Met onze opleidingen en trainingen kan jij groeien in je werk en verantwoordelijkheden. Wil jij meer leren in je huidige vakgebied, een nieuwe baan met daarnaast een opleiding of wil je iets totaal anders gaan doen? Bij Randstad vind je, in welke situatie jij ook zit, opleidingen en trainingen in elk vakgebied. Zo leer je nieuwe vaardigheden, haal je erkende certificaten en soms zelfs een MBO-diploma.

in welk vakgebied wil jij aan jezelf werken?

Om te ontwikkelen in je loopbaan is het belangrijk om eerst naar jezelf te kijken. Wat vind je eigenlijk leuk om te doen? Waar ben je goed in? En in wat voor team werk je het liefst? Onze 4 testen geven je inzicht in wie je bent en wat voor werk bij je past.

professioneel omgaan met feedback

Feedback is een belangrijk onderdeel van een goede samenwerking. Maar ook van een fijne sfeer op de werkvloer. Door je collega’s of leidinggevende constructieve feedback te geven help je ze verder. En andersom, door feedback te ontvangen, bijvoorbeeld tijdens een functioneringsgesprek, kun je jezelf blijven ontwikkelen. Zo helpen jij en je collega’s elkaar verder.

Ook kan het zijn dat je een beoordelingsgesprek of eindejaarsgesprek hebt. In die gevallen moet je vaak een beoordelingsformulier invullen. Hiermee bereid je je goed voor op deze gesprekken.

ontwikkel je competenties

Waar je goed in bent en wat jou geschikt maakt voor een functie? Dat zijn je competenties, of ook wel: je vaardigheden en kwaliteiten. Voor sommigen heb je aanleg en anderen kun je verder ontwikkelen. En dat is goed nieuws, want door nieuwe competenties te ontwikkelen of bestaande vaardigheden te verbeteren groeien je kwaliteiten en vaardigheden. En daarmee blijft ook je werk uitdagend.

ontdek alle competenties

Een ideale vacature gespot? Dan wil je goed voorbereid solliciteren! We helpen je op weg met het opmaken van je cv, het schrijven van een sollicitatiebrief en het voeren van een goed sollicitatiegesprek.

Maar er zijn natuurlijk nog veel meer manieren waarop jij je sollicitatievaardigheden kunt verbeteren.

Een nieuwe functie binnen je bedrijf, een zijstap maken of een carrièreswitch naar een ander vakgebied… Als je toe bent aan een nieuwe uitdaging, wil je dat natuurlijk zo goed mogelijk aanpakken. Wij nemen je daarin mee zodat je helemaal klaar bent om een nieuwe start te maken. Van ontslag nemen tot een salarisindicatie geven en alles wat je moet weten over je arbeidsovereenkomst.

loopbaanadvies en -begeleiding

In je loopbaan sta je er nooit alleen voor: je kunt altijd de hulp inschakelen van een loopbaancoach. Als je niet weet welk vakgebied bij je past, hoe je moet doorgroeien op werk of hoe je de toekomst van je baan voor je ziet, kun je bij een loopbaanadviseur terecht. We helpen je hierbij met loopbaanbegeleiding.

veelgestelde vragen over loopbaanontwikkeling

 • hoe werk je aan je loopbaanontwikkeling?
 • wat betekent loopbaan precies?

  Je loopbaan (carriere) is een opsomming van al jouw werkervaring. Dat gaat niet alleen om de banen die je hebt gehad, maar ook om de kwaliteiten die je hebt ontwikkeld. In elke fase van je loopbaan kan je weer een stap zetten in je professionele ontwikkeling. 

  Dat begint bij jezelf beter leren kennen tot aan extra opleidingen. En van leren feedback ontvangen tot aan goed leren solliciteren. Hoe je dat allemaal doet, laten we uitgebreid zien op deze pagina met tips, tricks en voorbeelden.

 • hoe kan je je via Randstad ontwikkelen?

  Via Randstad vind je (gratis) online testen, trainingen, opleidingen, competenties, tips, tricks en doorgroeimogelijkheden voor elk moment in je loopbaan.

 • wat is loopbaanontwikkeling?

  Loopbaanontwikkeling is de manier om het beste uit je werkende leven te halen. Dat betekent dat je per fase van je loopbaan kijkt naar wat je wilt, waar je goed in bent, wat je nog moet leren en waar je naartoe wilt groeien. En hier helpen we je natuurlijk graag bij! Loopbaanontwikkeling komt vaak van pas wanneer je een:

  • nieuwe baan zoekt

  • nieuwe functie binnen je bedrijf wilt

  • carrièreswitch overweegt

  • opleiding naast je werk wilt doen

  • persoonlijk ontwikkelingsplan wilt

  • loopbaanadviseur zoekt