wat kost een uitzendkracht?

De uiteindelijke kosten die je betaalt, zijn altijd maatwerk. We kunnen de kosten pas vaststellen als we de opdrachtdetails van de uitzendkracht kennen en weten wat het bruto uurloon van de uitzendkracht is.

De kosten die je betaalt, drukken we uit in een omrekenfactor. De hoogte van de omrekenfactor wordt door ons bepaald op basis van de schaarste van het gevraagde functieprofiel. Als inhurende partij ben jij degene die bepaalt wat de uitzendkracht bruto per uur verdient. Op basis van de omrekenfactor en het bruto uurloon van de uitzendkracht wordt een uurtarief voor de uitzendkracht berekend. De kosten kunnen daarom verschillen per uitzendkracht, per functie en de duur van de opdracht.

Goed om te weten: je betaalt ons alleen voor de daadwerkelijk gewerkte uren van de uitzendkracht. En altijd geldt: no cure, no pay. Je betaalt dus pas als je iemand hebt aangenomen omdat hij of zij voldoet aan je eisen, binnen je team past en daadwerkelijk werk bij je heeft verzet. Dat vinden we wel zo eerlijk. Met andere woorden: vinden we geen geschikte uitzendmedewerker, dan betaal je niets. Maakt de uitzendkracht minder uren dan gepland, dan betaal je alleen voor de daadwerkelijk gemaakte uren.

welke onderdelen zitten in de kostprijs van uitzendkracht?

Alle kosten van onze diensten hebben we verwerkt in de omrekenfactor waarmee we het uurtarief voor de uitzendkracht vaststellen. Er zijn verder dus geen verborgen of onverwachte kosten. Wel zo fijn om te weten waar je aan toe bent, toch?

Het uurtarief voor een uitzendkracht is bij ons altijd inclusief: 

  • uurloon medewerker 

  • kosten voor ziekte ( risico), vakantiedagen en vakantiegeld, feestdagen

  • kosten voor sociale premies, verzekeringen en werkgeverslasten

  • kosten voor Randstad voor de werving, selectie en planning van de nieuwe medewerker

Niet inbegrepen in het uurtarief:

  • btw

  • reiskosten, onkostenvergoedingen en toeslagen

hoe bereken je de kosten van een uitzendkracht?

Het uurtarief voor een uitzendkracht wordt berekend door het bruto uurloon van de uitzendkracht te vermenigvuldigen met de omrekenfactor. Een omrekenfactor is de prijs die je betaalt voor de diensten van een uitzendbureau. 

Een rekensom: bruto uurloon x omrekenfactor = kosten per uur exclusief btw.

Voorbeeld berekening:
Uitzendkracht krijgt een bruto uurloon: € 11,-
De omrekenfactor is: 2,5
Kosten die je betaalt voor de uitzendkracht zijn €11 x 2,5 = € 27,50 per gewerkt uur, exclusief btw.

Wil je meer weten over deze berekening of achterhalen wat het uurtarief is voor jouw vacature? Neem dan gewoon even contact op met een intercedent van Randstad bij je in de buurt. Onze vestigingen zitten door het hele land. We helpen je graag verder! 

zijn de kosten van een uitzendkracht hoger dan zelf personeel in dienst nemen?

Een uitzendkracht kan duurder zijn dan eigen personeel in dienst nemen, maar dit is niet altijd het geval. Eigen personeel brengt meer werkgeversrisico's en verantwoordelijkheden met zich mee dan een uitzendkracht. Denk onder andere aan doorbetaling bij ziekte en arbeidsongeschiktheid voor de langere termijn, transitievergoeding, kosten voor bijscholing en loonadministratie. Deze financiële risico's kunnen het inhuren van een uitzendkracht juist financieel aantrekkelijker maken.

Wij dragen namelijk de werkgevers- en financiële risico's voor de uitzendkracht. We betalen de ziektekosten, vakantiegeld en feestdagen, sociale premies, verzekeringen, werkgeverslasten, kosten voor bijscholing en nemen de loonadministratie uit handen. Klikt het niet met de medewerker, dan kun je gemakkelijk afscheid nemen van de medewerker zonder transitievergoeding te betalen. Die betalen wij. We regelen ook kosteloos vervanging zodat er geen gaten vallen in je bezetting. De voordelen van het inhuren van een uitzendkracht kun je dus afwegen tegen de kosten en financiële risico’s van eigen personeel in dienst nemen.

Wil je toch zelf personeel in dienst nemen maar wel de werving en selectie uit handen geven? Hier kunnen we je ook bij helpen!

lees over onze werving en selectie dienst >

Ook als je liever zelf je personeel werft, maar liever de financiële risico's en administratie uit handen geeft, staat Randstad voor je klaar met onze payroll dienstverlening.

bereken jouw kosten

Vul dit formulier in. Na het indienen van de vacature nemen onze experts binnen 24 uur contact met je op. Tijdens dit gesprek bespreken ze niet alleen jouw wensen en de vacature, maar stellen ze ook een offerte voor je op. 

Geen vacature indienen maar wel informatie over de prijs? Neem dan contact met ons op!

meer weten over een uitzendkracht inhuren via ons?

lees over onze uitzend dienst >

direct een uitzendkracht inhuren?

meld hier je vacature aan en we gaan het regelen! > 

waar vind je ons? 

We zijn overal in Nederland te vinden, zowel online als offline. Zo kunnen we je in elke regio helpen aan de juiste kandidaat. Selecteer jouw regio en kijk welke vestigingen er bij jou in de buurt zijn. Onze adviseurs helpen je graag verder.

uitzendkracht in dienst nemen?

► neem contact met ons op via T: 020 368 2469 (we zijn bereikbaar op werkdagen van 09:00-17:00).
► of wil je graag eerst met ons in gesprek over je vacature, de dienstverlening of onze werkwijze? Dat kan! Plan een afspraak in met een van onze adviseurs. De afspraak kan telefonisch of via een videoverbinding.
► je kan ons ook laten weten wat je zoekt via dit formulier en we nemen binnen een werkdag contact op. Dan bespreken we meteen alle opties door die we voor je hebben.