bbl opleidingen mbo

Met de opkomst van slimme computers (AI, Automated Intelligence) worden steeds meer mensen vervangen door computers. Maar tegen praktische beroepen kunnen deze computers niet op. Wij helpen je graag bij het leren van zo'n beroep. En aan het einde van de rit heb je ook nog een mbo-diploma! Naast onze opleidingen en trainingen in verschillende vakgebieden hebben we namelijk ook bbl mbo-opleidingen in de 4 verschillende mbo niveaus.

Tijdens deze opleidingen ga je ook direct aan de slag bij een leerbedrijf. Zo doe je direct ervaring op in het vak, verdien je direct geld, maar werk je ook toe naar het halen van je mbo-diploma. En er zijn natuurlijk nog meer voordelen. 

Je wilt natuurlijk een leuke opleiding mbo doen. Maar er zijn meer redenen waarom je een mbo-diploma zou willen halen:

 1. ai bestendige beroepen: Je hoort er steeds meer over, de opkomst van slimme computers, oftewel AI (Automated Intelligence). Veel beroepen die je uitoefent na het behalen van een mbo-diploma zijn voor computers niet over te nemen. Zie jij een computer al een lekkage maken?

 2. loopbaanontwikkeling: Met een mbo-diploma vergroot je je kansen op een betere baan en een hoger salaris. Veel werkgevers hebben een voorkeur voor sollicitanten met een mbo-diploma, omdat ze weten dat deze personen beschikken over specifieke vaardigheden en kennis.

 3. persoonlijke ontwikkeling: Tijdens een mbo-opleiding ontwikkel je niet alleen professionele vaardigheden, maar ook persoonlijke vaardigheden. Je leert bijvoorbeeld hoe je goed kunt samenwerken, problemen oplost en verantwoordelijkheid neemt. Deze vaardigheden zijn waardevol voor alle aspecten van het leven.

 4. doorgroeimogelijkheden: Met een mbo-diploma kun je ook doorgroeien naar een hoger niveau binnen je vakgebied, bijvoorbeeld door een vervolgopleiding te doen. Hierdoor kun je je kennis en vaardigheden verder ontwikkelen en je carrièrekansen vergroten.

Kortom, een (bbl) mbo-diploma helpt je op verschillende manieren. Maar helpt natuurlijk vooral bij jouw persoonlijke groei en ontwikkeling.

de 4 niveaus mbo opleidingen

Binnen het mbo zijn er 4 verschillende niveaus waarin verschillende opleidingen zitten.

 1. mbo niveau 1 - Entreeopleiding:
  mbo niveau 1 is voor mensen die nog geen diploma hebben behaald. De opleidingen leren basisvaardigheden en kennis aan. Je doet ook praktische vaardigheden die je voorbereiden op werk in een specifiek vakgebied.

 2. mbo niveau 2 - Basisberoepsopleiding:
  Dit niveau is bedoeld voor mensen die mbo niveau 1 diploma hebben, of die al werkervaring hebben opgedaan. De opleiding is gericht op het aanleren van praktische vaardigheden en kennis die nodig zijn voor het uitoefenen van een beroep. Je leert bijvoorbeeld hoe ze machines moet bedienen, hoe ze klanten moet bedienen of hoe ze administratieve taken moet uitvoeren. De opleiding voor procesoperator a is hier een voorbeeld van.

 3. mbo niveau 3 - Vakopleiding:
  Dit niveau is bedoeld voor studenten die een mbo niveau 2 diploma hebben of die al enige werkervaring hebben opgedaan. De opleiding is gericht op het aanleren van vakspecifieke vaardigheden en kennis. Je leert bijvoorbeeld hoe je technische problemen moet oplossen of hoe ze mensen moeten begeleiden in een specifiek vakgebied. Denk aan de opleiding tot pedagogisch medewerker of monteur werktuigbouwkunde.

 4. mbo niveau 4 - Middenkaderopleiding:
  mbo niveau 4 is voor studenten die een diploma hebben behaald op niveau 3, of die al enige werkervaring hebben opgedaan. De opleidingen zijn gericht op het aanleren van management- en leidinggevende vaardigheden en op het ontwikkelen van specialistische kennis. Je leert bijvoorbeeld hoe je leiding geeft aan een team. Onze opleiding tot servicemonteur is bijvoorbeeld een mbo niveau 4 opleiding.

veelgestelde vragen over mbo opleidingen

 • wat kost een mbo opleiding?

  Veel van onze mbo opleidingen zijn voor jou gratis. Deze worden door ons betaald, of samen met de werkgever waar je aan de slag gaat. En je gaat ook nog eens direct geld verdienen. Dat is mooi toch?

 • hoe lang duurt een mbo opleiding?

  De duur van de bbl opleidingen mbo verschilt per opleiding. Dit kan variëren tussen de 1,5 en 4 jaar. Maar tijdens deze periode werk je ook gelijk, dus je doet direct ervaring op.

 • welke toelatingseisen zijn er voor de mbo opleidingen?

  De toelatingseisen voor onze mbo opleidingen verschillen per opleiding. Je kan hierbij denken aan de eis om een rijbewijs te hebben of om een bepaald aantal uren in de week beschikbaar te zijn.

 • welk mbo niveau zijn de mbo opleidingen van Randstad?

  Het niveau van onze mbo opleidingen verschilt per opleiding. Je kan dit vinden op de pagina over de opleiding. We hebben zowel opleidingen van mbo niveau 1, tot mbo niveau 4.