snel naar:

samenwerken aan maatschappelijke meerwaarde, vandaag én morgen.

Nederland is continu in ontwikkeling. Zowel op maatschappelijk, economisch en organisatorisch vlak verandert er veel. Al meer dan 60 jaar vertalen we deze ontwikkelingen naar de wereld van werk. Met passie voor de publieke zaak, integriteit en focus op duurzaam resultaat. We denken proactief mee over HR- en arbeidsmarktvraagstukken. Of het nou gaat om vergrijzing, wet- en regelgeving, digitalisering, diversiteit en inclusie of krapte.

We beschouwen jullie opgave als de onze. Samen werken we aan de beste oplossingen. Met innovatieve maatwerkoplossingen op het gebied van werk, mobiliteit, opleiden en het ontwikkelen van medewerkers en hun talent. Zo borgen we goed werkgeverschap en realiseren we duurzame inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. Lees hieronder verder voor meer informatie!

waarom randstad overheid? 

Vanuit onze missie om de wereld van werk te ontwikkelen, delen wij onze kennis en expertise over en binnen het vakgebied. Dit doen we vanuit een landelijke brancheaanpak met een enthousiast en betrokken (inhouse) team van specialisten. En door actief samen te werken met zusterondernemingen BMC en Yacht. 

In een door technologie gedreven ‘wereld van werk’ zijn wij de menselijke factor. We hebben oprechte aan aandacht voor de mens en maken gebruik van de beschikbare digitale middelen. Daarbij kijken we niet alleen naar het werk van vandaag, maar ook naar dat van morgen.  

Wij analyseren de vraag achter de vraag, onderzoeken de arbeidsmarkt structureel en komen met een datagedreven en resultaatgerichte aanpak. Dit maakt ons een betrouwbare, duurzame partner met een scherpe blik op de toekomst. Lees hier meer over Randstad als duurzame partner.

met deze overheidsorganisaties werken we al samen

Als marktleider binnen de overheid kennen we de sector door en door. Met meer dan 100 actieve relaties binnen Het Rijk, ZBO’s, Provincies, Gemeenten en Waterschappen dragen we dagelijks met plezier en passie bij aan de continuïteit en kwaliteit van de overheid. Bekijk hieronder een kleine selectie van onze klanten:

gemeente amsterdam

'Randstad zorgt voor goed opgeleide zweminstructeurs en lifeguards, zowel structureel als ad hoc. Vooral in de zomer als onze buitenbaden open gaan hebben wij deze flexibele schil echt hard nodig. Zeker ook om de veiligheid te waarborgen. Randstad zorgt voor flexibiliteit in onze organisatie!' - Marco van der Horst, manager Noorderparkbad - Gemeente Amsterdam, zwembaden

uwv

‘Via Randstad verwelkomen wij veel flexmedewerkers en daar zijn wij erg blij mee! Mijn ervaring is dat Randstad graag en goed met je meedenkt. Zij vinden talent voor ons dat uitstekend bij ons past; talent dat graag wil werken bij een organisatie die een maatschappelijke bijdrage levert, waar je jezelf kunt zijn én je blijvend kunt ontwikkelen.’ - Isolda Coetsier, Businesspartner Divisie Uitkeren

gemeente utrecht

'Er is een hele goede basis neergezet voor onze verdere samenwerking. De implementatiemanager van Randstad was kundig, dacht écht met ons mee en nam ons veel werk uit handen. Daarbij was het ook gewoon prettig samenwerken. We werden goed op de hoogte gehouden van de voortgang en er was veel aandacht voor de behoeften van onze leidinggevenden en van de uitzendkrachten die werkzaam waren bij onze vorige leverancier en (allemaal) bij Randstad in dienst zijn getreden.' - Estelle Smith-Bisel, Inkoop- & Contractmanager 

gemeente groningen

‘In het burgerzaken vak gaan de ontwikkelingen razendsnel. De automatisering neemt een deel van de wat meer standaard taken over, burgers worden mondiger en kunnen steeds meer zelf online uitzoeken. Daarmee verandert het profiel van een medewerker bij burgerzaken. Een medewerker moet steeds specifieker op de hoogte zijn om moeilijke casuïstiek goed te kunnen afhandelen. Daarnaast zijn competenties als flexibiliteit en samenwerken steeds belangrijker om goed als team te kunnen functioneren. Randstad helpt ons hiermee door haar flexpool medewerkers een hoogwaardig opleidingstraject aan te bieden. Hierin komen inhoud en vaardigheden samen. Zo helpt Randstad ons met onze strategische HR planning, het hooghouden van de kwaliteit en de binding met onze flexmedewerkers. Belangrijk, want zij zijn het talent voor de toekomst. Of dat nou bij ons is of bij een andere gemeente.' - Hoofd Burgerzaken, Gemeente Groningen.

‘Met het opleidingsprogramma 'Meer in je Mars' kan de toezichthouder van vandaag, de BOA van morgen worden. Aanleiding voor dit programma is om meer ontwikkel- en toekomstperspectief te bieden aan de groep talenten van Randstad die binnen onze afdeling werken. Randstad begeleidt de medewerkers gedurende het traject, wij geven feedback en inzicht in de ontwikkeling op skills en de medewerker zelf gaat de schoolbanken weer in. Het programma is niet alleen winst voor het talent, maar ook voor ons pakt de aanpak positief uit: talent wil langer bij ons blijven en dat geeft ons veel meer grip op onze capaciteit. Inzetten op ontwikkeling en groei heeft bovendien een positieve werking op de werksfeer. Aan de voorkant merkt Randstad het ook: de baan is door het extra perspectief aantrekkelijker geworden en de werving verloopt soepeler. Kortom, we zijn ontzettend trots op het programma dat we samen met Randstad hebben ontwikkeld. Het levert aan alle kanten meerwaarde op. Met deze gemotiveerde medewerkers zijn we nog beter in staat om de Groningse straten veilig te houden.’- Teamleider  opleidingsprogramma voor Boa's, Gemeente Groningen

Hoe ziet de arbeidsmarkt er in 2030 uit? En welke technologieën kan je inzetten om talent te vinden en te binden? De laatste HR-trends, arbeidsmarktontwikkelingen en actuele wijzigingen in wet- en regelgeving vind je bij Randstad. We zijn het grootste kenniscentrum op gebied van de arbeidsmarkt. Hieronder vind je al een greep uit onze artikelen:

onze rol in de wereld van mens en werk

Wij dragen er dagelijks aan bij dat mensen en organisaties hun potentieel optimaal benutten. Met goed geregeld werk voor iedereen. Randstad Groep Nederland zet zich actief in om de arbeidsmarkt inclusiever en rechtvaardiger te maken. Een greep uit wat we doen: