Coaching is een vorm van professionele begeleiding waarbij een coach je helpt in het behalen of verbeteren van doelen en prestaties. Door jou te stimuleren na te denken over wat je wil bereiken en met je mee te denken hoe je dat kunt doen, worden jouw doelen gemakkelijker en sneller behaald.

Er zijn veel verschillende vormen van coaching. De meest bekende zijn relatiecoaching, financiële coaching, life coaching en loopbaancoaching.

loopbaancoaching

Loopbaancoaching is coaching op het gebied van werk. Deze vorm van coaching vind je bij Randstad. Een loopbaancoach helpt je te ontdekken wat voor werk het beste bij jou past en waar je het meeste plezier uit haalt. Hiervoor kijkt een coach naar jouw ervaring, vaardigheden, persoonlijkheid en interesses, om vervolgens een plan te maken waarmee je je droombaan vindt én binnenhaalt.

Een coach helpt je om het beste uit jezelf te halen. Dit kan op je werk, maar ook daarbuiten. Samen breng je je doelen in kaart en maak je een plan hoe je deze bereikt. Ook denk je na over belemmeringen die je doelen in de weg staan en hoe je deze oplost.

wat doet een loopbaancoach?

Een loopbaancoach helpt jou te ontdekken wat voor werk bij je past. Dit kan op elk moment in je carrière: als je net begint met werken, maar ook als je er een tijdje tussenuit bent geweest of juist al veel ervaring hebt in een bepaalde functie. Met behulp van goede loopbaanbegeleiding en advies ontdek jij waar je krachten liggen, wat je belangrijk vindt in je werk en waar je energie van krijgt. Een loopbaancoach geeft je daarmee handvatten om zelfverzekerd een volgende stap te maken.

Bij Randstad vinden we het belangrijk dat je altijd toegang hebt tot een coach. Daarom krijgt iedereen die via Randstad bij één van onze klanten werkt, een contactpersoon toegewezen. Diegene is jouw vanaf dag één jouw vraagbaak en helpt je met je persoonlijke ontwikkeling. Maar ook voor loopbaanadvies kun je bij je contactpersoon terecht. Zo zorgen we dat je blijft groeien in je werk. 

Ben je een werkgever en zoek je coaching mogelijkheden voor jouw personeel? Onze afdeling Randstad Risesmart helpt je graag verder!

Natuurlijk kun je ook groeien in je werk en doelen behalen door jezelf te coachen. Met veel dingen kun je zelfs direct aan de slag. We helpen je graag op weg met testen, opleidingen, trainingen en tips.

sterk in je werk met persoonlijke ontwikkeling

Door jezelf persoonlijk te ontwikkelen sta je sterker in je werk. Benieuwd hoe je dit aanpakt? We leggen het je stap voor stap uit in deze video.

sterk in je werk met persoonlijke ontwikkeling

Lijkt het je leuk om anderen te helpen met het bepalen van hun doelen of het vinden van hun droombaan? Ga dan zelf aan de slag als adviseur of coach. Er zijn veel verschillende functies waarin jouw coaching vaardigheden goed van pas komen. Denk aan een baan als: