Soms is het onvermijdelijk dat je afscheid moet nemen van één of meerdere werknemers. Natuurlijk wil je deze persoon of personen dan ondersteuning bieden om zo snel mogelijk weer een nieuwe baan te vinden. 

RiseSmart (onderdeel van Randstad HR Solutions) levert oplossingen voor organisaties en medewerkers die te maken krijgen met reorganisaties of boventalligheid, waarbij begeleiding naar ander werk centraal staat. RiseSmart heeft wereldwijd al bewezen dat het 60% sneller werkt dan de concurrentie, dankzij geavanceerde technieken en effectieve begeleiding. Via RiseSmart vindt 90% een nieuwe uitdaging tijdens het traject. Daarbij behoud 71% hetzelfde of zelfs een hoger salaris.

ondersteuning voor medewerkers

We brengen de betrokken werknemers in contact met een team van loopbaanexperts. Onze programma’s voor loopbaantransitie zijn ontworpen voor de werknemer van deze tijd: ze zijn zeer innovatief, gepersonaliseerd en resultaatgericht. Onze oplossingen zijn gebouwd op een fundament van geavanceerde, eigen- en cloud gebaseerde technologie.

team van 3 loopbaanexperts

  • personal branding specialist die een cv, motivatiebrief en sterke online identiteit ontwikkelt
  • persoonlijke coach die samenwerkt met de medewerker aan het vinden van de nieuwe baan (netwerken, solliciteren en salarisonderhandelingen)
  • jobhunter die wekelijks de meest relevante vacatures, evenementen en contactpersonen aanlevert

hoge waardering en slagingspercentage

Onze kandidaten waarderen ons: uit recent klantonderzoek blijkt dat zij zeer tevreden zijn over onze dienstverlening. Positieve punten die onder andere genoemd worden zijn: professioneel, goede begeleiding, ons grote netwerk en marktkennis. Ook de persoonlijke, betrokken aanpak wordt als zeer prettig en onderscheidend ervaren. Ons slagingspercentage is zeer hoog: 90% van onze outplacement kandidaten vindt binnen een begeleidingstijd van 6 maanden een passende baan.

risesmart portal: alles bij de hand

Via de RiseSmart portal heeft jouw medewerker 24 uur per dag, 7 dagen per week toegang tot trainingssessies, zowel live als opgenomen, professionele oefeningen en een coachingscentrum gevuld met online content. Ook zijn er telefoonscripts en e-mail formats beschikbaar.

Daarnaast heeft jouw medewerker toegang tot de slimme vacaturezoeker. Vacatures worden op een intelligente wijze gesorteerd, passend bij de specifieke vaardigheden en behoeften, zodat de beste matches altijd bovenaan staan.

hr solutions

Randstad HR Solutions adviseert en ondersteunt organisaties die waarde hechten aan een bredere inzetbaarheid van hun medewerkers, wat de reden van een functieverandering van een medewerker ook is.

Of het nu gaat om outplacement, re-integratie tweede spoor, publieke re-integratie, coaching of duurzame inzetbaarheid. Onze adviseurs kijken samen met jou naar de beste oplossing. Ze zijn opgeleid en ervaren in het werken met speciale doelgroepen als zelfstandig ondernemers, 50-plussers en hoger opgeleiden.