2,5 resulteert in kosten van €31,25 per gewerkt uur (excl. btw).

Meer tariefinformatie vind je hier.

veelgestelde vragen

 • hoe werven we talent voor je zorg klus?

  We hebben een database vol met gekwalificeerde kandidaten; 1,5 miljoen kandidaten om precies te zijn. Onze adviseurs matchen deze kandidaten aan je vacature met de hulp van slimme technologie en expertise van lokale collega’s. 

  De kandidaten worden gekoppeld op basis van een aantal criteria. Denk hierbij aan beschikbaarheid, voorkeuren, capaciteiten, hard skills en soft skills. Zo combineren we online met offline om jou zo snel mogelijk te helpen.

  Ondertussen plaatsen we je vacature ook door op ons eigen jobboard. Met 1,4 miljoen bezoekers per maand is dat één van de meest bezochte jobboards van Nederland. Om je vacature zo breed mogelijk uit te zetten kan het zijn dat we je vacature ook nog doorplaatsen naar externe jobboards, zoals Indeed, Monsterboard of Nationale Vacaturebank. Uit de sollicitaties selecteren we de beste kandidaten die passen bij je vacature. 

  meld je vacature aan

 • wat als ik zelf iemand in dienst wil nemen?

  Dat is zeker mogelijk! Dit kan op 2 verschillende manieren:

  directe werving & selectie

  We nemen de volledige werving en selectie voor je uit handen. Zodra we een aantal geschikte talenten hebben gevonden stellen we die aan je voor. Jij kiest vervolgens zelf je ideale match. Match gevonden? Dan start de medewerker direct bij jouw organisatie in loondienst. Hiervoor vragen we een overname fee. Directe werving & selectie betekent voor jou:

  • geen zorgen bij het zoeken en selecteren van kandidaten; 
  • een kwalitatieve match voor een aantrekkelijk tarief;
  • no cure, no pay

  uitgestelde werving & selectie

  Dit houdt in dat de werknemer start op uitzend- of detacheringsbasis via ons bij jouw organisatie. Vervolgens kun je hem of haar wanneer je maar wilt overnemen, tegen betaling van een overname fee. Deze vorm van dienstverlening betekent voor jou:

  • de mogelijkheid om te zien of de medewerker binnen je organisatie past;
  • een proeftijd zonder risico’s;
  • je kiest zelf wanneer je de werknemer in dienst neemt.

  Wil je gebruik maken van Werving & Selectie? Meld je vacature hier aan

  Benieuwd naar de kosten van W&S? Lees meer. 

 • wat kost het inhuren van een zorg personeel via Randstad?

  De uiteindelijke kosten die je betaalt zijn altijd maatwerk. We kunnen de kosten pas vaststellen, als we we de opdracht details van de uitzendkracht kennen en weten wat het bruto uurloon van de uitzendkracht is. 

  De kosten die je betaalt drukken we uit in een omrekenfactor. De hoogte van de omrekenfactor wordt door ons bepaald op basis van de schaarste van het gevraagde functieprofiel. Als inhurende partij, ben jij degene die bepaalt wat de uitzendkracht bruto per uur verdient. Op basis van de omrekenfactor en het bruto uurloon van de uitzendkracht wordt een uurtarief voor de uitzendkracht berekend. De kosten kunnen daarom verschillen per uitzendkracht, per functie en duur van de opdracht.

  Verder zit alles (behalve de BTW, eventuele reiskosten, onkostenvergoedingen en toeslagen) bij de prijs inbegrepen. Denk hierbij aan de sociale lasten, vakantiegeld en -dagen en het pensioen van de werknemer. Je betaalt alleen voor de gewerkte uren van de werknemer. Dus no cure, no pay. 

  Heb je al eerder met ons samengewerkt? Dan nemen we de prijsafspraken daarvan gewoon over. Wel zo fijn, toch?

  hoe bereken je de kosten van een uitzendkracht?

  Een rekensom: bruto uurloon x omrekenfactor = kosten per uur exclusief btw.

  Voorbeeld berekening:
  Een zorg medewerker krijgt een bruto uurloon: € 12,50
  De omrekenfactor is: 2,5
  Kosten die je betaalt voor de uitzendkracht is €12,50 x 2,5 = € 31,25 per gewerkt uur, exclusief btw.

   

  lees hier meer over de kosten van een uitzendkracht

 • wat is het salaris van een zorg medewerker?

  Via onze salarischecker kunnen we het gemiddelde salaris berekenen van honderden functies. Ook die van een zorg medewerker. 

  Het gemiddelde bruto uurloon van een verpleegkundige is € 4294,- per maand op basis van een 40 urige werkweek. 

  Het gemiddelde bedrag is geschat op basis van 497 Randstad banen. Leeftijd, locatie, vakantiegeld of eventuele bonussen zijn hierin niet meegenomen.

  Let op! Het bedrag is een indicatie. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan het bedrag.

 • ik heb een vacature. Hoe kan ik die direct aanmelden?

  Een passend advies. Dit is hoe het werkt: 

  stap 1. gratis je vacature aanmelden

  Het begint allemaal bij het aanmelden van je vacature. Deze aanmelding is helemaal gratis: je betaalt pas zodra je nieuwe medewerker aan de slag gaat. Wil je de medewerker zelf in dienst nemen? Geen probleem. We bespreken de tarieven later aan de telefoon.

  stap 2. we nemen contact met je op

  Binnen één werkdag bellen we je op om samen met jou de aanmelding door te nemen. Wat zijn jouw wensen en heb je vragen? We bespreken dit met elkaar en komen met een passend advies. Tijdens dit gesprek gaan we ook dieper in op het proces, bespreken we de tijdsindicatie van de vervolgstappen, en stellen we een offerte voor je op. In het gesprek kijken we samen naar jouw behoefte.

  stap 3. we selecteren de beste kandidaten voor je

  Na ons kennismakingsgesprek gaan we aan de slag met het vinden van de beste kandidaten. Met behulp van slimme algoritmes zoekt onze lokale vestiging/adviseur in onze database van 1,5 miljoen gekwalificeerde kandidaten naar de juiste talenten. Bovendien heeft Randstad een breed netwerk van vestigingen door het hele land, wat betekent dat we gespecialiseerd personeel in alle vakgebieden kunnen bieden, zowel vast als tijdelijk. We hebben persoonlijk contact gehad met al deze talenten, zodat we jou het beste van het beste kunnen aanbieden. Zodra we de perfecte matches hebben gevonden stellen we de talenten direct aan je voor. 

  stap 4. kies jouw ideale match

  Nu is de keuze aan jou: welke kandidaten selecteer je? Nodig deze kandidaat uit voor een gesprek of neem ‘m meteen aan! 

  stap 5. starten maar!

  Heb je de juiste werknemer voor jouw vacature gevonden? Mooi, dan maken we het officieel! Je vult de definitieve gegevens in en wij regelen de rest. Zo kan de werknemer beginnen en is je vacature vervuld!

  meld je vacature aan

 • ik wil graag persoonlijk advies. Hoe kan ik contact opnemen?

nieuwsgierig naar hoe we jou kunnen helpen?

Heb je vragen over onze diensten of aanpak? We staan klaar! Boek eenvoudig een gesprek in met een van onze adviseurs via ons online afsprakensysteem. Of bereik ons via het formulier hieronder. Binnen één werkdag nemen we contact op en bespreken we graag hoe we je het beste van dienst kunnen zijn.

vul het contactformulier in

Jouw privacy is belangrijk voor ons. Randstad gaat zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement.