dit zijn de redenen waarom bedrijven voor randstad kiezen:

 1. brede selectie technisch experts: we hebben een overvloed aan technische talenten

 2. landelijke aanwezigheid & lokale expertise: ons nationale netwerk is gepaard met diepgaande kennis van lokale arbeidsmarkten

 3. snel handelen: onze uitgebreide database zorgt voor snelle schakeling

 4. zorgenloze werving: wij nemen de werving volledig uit handen, zodat jij je kunt focussen op de kernactiviteiten

 5. flexibiliteit in inzet: of het nu gaat om uitzendkrachten of vaste krachten, wij bieden de flexibiliteit die bij jouw bedrijf past

hoe werven we jouw technische personeel?

Hoe zorgen we voor het vinden van het juiste talent voor jouw technische uitdaging? We hebben een enorme database gevuld met hooggekwalificeerde kandidaten – om precies te zijn, 1,5 miljoen van hen! Technische experts zijn hier in overvloed aanwezig. Met behulp van slimme technologie en onze lokale expertise koppelen we deze kandidaten aan jouw vacature. Of je nu een match zoekt in de bruisende Randstad of in het charmante Den-Bosch, wij zijn overal in actie.

En er is meer: we delen jouw vacature ook op ons eigen jobboard. Dit jobboard trekt elke maand maar liefst 1,4 miljoen bezoekers, waardoor het behoort tot een van de drukst bezochte jobboards in Nederland. Maar daar houdt het niet op. We plaatsen je vacature ook op externe jobboards zoals Indeed, Monsterboard of de Nationale Vacaturebank om een nóg breder publiek te bereiken.

En wat betreft de sollicitaties, maken wij het werk voor je lichter: we selecteren de allerbeste kandidaten die naadloos passen bij jouw vacature.

hoe selecteren we jouw technisch medewerker?

Een technisch-medewerker vinden die goed opgeleid is, is één ding. Een gedreven, flexibele, veelzijdige professional vinden, met hart voor jouw organisatie: dát is een vak apart. Graag putten wij voor jou uit onze uitgebreide landelijke netwerk. Iedere kandidaat is persoonlijk bij ons bekend. We ervaren technici met verschillende opleidingsniveaus en vakrichtingen in onze database. Kwaliteit is cruciaal en dat zoeken we in onze kandidaten. We letten vooral op:

 • ervaring die er toe doet
 • opleidingen die tellen
 • de persoonlijkheid die past

Persoonlijkheid? Dat is belangrijk voor de match met jouw bedrijf. Een klik van beide kanten is essentieel. We zorgen voor een snelle en goede match met jouw vacature, waardoor je niet eindeloos hoeft te zoeken. Randstad Techniek verzekert jou daarnaast van gekwalificeerd technisch personeel met up-to-date kennis en ervaring in techniek. Dit kunnen wij waarmaken door te zorgen voor professionele begeleiding, opleiding en passende contractvormen voor ons technisch personeel. Je kunt rekenen op gemotiveerde kandidaten met technische kennis die passen binnen jouw bedrijf. Wij bieden meerdere opleidingen en trainingen in de techniek.

Is iedereen tevreden? Geweldig! We blijven in contact. Periodiek checken we of alles nog soepel verloopt en ondersteunen we je nieuwe medewerker in hun groei en prestaties.

operator, laborant of lasser gezocht? Voor elke technische functie staan we klaar:

 • operator
 • laborant
 • storingsmonteur
 • servicemonteur
 • lasser
 • constructiebankwerker
 • CNC-frezer

Staat jouw technische functie er niet tussen? Of heb je een andere vraag? We helpen je graag verder. Neem gewoon even contact met ons op!

veiligheid binnen de techniek

In de techniek is veiligheid van groot belang. Randstad Techniek is VCU-gecertificeerd en zorgt dat ons technisch personeel goed geïnformeerd is over veiligheid. Aan de hand van een risico-inventarisatie bespreken we de veiligheidsaspecten ter plekke. Onze technici zijn in bezit van VCA-Basisveiligheid. Wanneer het gewenst is, zorgen wij voor persoonlijke beschermingsmiddelen, gereedschap en aanvullende opleidingen.

talent als uitzendkracht of in vaste dienst?

Of je nu op zoek bent naar een medewerker vast in dienst of flexibel als uitzendkracht, jij bepaalt. Randstad helpt je bij beide opties. Twijfel je welke optie het beste bij jouw bedrijf of vacature past? Neem dan contact met ons op, wij adviseren je graag.

talent zelf aandragen via payroll?

Wil je zelf je talenten selecteren, werven en begeleiden maar de risico’s en juridische verplichtingen van het werkgeverschap uitbesteden? Lees hier hoe payrolling je hierbij kan helpen!

diversiteit en inclusiviteit 

Ontdek hoe techniek de wereld laat draaien, van onze telefoons tot de eerste maanlanding en groene energie. Ondanks technologische groei, blijft er een personeelstekort. Hoe pakken we dit aan? Duik in de wereld van diversiteit en inclusiviteit, en ontdek waarom er nog veel te doen is. Lees er alles over op onze blog

Of wil je een keer sparren over hoe we het tekort aan technisch personeel kunnen aanpakken door wat meer diversiteit en inclusiviteit toe te voegen aan jouw wervingsproces? Laat dan van je horen en neem contact met ons op! We kijken ernaar uit om met je te praten!

technische bedrijven die voor randstad kiezen

Veel technische bedrijven zijn al een samenwerking met Randstad aangegaan. Dit zijn zowel kleine als grote bedrijven. Benieuwd met wie we samenwerken? Bekijk hieronder een selectie uit ons klantenbestand:

benieuwd hoeveel technisch personeel via randstad kost?

De kosten voor technisch personeel bij Randstad zijn altijd op maat gemaakt. Ze worden bepaald nadat we de opdrachtdetails van de uitzendkracht kennen, inclusief het bruto uurloon. We gebruiken een omrekenfactor die gebaseerd is op de schaarste van het functieprofiel. Jij bepaalt als opdrachtgever het bruto uurloon van de uitzendkracht. Met behulp van een omrekenfactor en het bruto uurloon berekenen we het uurtarief voor de uitzendkracht. De kosten kunnen variëren per uitzendkracht, functie en opdrachtduur.

Het tarief omvat alle aspecten behalve BTW, mogelijke reiskosten, onkostenvergoedingen en toeslagen. Hieronder vallen sociale lasten, vakantiegeld, vakantiedagen en pensioen van de werknemer. Betaling is alleen voor de daadwerkelijk gewerkte uren. Ons motto is "no cure, no pay".

Heb je eerder met ons samengewerkt? Dan nemen we graag de eerdere prijsafspraken over. Dat maakt het allemaal een stuk overzichtelijker.

hoe bereken je de kosten van een uitzendkracht?

Een rekensom: bruto uurloon x omrekenfactor = kosten per uur exclusief btw.

Voorbeeld berekening:
Een technisch medewerker krijgt een bruto uurloon: € 13,50
De omrekenfactor is: 2,5
Kosten die je betaalt voor de uitzendkracht is €13,50 x 2,5 = € 33,75 per gewerkt uur, exclusief btw.

Lees hier meer over al onze tarieven. 

veelgestelde vragen

 • hoe werven we talent voor je technische klus?

  We beschikken bij Randstad over een schat aan talent. 1,5 miljoen kwalitatieve kandidaten die staan te popelen om aan het werk te gaan. Dankzij slimme technologie en onze diepgaande kennis van de lokale arbeidsmarkt, koppelen we deze talenten aan jouw vacature. Of je nu iemand zoekt in hartje Randstad of in het hoge noorden van Groningen, wij zijn overal voor jou in de weer.

  Ondertussen nemen we ook de tijd om jouw vacature te presenteren op ons eigen jobboard. Met maar liefst 1,4 miljoen maandelijkse bezoekers is dit één van de drukstbezochte jobboards in Nederland. Om je vacature nog breder te verspreiden en nog meer potentiële kandidaten te bereiken, zorgen we er bovendien voor dat je vacature ook verschijnt op externe jobboards, denk aan namen zoals Indeed, Monsterboard of Nationale Vacaturebank.

  En temidden van dit alles, nemen we de tijd om uit de stapel sollicitaties het beste van het beste te selecteren – degenen die perfect aansluiten op jouw vacature.

  meld je vacature aan

 • wat als ik zelf iemand in dienst wil nemen?

  Dat is zeker mogelijk! Dit kan op 2 verschillende manieren:

  directe werving & selectie

  We nemen de volledige werving en selectie voor je uit handen. Zodra we een aantal geschikte talenten hebben gevonden stellen we die aan je voor. Jij kiest vervolgens zelf je ideale match. Match gevonden? Dan start de medewerker direct bij jouw organisatie in loondienst. Hiervoor vragen we een overname fee. Directe werving & selectie betekent voor jou:

  • geen zorgen bij het zoeken en selecteren van kandidaten; 
  • een kwalitatieve match voor een aantrekkelijk tarief;
  • no cure, no pay

  uitgestelde werving & selectie

  Dit houdt in dat de werknemer start op uitzend- of detacheringsbasis via ons bij jouw organisatie. Vervolgens kun je hem of haar wanneer je maar wilt overnemen, tegen betaling van een overname fee. Deze vorm van dienstverlening betekent voor jou:

  • de mogelijkheid om te zien of de medewerker binnen je organisatie past;
  • een proeftijd zonder risico’s;
  • je kiest zelf wanneer je de werknemer in dienst neemt.

  Wil je gebruik maken van Werving & Selectie? Meld je vacature hier aan

  Benieuwd naar de kosten van W&S? Lees meer. 

 • wat kost het inhuren van technisch personeel via randstad?

  benieuwd hoeveel technisch personeel via randstad kost?

  De kosten voor technisch personeel bij Randstad zijn altijd op maat gemaakt. Ze worden bepaald nadat we de opdrachtdetails van de uitzendkracht kennen, inclusief het bruto uurloon. We gebruiken een omrekenfactor die gebaseerd is op de schaarste van het functieprofiel. Jij bepaalt als opdrachtgever het bruto uurloon van de uitzendkracht. Met behulp van een omrekenfactor en het bruto uurloon berekenen we het uurtarief voor de uitzendkracht. De kosten kunnen variëren per uitzendkracht, functie en opdrachtduur.

  Het tarief omvat alle aspecten behalve BTW, mogelijke reiskosten, onkostenvergoedingen en toeslagen. Hieronder vallen sociale lasten, vakantiegeld, vakantiedagen en pensioen van de werknemer. Betaling is alleen voor de daadwerkelijk gewerkte uren. Ons motto is "no cure, no pay".

  Heb je eerder met ons samengewerkt? Dan nemen we graag de eerdere prijsafspraken over. Dat maakt het allemaal een stuk overzichtelijker.

  hoe bereken je de kosten van een uitzendkracht?

  Een rekensom: bruto uurloon x omrekenfactor = kosten per uur exclusief btw.

  Voorbeeld berekening:
  Een technisch medewerker krijgt een bruto uurloon: € 13,50
  De omrekenfactor is: 2,5
  Kosten die je betaalt voor de uitzendkracht is €13,50 x 2,5 = € 33,75 per gewerkt uur, exclusief btw.

   

  lees hier meer over de kosten van een uitzendkracht

 • wat is het salaris van een technisch medewerker?

  Via onze salarischecker kunnen we het gemiddelde salaris berekenen van honderden functies. Ook die van een technisch medewerker. 

  Het gemiddelde bruto loon van een technisch medewerker is € 2371,- per maand op basis van een 40 urige werkweek. 

  Het gemiddelde bedrag is geschat op basis van 154 Randstad banen. Leeftijd, locatie, vakantiegeld of eventuele bonussen zijn hierin niet meegenomen.

  Let op! Het bedrag is een indicatie. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan het bedrag.

 • ik heb een vacature. Hoe kan ik die direct aanmelden?

  Een passend advies. Dit is hoe het werkt: 

  stap 1. gratis je vacature aanmelden

  Zodra je de vacature online bij ons aanmeldt, krijg je meteen een prijsindicatie. De prijsindicatie geeft je een beeld van de kosten zodra een medewerker start op uitzend- of detacheringsbasis via ons bij jouw organisatie. Deze aanmelding is helemaal gratis: je betaalt pas zodra je nieuwe medewerker aan de slag gaat. Wil je de medewerker zelf in dienst nemen? Geen probleem. We bespreken de tarieven later aan de telefoon.

  stap 2. we nemen contact met je op

  Binnen één werkdag bellen we je op om samen met jou de aanmelding door te nemen. Wat zijn jouw wensen en heb je vragen? We bespreken dit met elkaar en komen met een passend advies. Tijdens dit gesprek gaan we ook dieper in op het proces en bespreken we de tijdsindicatie van de vervolgstappen. Hierin kijken we samen naar jouw behoefte.

  stap 3. we selecteren de beste kandidaten voor je

  Na ons kennismakingsgesprek gaan we aan de slag met het vinden van de beste kandidaten. Met behulp van slimme algoritmes zoekt onze lokale vestiging/adviseur in onze database van 1,5 miljoen gekwalificeerde kandidaten naar de juiste talenten. Bovendien heeft Randstad een breed netwerk van vestigingen door het hele land, wat betekent dat we gespecialiseerd personeel in alle vakgebieden kunnen bieden, zowel vast als tijdelijk. We hebben persoonlijk contact gehad met al deze talenten, zodat we jou het beste van het beste kunnen aanbieden. Zodra we de perfecte matches hebben gevonden stellen we de talenten direct aan je voor. 

  stap 4. kies jouw ideale match

  Nu is de keuze aan jou: welke kandidaten selecteer je? Nodig deze kandidaat uit voor een gesprek of neem ‘m meteen aan! 

  stap 5. starten maar!

  Heb je de juiste werknemer voor jouw vacature gevonden? Mooi, dan maken we het officieel! Je vult de definitieve gegevens in en wij regelen de rest. Zo kan de werknemer beginnen en is je vacature vervuld!

  meld je vacature aan

 • ik wil graag persoonlijk advies. Hoe kan ik contact opnemen?

Heb je interesse in een gesprek over een van je vraagstukken? Of wil je graag meer informatie over hoe we werken en wat we kunnen bieden? Dat kan zeker! Boek eenvoudig een digitaal overleg in met een van onze adviseurs. Als alternatief kun je ook via het formulier hieronder contact met ons opnemen. We zorgen ervoor dat we binnen één werkdag met je in contact komen en samen bespreken we een geschikte oplossing.

vul het contactformulier in

Jouw privacy is belangrijk voor ons. Randstad gaat zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement.