Werken in de overgang: we praten er maar heel weinig over. Mensen zien de overgang als synoniem aan ouder worden: een taboe. Omdat er zo weinig bewustzijn bestaat op het gebied van de menopauze en werk, worden overgangsklachten vaak niet herkend. Dat is een veelvoorkomend probleem bij werkende vrouwen, maar ook bij leidinggevenden en hr- en arbo-professionals. Wil je verzuim voorkomen? Maak werken in de overgang dan bespreekbaar en zorg voor goed menopauzebeleid. Hoe je dat doet? Je leest er alles over in onze paper!

arbeidsongeschikt door de overgang: dit zijn de cijfers

Veel vrouwen in de overgang worden arbeidsongeschikt. Dat komt vaak door verkeerde diagnoses gerelateerd aan de overgang. Onderzoek toont aan dat 34% van het ziekteverzuim onder vrouwen tussen 45 en 60 jaar hieraan te wijten is, wat neerkomt op 1,4 miljoen werkende vrouwen in Nederland. De overgang heeft niet alleen persoonlijke effecten, maar beïnvloedt ook organisaties. Dit betreft zowel de werkdynamiek als de financiële gevolgen van ziekteverzuim.

maak werk van menopauzebeleid met onze paper

Doel van ons symposium ‘De werkende overgang’ was het bespreekbaar maken van de overgang en de impact ervan op het werk en het delen van inzichten hoe je hier als werkgever op een goede manier mee omgaat. De tijdens dit symposium gedeelde informatie hebben we verwerkt in onze paper. Zo heb je praktische handvatten om menopauzebeleid effectief in je organisatie te integreren. Dit helpt om vrouwen in de overgang de ondersteuning te bieden die ze nodig hebben om ook tijdens deze fase optimaal te presteren.

 Behoefte aan advies en ondersteuning op maat? We helpen je graag verder.