wat is uitzenden?

Dit is een vorm van dienstverlening waarbij wij personeel aan jou ter beschikking stellen. Wij zijn formeel werkgever, jij hebt de dagelijkse leiding en stuurt je werknemer aan. Alle administratieve handelingen en ziekterisico’s liggen bij ons. 

In deze situaties is het inhuren van een uitzendkracht een passende oplossing:

 • er geen of onvoldoende specifieke (en benodigde) vakkennis bij de vaste medewerkers aanwezig is

 • je organisatie heeft te maken met pieken en dalen in productiviteit. Bijvoorbeeld door seizoensinvloeden of projecten

 • er vervanging nodig is bij tijdelijke uitval door ziekte of verlof

 • je eerst wilt kijken of een werknemer in je organisatie past

 • je de organisatie wendbaarder wilt maken

wat zijn de voordelen van een uitzendbureau?

Uitzenden heeft veel voordelen: 

 • flexibiliteit: je zet de uitzendkracht in wanneer je wilt. Je betaalt alleen de gewerkte uren (no cure, no pay) 

 • geen werkgeversrisico: wij zijn de werkgever van de uitzendkracht en regelen de uitbetaling van het loon, loondoorbetaling bij ziekte en de afdracht van premies en heffingen 

 • gemak: we gaan voor je op zoek naar kandidaten die voldoen aan het profiel en verzorgen het gehele selectieproces. We regelen ook alle andere administratieve verplichtingen die bij werkgeverschap horen. Denk aan het verstrekken van loonstroken en jaaropgaven, het toekennen van vakantiedagen en het administreren van de ziek- en herstelmeldingen.

wat is het verschil tussen uitzenden en detacheren? 

De zekerheid in uren en duur van het contract is voor jou als werkgever én voor je medewerker het grootste verschil tussen uitzenden en detacheren.

 • een uitzendcontract biedt je de mogelijkheid om personeel flexibel in te zetten en de opdracht te stoppen wanneer het werk stopt. Je betaalt alleen voor de gewerkte uren van de uitzendkracht
 • een detacheringsovereenkomst heeft een vaste start- en einddatum met een vast aantal uren. Je betaalt voor de afgesproken uren ook als de opdracht eerder afloopt of als er minder werk is. 

lees meer over detacheren > 

waarom uitzenden via ons?

Jarenlange ervaring bij het inrichten van de flexibele schil van bedrijven is onze expertise en kracht. Je kunt rekenen op een breed netwerk van Randstad-vestigingen, een groot kandidatenbestand, een veelbezochte website en onze deskundige intercedenten. We nemen het complete wervingsproces uit handen, selecteren voor jou de beste kandidaten en wij zijn formeel werkgever.

Wij zijn gespecialiseerd in vrijwel alle branches en vakgebieden. Onze flexwerkers voldoen aan alle gewenste kwalificaties, hebben ruime werkervaring en worden intensief begeleid. Mocht het nodig zijn, dan brengen we hun kennisniveau op peil met opleidingen of aanvullende (vakgerichte) trainingen.

wat kost een uitzendkracht? 

Wat je betaalt voor het inhuren van een uitzendkracht kan verschillen. Het is afhankelijk van de schaarste van de kandidaten en het type functie waar je naar op zoek bent. Maatwerk. We kunnen het tarief dus pas vaststellen als de opdracht details bekend zijn en we de hoogte weten van de bruto uurloon van de uitzendkracht. Dat laatste bepaal jij.

Ook goed om te weten: je betaalt met uitzenden alleen per gewerkt uur van de uitzendkracht. Dat betekent dus ook: no cure, no pay. Je betaalt pas als je iemand hebt aangenomen en daadwerkelijk bij je heeft gewerkt. Neem je niemand in dienst, dan betaal je niks. Werkt de uitzendkracht minder uren dan gepland, je betaalt alleen voor de gewerkte uren. Wel zo eerlijk toch?

lees meer over de kosten en hoe je de kosten kan berekenen>

hoe werkt uitzenden via ons?

Op basis van jouw wensen en behoefte bieden we een oplossing op maat. We starten de werving en selecteren de best passende talenten voor jouw vacature. Alle talenten hebben we persoonlijk gesproken, zodat we goed weten welke kandidaten we je aanbieden.  

Daarna is het aan jou of je talenten wilt uitnodigen op gesprek of direct wilt aannemen. Heb je de juiste werknemer voor jouw vacature gevonden? Mooi, dan maken we het officieel! Tijdens de opdracht staan we klaar om jou en de flexmedewerker te helpen bij alle andere (administratieve) verplichtingen die bij goed werkgeverschap horen. 

Aan de slag? Neem contact op met een lokale vestiging bij jou in de buurt of meld je vacature gratis en vrijblijvend aan via dit formulier.

veelgestelde vragen uitzenden

 • wat kost een uitzendkracht?

  Het uurtarief van een uitzendkracht verschilt per branche en is afhankelijk van de schaarste van de kandidaten. Het tarief voor een uitzendkracht is altijd inclusief:

  • het brutouurloon

  • kosten voor ziekte(risico), feestdagen, vakantiedagen en vakantiegeld

  • kosten voor sociale premies, verzekeringen en werkgeverslasten

  • kosten aan Randstad voor de werving, selectie en planning van de nieuwe medewerker.

  Wil je precies weten wat een uitzendkracht kost? Lees hier meer over de kosten.

 • voordelen inhuren uitzendkracht?

  Het inhuren van een uitzendkracht heeft veel voordelen.

  • tijdwinst: Randstad gaat voor je op zoek naar kandidaten die voldoen aan het profiel en verzorgen het gehele selectieproces. Je hoeft zelf geen vacature online te plaatsen of sollicitatiebrieven door te spitten

  • flexibiliteit: je kan de uitzendkracht inzetten wanneer je wilt. Je betaalt alleen de gewerkte uren

  • geen loondoorbetaling bij ziekte: als een vaste medewerker ziek is, ben je verplicht het loon door te betalen. Deze verplichting geldt niet voor uitzendkrachten. Randstad is verantwoordelijk voor de loondoorbetaling bij ziekte

  • geen administratieve rompslomp: Randstad is de werkgever van de uitzendkracht en regelt de uitbetaling van het loon, de afdracht van premies en heffingen en alle andere administratieve verplichtingen die bij het werkgeverschap horen. Denk aan het verstrekken van loonstroken en jaaropgaven, het toekennen van vakantiedagen en het administreren van de ziek- en herstelmeldingen.
 • wat is uitzenden?

  Randstad stelt op uitzendbasis arbeidskrachten ter beschikking aan opdrachtgevers tegen een vooraf afgesproken tarief. Het aantal uren per week en de duur van de werkzaamheden is flexibel. Hierdoor kunnen bedrijven goed inspelen op veranderingen in de markt, en vaste medewerkers vervangen bij ziekte of zwangerschapsverlof.

 • wat is het verschil tussen uitzenden en detacheren?

  De zekerheid in uren en duur van het contract is voor jou als werkgever én voor je medewerker het grootste verschil tussen uitzenden en detacheren.

  • een uitzendcontract biedt je de mogelijkheid om personeel flexibel in te zetten en de opdracht te stoppen wanneer het werk stopt. Je betaalt alleen voor de gewerkte uren van de uitzendkracht
  • een detacheringsovereenkomst heeft een vaste start- en einddatum met een vast aantal uren. Je betaalt voor de afgesproken uren ook als de opdracht eerder afloopt of als er minder werk is. 

  Lees hier meer over detacheren.

 • wat is het verschil tussen uitzenden en payroll?

waar vind je ons? 

We zijn overal in Nederland te vinden, zowel online als offline. Zo kunnen we je in elke regio helpen aan de juiste kandidaat. Selecteer jouw regio en kijk welke vestigingen er bij jou in de buurt zijn. Onze adviseurs helpen je graag verder.

uitzendkracht in dienst nemen?

► neem contact met ons op via T: 020 368 2469 (we zijn bereikbaar op werkdagen van 09:00-17:00).
► of wil je graag eerst met ons in gesprek over je vacature, de dienstverlening of onze werkwijze? Dat kan! Plan een afspraak in met een van onze adviseurs. De afspraak kan telefonisch of via een videoverbinding.
► je kan ons ook laten weten wat je zoekt via dit formulier en we nemen binnen een werkdag contact op. Dan bespreken we meteen alle opties door die we voor je hebben.

We helpen je graag verder!