op deze pagina:

hoe hoog is de werving en selectie-fee bij randstad?

De eenmalige werving en selectie-fee wordt berekend aan de hand van een percentage van het fulltime, bruto jaarsalaris, inclusief vakantiegeld. Dat betekent dus dat het bedrag per contract anders is.

En onthoud: no cure, no pay. Je betaalt dus pas, wanneer je iemand hebt aangenomen omdat hij of zij voldoet aan je eisen en binnen je team past. Dat vinden we wel zo eerlijk. Met andere woorden: vinden we geen geschikte kandidaat, dan betaal je niks. 

kosten werving en selectie berekenen

Als je voor jezelf een inschatting wil maken van de kosten voor het werven van een nieuwe medewerker: ga ervanuit dat de kosten gemiddeld rond de 25% liggen van het fulltime, bruto jaarsalaris van de functie die je zoekt. Dit percentage verschilt per functie.

Dus wanneer je voor een werknemer 22.000 euro per jaar (incl. vakantiegeld) hebt begroot, kost het werven van een kandidaat je eenmalig zo’n 5.500 euro.

Wil je meer weten over deze berekening? Neem dan gewoon even contact op met een recruiter van Randstad bij je in de buurt. Onze vestigingen zitten door het hele land. We helpen je graag verder! 

meer info over ons werving- en selectieproces >

vraag kosteloos een werving en selectie offerte aan

Wil je tijd besparen en de zekerheid van een geschikte kandidaat voor je vacature(s)? Vraag dan nu een offerte aan. Samen vinden we snel je nieuwe medewerker(s). 

Je kan er ook voor kiezen om direct contact op te nemen met een lokale vestiging van Randstad. Zo ben je meteen in contact met een vast contactpersoon. Klik dan hieronder op één van de locaties. Aan de slag!

werving en selectie in jouw regio

ook interessant voor jou