Randstad RiseSmart ziet afscheid nemen niet als het einde. Wij geloven in het begeleiden van mensen naar een krachtig nieuw begin. Juíst door waar je vandaan komt. Samen met je medewerkers gaan we op zoek naar een duurzame baan waar zij hun talenten optimaal kunnen inzetten en ontwikkelen.

Op deze pagina:

heb je als medewerker te maken met outplacement? Bekijk dan deze pagina over outplacement >

wat is outplacement?

Een outplacementtraject start wanneer de samenwerking tussen je bedrijf en je medewerker tot een einde komt. Dit kan bijvoorbeeld zijn in geval van reorganisatie of ontslag. Outplacement ondersteunt een medewerker bij het vinden van passend werk bij een nieuwe werkgever. Dit zorgt voor toekomstperspectief en vergroot de kans dat jullie goed uit elkaar gaan. Zo werken we samen aan goed werkgeverschap. 

lees hier wanneer je outplacement aanbiedt >

outplacement via randstad risesmart

Randstad RiseSmart begeleidt al meer dan 20 jaar medewerkers van werk naar werk. We helpen jouw medewerkers te ontdekken waar hun talent het best tot zijn recht komt. Ons doel is simpel: samen met jou creëren we de ‘kortste weg naar werk’ voor je medewerkers. Daarom gaan we altijd voor een persoonlijke aanpak op maat. Dit doen we met een vast team van gecertificeerde loopbaancoaches. 

We richten onze aandacht op zowel de medewerker, de omgeving als de wensen. De ervaren loopbaancoach creëert samen met je medewerker een persoonlijk programma dat hierop is ingericht. Met al onze kennis en ervaring van de arbeidsmarkt weten we waar de kansen liggen en wat er speelt in jouw regio. Wat levert dat jou op? Een tevreden medewerker die als ambassadeur je organisatie verlaat met een 8+ score voor onze dienstverlening.

 • ervaren loopbaancoach als regievoerder van het traject

 • uniek outplacementtraject voor elk werk- en denkniveau

 • een persoonlijke aanpak en toch niet gebonden aan plaats of tijd door de inzet van slimme technologie

 • alumni programma

 • altijd focus op kwaliteit met een 8+ score op tevredenheid

onze aanpak.

de stappen van ons outplacementtraject

 • individuele coaching
  Persoonlijke gesprekken met een vaste coach, die de deelnemer alle hulpmiddelen geeft om een passende baan te vinden. 

 • personal branding
  Samen met de branding specialist stelt je medewerker een CV op, een sterke motivatiebrief en een passend LinkedIn-profiel.

 • jobhunting
  Relevante vacatures, evenementen en contactpersonen, uitgezocht door een expert en snel in de inbox gezet zodat de deelnemer er bovenop zit. 

 • rapportages
  Wil je weten waar je medewerker staat? Via Insight, de digitale portal van Randstad RiseSmart, volg je de vorderingen wanneer je maar wilt.

 • webinars en intervisie
  Extra hulp of kennis nodig tijdens het programma? Geen probleem. De deelnemer kan zich aanmelden voor een intervisie en een breed aanbod aan webinars.

 • spotlight
  Tijdens het programma krijgt je medewerker 24/7 toegang tot alle online trainingen en webinars in onze app Spotlight. Deze app staat vol met assessments, vacatures en leesmateriaal.

 • het alumniprogramma
  Voor de baan van morgen zijn andere vaardigheden nodig dan voor de baan van vandaag. Je medewerkers krijgen na afloop van het traject levenslang toegang tot Spotlight via het alumniprogramma, inclusief een jaarlijks coaching gesprek en CV check.

premobiliteit

Wil je medewerkers voorbereiden op de veranderingen die komen? Dan is een pre-mobiliteitsprogramma waardevol voordat de outplacement start. Hierdoor stel je je medewerker in staat om zelf de regie te nemen. Bewustwording en activatie staan centraal. Denk bijvoorbeeld aan interventies voor medewerkers zoals een coachingsgesprek of workshops (bijvoorbeeld grip op verandering, mijn ideale baan, laat je cv voor je werken, netwerken, zo doe je dat!). We maken hier samen een programma op maat van, dat aansluit bij de behoefte van je medewerkers. 

transitievergoeding

In het verleden nam de werkgever vaak het voortouw bij outplacement. Sinds de introductie van de transitievergoeding zien we dat werknemers nu ook steeds vaker voor outplacement kiezen. Een transitievergoeding is een vergoeding die de werknemer krijgt bij ontslag. Hiermee wordt de overstap naar een nieuwe baan verzacht, maar deze vergoeding kan ook worden ingezet voor outplacement. In dat geval is de transitievergoeding belastingvrij.