snel en vrijblijvend advies op maat

op deze pagina:

wat kost detachering?

Wat je betaald voor een gedetacheerde medewerker is per project verschillend. Je betaald per gewerkt uur van de medewerker. Jij bepaalt het minimum aantal uren dat vermeld wordt in het contract. 

De kosten die jij als opdrachtgever betaald worden uitgedrukt in een omrekenfactor. De hoogte van de omrekenfactor verschilt per vacature. Je betaald pas als je een medewerker hebt aangenomen die past bij jouw opdracht. No cure, no pay. Voor de werving van de medewerker betaal je vooraf dus niets. De gedetacheerde krijgt de uren die daadwerkelijk gewerkt zijn betaald met een minumum van het aantal uren in het contract. Zo weet je altijd waar je aan toe bent.

Bereken de hoogte van de omrekenfactor van jouw vacature door dit formulier vrijblijvend in te vullen. Na het invullen zie je direct een prijsindicatie.

welke onderdelen zitten in de tarieven?

Het uurtarief voor een uitzendkracht is bij ons altijd inclusief: 

  • uurloon medewerker 

  • kosten voor ziekte (risico), vakantiedagen en vakantiegeld, feestdagen

  • kosten voor sociale premies, verzekeringen en werkgeverslasten

  • kosten voor Randstad voor de werving, selectie en planning van de nieuwe medewerker

Niet inbegrepen in het uurtarief:

  • btw

  • reiskosten, onkosten vergoedingen en toeslagen

hoe bereken je de kosten van detachering?

Voor een gedetacheerde medewerker betaal je per gewerkt uur. Daarnaast staat in het contract altijd een minimum aantal uren die de medewerker beschikbaar is voor jou en dus ook uitbetaald krijgt. 

 Het uurtarief wordt berekend door de de omrekenfactor te vermenigvuldigen met het bruto uurloon van de medewerker. De omrekenfactor is dus het getal waarmee je kunt berekenen wat de medewerker uiteindelijk per uur gaat kosten. Wat je betaald voor onze diensten is het verschil tussen het brutoloon en het uurtarief. 

Een rekensom: bruto uurloon x omrekenfactor = kosten per uur exclusief btw.

Voorbeeldberekening:

  • medewerker krijgt een bruto uurloon: € 15
  • de omrekenfactor is: 3
  • kosten die je betaalt voor de medewerker is €15 x 3 = € 45,- per gewerkt uur, exclusief btw.

Wil je meer weten over de omrekenfactor of een berekening ontvangen voor jouw vacature?  Neem contact op met een lokale vestiging in de buurt. Onze intercedenten vertellen je er graag meer over.

Direct weten wat de kosten zijn? Vul vrijblijvend en gratis dit formulier in met de opdracht details. Na het versturen zie je direct een prijsindicatie van het uurtarief. 

aan de slag met detachering?

Op zoek naar een medewerker voor je bedrijf? We vinden de juiste kandidaat voor jou, want dat mag je van ons verwachten als grootste HR-dienstverlener.