Bij Randstad is je vacature aanmelden helemaal gratis. Je betaalt pas zodra wij iemand hebben gevonden die bij je past. Voor die zoektocht gebruiken we onze database vol met talenten en plaatsen we je vacature door naar ons jobboard. Met 1,4 miljoen bezoekers per maand is dat één van de best bezochte jobboards van Nederland! 

voordelen op een rij:

 • je vacature aanmelden is gratis

 • het grootste aanbod van de beste talenten

 • geen match gevonden? Geen kosten!

veelgestelde vragen

 • gratis vacatures plaatsen. Hoe zit dat?

  Bij ons gaat het net even anders dan bij een jobboard. Je betaalt hier niet om je vacature te plaatsen op ons jobboard of per sollicitatie. Bij ons geldt: no cure, no pay. Je betaalt pas op het moment dat wij een een nieuwe medewerker voor je gevonden hebben. Vinden we geen geschikte kandidaat? Dan betaal je niks.

  Hebben we de perfect match gevonden? Dan kan je ervoor kiezen om de medewerker zelf in dienst te nemen (w&s) of je kiest voor uitzenden/detacheren

  Zodra je gratis en vrijblijvend je vacature hebt aangemeld, krijg je van ons een prijsindicatie van het uurtarief te zien mocht degene op uitzendbasis voor je aan de slag gaan. Neem je liever iemand direct in dienst? Dan bespreken we de tarieven telefonisch. 

  Deze prijsindicatie baseren we op de functie, het uurloon dat je invult en de regio die je selecteert. De uiteindelijke prijs kan hoger of lager uitvallen. Hoezo? Vanwege het definitieve uurloon van de werknemer dat je afstemt bij aanname.  

  Verder zit alles (behalve de BTW, eventuele reiskosten, onkostenvergoedingen en toeslagen) bij de prijs inbegrepen. Denk hierbij aan de sociale lasten, vakantiegeld en -dagen en het pensioen van de werknemer. Je betaalt alleen voor de gewerkte uren van de werknemer. Dus no cure, no pay. 

  meld je vacature aan

 • hoe werven jullie de kandidaten?

  We hebben een database vol met gekwalificeerde kandidaten; 1,5 miljoen kandidaten om precies te zijn. Onze adviseurs matchen deze kandidaten aan je vacature met de hulp van slimme technologie en expertise van lokale collega’s. 

  De kandidaten worden gekoppeld op basis van een aantal criteria. Denk hierbij aan beschikbaarheid, voorkeuren, capaciteiten, hard skills en soft skills. Zo combineren we online met offline om jou zo snel mogelijk te helpen.

  Ondertussen plaatsen we je vacature ook door op ons eigen jobboard. Met 1,4 miljoen bezoekers per maand is dat één van de meest bezochte jobboards van Nederland. Om je vacature zo breed mogelijk uit te zetten kan het zijn dat we je vacature ook nog doorplaatsen naar externe jobboards, zoals Indeed, Monsterboard of Nationale Vacaturebank. Uit de sollicitaties selecteren we de beste kandidaten die passen bij je vacature. 

  meld je vacature aan

 • wat als ik zelf iemand in dienst wil nemen?

  Dat is zeker mogelijk! Dit kan op 2 verschillende manieren:

  directe werving & selectie

  We nemen de volledige werving en selectie voor je uit handen. Zodra we een aantal geschikte talenten hebben gevonden stellen we die aan je voor. Jij kiest vervolgens zelf je ideale match. Match gevonden? Dan start de medewerker direct bij jouw organisatie in loondienst. Hiervoor vragen we een overname fee. Directe werving & selectie betekent voor jou:

  • geen zorgen bij het zoeken en selecteren van kandidaten; 
  • een kwalitatieve match voor een aantrekkelijk tarief;
  • no cure, no pay

  uitgestelde werving & selectie

  Dit houdt in dat de werknemer start op uitzend- of detacheringsbasis via ons bij jouw organisatie. Vervolgens kun je hem of haar wanneer je maar wilt overnemen, tegen betaling van een overname fee. Deze vorm van dienstverlening betekent voor jou:

  • de mogelijkheid om te zien of de medewerker binnen je organisatie past;
  • een proeftijd zonder risico’s;
  • je kiest zelf wanneer je de werknemer in dienst neemt.

  Wil je gebruik maken van Werving & Selectie? Meld je vacature hier aan

  Benieuwd naar de kosten van W&S? Lees meer. 

 • kan ik alle type functies aanmelden?
 • wat kan ik na mijn aanmelding verwachten?

  Een passend advies. Dit is hoe het werkt: 

  stap 1. gratis je vacature aanmelden

  Zodra je de vacature online bij ons aanmeldt, krijg je meteen een prijsindicatie. De prijsindicatie geeft je een beeld van de kosten zodra een medewerker start op uitzend- of detacheringsbasis via ons bij jouw organisatie. Deze aanmelding is helemaal gratis: je betaalt pas zodra je nieuwe medewerker aan de slag gaat. Wil je de medewerker zelf in dienst nemen? Geen probleem. We bespreken de tarieven later aan de telefoon.

  stap 2. we nemen contact met je op

  Binnen één werkdag bellen we je op om samen met jou de aanmelding door te nemen. Wat zijn jouw wensen en heb je vragen? We bespreken dit met elkaar en komen met een passend advies. Tijdens dit gesprek gaan we ook dieper in op het proces en bespreken we de tijdsindicatie van de vervolgstappen. Hierin kijken we samen naar jouw behoefte.

  stap 3. we selecteren de beste kandidaten voor je

  Na ons kennismakingsgesprek gaan we aan de slag met het vinden van de beste kandidaten. Met behulp van slimme algoritmes zoekt onze lokale vestiging/adviseur in onze database van 1,5 miljoen gekwalificeerde kandidaten naar de juiste talenten. Bovendien heeft Randstad een breed netwerk van vestigingen door het hele land, wat betekent dat we gespecialiseerd personeel in alle vakgebieden kunnen bieden, zowel vast als tijdelijk. We hebben persoonlijk contact gehad met al deze talenten, zodat we jou het beste van het beste kunnen aanbieden. Zodra we de perfecte matches hebben gevonden stellen we de talenten direct aan je voor. 

  stap 4. kies jouw ideale match

  Nu is de keuze aan jou: welke kandidaten selecteer je? Nodig deze kandidaat uit voor een gesprek of neem ‘m meteen aan! 

  stap 5. starten maar!

  Heb je de juiste werknemer voor jouw vacature gevonden? Mooi, dan maken we het officieel! Je vult de definitieve gegevens in en wij regelen de rest. Zo kan de werknemer beginnen en is je vacature vervuld!

  meld je vacature aan

 • kan ik eerst kennismaken voordat ik een vacature plaats?

miljoenen talenten in onze database

We hebben een database vol met gekwalificeerde talenten; 1,5 miljoen om precies te zijn. Onze adviseurs matchen deze talenten aan je vacature met de hulp van slimme technologie en expertise van lokale collega’s. 

De kandidaten worden gekoppeld op basis van een aantal criteria. Denk hierbij aan beschikbaarheid, voorkeuren, capaciteiten, hard skills en soft skills. Zo combineren we online met offline om jou zo snel mogelijk te helpen.

bereik door het online plaatsen van onze vacatures

We publiceren vacatures ook op ons eigen jobboard. Met maandelijks 1,4 miljoen bezoekers is onze website één van de best bezochte online jobboards van Nederland. Automatisch worden onze vacatures ook doorgeplaatst naar relevante externe jobboards als bijvoorbeeld Indeed, Monsterboard of Nationale Vacaturebank.

voordelen op een rij: 

 • het grootste aanbod van de beste talenten

 • groot bereik op verschillende jobboards tegelijk

 • geen match? Dan betaal je niks!

na je aanmelding

 1. Na je aanmelding krijg je van ons een mail en kun je meteen de prijsindicatie zien. Deze prijsindicatie laat zien wat je gaat betalen op het moment dat een medewerker op uitzendbasis bij je gaat starten. 

 2. We nemen binnen één werkdag contact met je op om jouw werving vraagstuk en wensen door te nemen. Wil je bijvoorbeeld de medewerker zelf in dienst nemen? Geen probleem! Dan bespreken we dat telefonisch. 

 3. Wij starten onze werving en selecteren de beste kandidaten. Daarna kies jij jouw ideale match. 

 4. Is de ideale match gevonden? Dan maken we het officieel. We regelen de administratie en de kandidaat gaat bij je aan de slag. 

Goed om te weten: Je betaald alleen voor de gewerkte uren van de kandidaat of een werving en selectie fee als je iemand zelf in dienst wil nemen. Hebben we geen kandidaat voor je kunnen vinden, dan betaal je niks. No cure, no pay.

op deze manier kunnen talenten bij jou in dienst 

Hebben we de ideale match gevonden? Dan kan je de medewerker op verschillende manieren in dienst nemen. Denk aan een vast personeel inhuren of juist flexibel personeel inhuren. Hieronder staan ze op een rijtje: 

 • uitzenden: dat is het inhuren van een uitzendmedewerker via een uitzendovereenkomst. De medewerker krijgt een contract met flexibele uren, flexibele opdracht duur en een kort opzegtermijn. Lees hier meer over uitzenden

 • detacheren: dat is het inhuren van een gedetacheerde via een detacheringscontract. Het contract bevat altijd een start- en einddatum, minimum aantal uren en een opzegtermijn van één maand. Lees hier meer over detacheren.

 • werving en selectie: een medewerker vast in dienst nemen maar het gedoe van de werving uitbesteden? Dat is werving & selectie. Lees hier meer over werving en selectie

Naast deze dienstverleningen bieden we ook nog vele andere HR-dienstverleningen aan. Denk aan Payroll, Duurzame Inzetbaarheid of Outplacement. Bekijk hier al onze HR-dienstverleningen.