wat kost detachering?

Wat je betaalt voor een gedetacheerde medewerker is per project verschillend. Je betaalt per gewerkt uur van de medewerker. Jij bepaalt het minimum aantal uren dat vermeld wordt in het contract.

De kosten die jij als opdrachtgever betaalt, worden uitgedrukt in een omrekenfactor. De hoogte van de omrekenfactor verschilt per vacature. Je betaalt pas als je een medewerker hebt aangenomen die past bij jouw opdracht. No cure, no pay. Voor de werving van de medewerker betaal je dus vooraf niets. De gedetacheerde krijgt de uren die daadwerkelijk gewerkt zijn betaald, met een minimum van het aantal uren in het contract. Zo weet je altijd waar je aan toe bent.

welke onderdelen zitten in de tarieven?

Het uurtarief voor een uitzendkracht is bij ons altijd inclusief: 

  • uurloon medewerker 

  • kosten voor ziekte (risico), vakantiedagen en vakantiegeld, feestdagen

  • kosten voor sociale premies, verzekeringen en werkgeverslasten

  • kosten voor Randstad voor de werving, selectie en planning van de nieuwe medewerker

Niet inbegrepen in het uurtarief:

  • btw

  • reiskosten, onkostenvergoedingen en toeslagen

hoe bereken je de kosten van detachering?

Voor een gedetacheerde medewerker betaal je per gewerkt uur. Daarnaast staat in het contract altijd een minimum aantal uren dat de medewerker beschikbaar is voor jou en dus ook uitbetaald krijgt.

Het uurtarief wordt berekend door de omrekenfactor te vermenigvuldigen met het bruto uurloon van de medewerker. De omrekenfactor is dus het getal waarmee je kunt berekenen wat de medewerker uiteindelijk per uur gaat kosten. Wat je betaalt voor onze diensten is het verschil tussen het brutoloon en het uurtarief.

Een rekensom: bruto uurloon x omrekenfactor = kosten per uur exclusief btw.

Voorbeeldberekening:

  • medewerker krijgt een bruto uurloon: € 15
  • de omrekenfactor is: 3
  • kosten die je betaalt voor de medewerker zijn €15 x 3 = € 45,- per gewerkt uur, exclusief btw.

Wil je meer weten over de omrekenfactor of een berekening ontvangen voor jouw vacature?  Neem contact op met een lokale vestiging in de buurt. Onze intercedenten vertellen je er graag meer over.

waar vind je ons? 

We zijn overal in Nederland te vinden, zowel online als offline. Zo kunnen we je in elke regio helpen aan de juiste kandidaat. Selecteer jouw regio en kijk welke vestigingen er bij jou in de buurt zijn. Onze adviseurs helpen je graag verder.

flexibel personeel in dienst nemen?

► neem contact met ons op via T: 020 368 2469 (we zijn bereikbaar op werkdagen van 09:00-17:00).
► of wil je graag eerst met ons in gesprek over je vacature, de dienstverlening of onze werkwijze? Dat kan! Plan een afspraak in met een van onze adviseurs. De afspraak kan telefonisch of via een videoverbinding.
► je kan ons ook laten weten wat je zoekt via dit formulier en we nemen binnen een werkdag contact op. Dan bespreken we meteen alle opties door die we voor je hebben.