Iedereen weet het: nieuw personeel zoeken is een behoorlijk klus. Vacatureteksten schrijven, sollicitaties bekijken, gesprekken voeren en alle administratie bijhouden is tijdrovend. Daarom nemen wij dit graag voor je uit handen!

Vertel ons wat je nodig hebt en we helpen je op maat. Voor alle situaties is er een passende oplossing. Het maakt ons niet uit of je een groot of klein bedrijf bent, wilt uitzenden of detacheren, of juist liever gebruik maakt van werving & selectie en payrolling. We steken graag onze handen uit de mouwen voor je.

dit is waarom bedrijven voor ons kiezen

 • we zitten overal in Nederland en kennen de lokale arbeidsmarkt 

 • we hebben intercedenten die gespecialiseerd zijn in jouw branche 

 • we zijn het grootste kenniscentrum op gebied van de arbeidsmarkt

 • we maken gebruik van slimme hr innovaties

 • we denken proactief met je mee

bekijk hoe het werkt:

veelgestelde vragen

 • is het aanmelden van een vacature gratis?

  Jazeker! Bij ons geldt: no cure, no pay. Je begint pas met betalen als de nieuwe werknemer ook echt gewerkt heeft. Vinden we geen geschikte kandidaat? Dan betaal je niks.

  meld je vacature aan

 • wat kost personeel via Randstad?

  Daar kan je zelf makkelijk achter komen. Zodra je gratis en vrijblijvend je vacature hebt aangemeld, krijg je van ons een prijsindicatie van het uurtarief te zien!

  Deze prijsindicatie baseren we op de functie, het uurloon dat je invult en de regio die je selecteert. De uiteindelijke prijs kan hoger of lager uitvallen. Hoezo? Vanwege het definitieve uurloon van de werknemer dat je afstemt bij aanname.  

  Verder zit alles (behalve de BTW, eventuele reiskosten, onkostenvergoedingen en toeslagen) bij de prijs inbegrepen. Denk hierbij aan de sociale lasten, vakantiegeld en -dagen en het pensioen van de werknemer. Je betaalt alleen voor de gewerkte uren van de werknemer. Dus no cure, no pay. 

  Heb je al eerder met ons samengewerkt? Dan nemen we de prijsafspraken daarvan gewoon over. Wel zo fijn, toch?

  lees hier meer over de kosten van een uitzendkracht

 • kan ik alle profielen aanmelden?
 • in welke regio's zijn jullie actief?

  Randstad is thuis in elke regio. Voor bedrijven die Europa als regio zien, maar ook voor bedrijven voor wie Twente of het Westland als hun thuis voelt. De mensen van Randstad zijn altijd van hier. Met kennis van de regionale markt, hoe groot die ook is. Dat maakt het fijn samenwerken. Je spreekt dezelfde taal, hetzelfde dialect. Je snapt elkaars cultuur en daardoor begrijp je elkaar beter.

  Ben je op zoek naar een contactpersoon bij jou in de buurt? Bekijk hier het overzicht met al onze vestigingen. Wil je liever contact met het hoofdkantoor? Hier helpen we je verder.

 • wat kan ik na mijn aanmelding verwachten?

  Een oplossing op maat. Dit is hoe het werkt: 

  stap 1. gratis je vacature aanmelden

  Zodra je de vacature online bij ons aanmeldt, krijg je meteen een prijsindicatie. Deze aanmelding is helemaal gratis: je betaalt pas zodra je nieuwe medewerker aan de slag gaat. Na het aanmelden krijg je van ons jouw inloggegevens voor ‘Mijn Randstad’. 

  stap 2. we nemen contact met je op

  Binnen één dag bellen we je op om samen met jou de aanmelding door te nemen. Wat zijn jouw wensen en heb je vragen? Wij bespreken dit met elkaar en ondertussen zijn onze slimme algoritmes en de lokale vestiging/adviseur al aan het werk om de juiste talenten te vinden.

  stap 3. we selecteren de beste kandidaten voor je

  Diezelfde dag nog matchen we gekwalificeerde kandidaten aan jouw vacature. We hebben al deze talenten persoonlijk gesproken, zodat we jou het beste van het beste kunnen aanbieden. Binnen 24 uur heb jij dus keuze uit kandidaten die staan te trappelen om aan het werk te gaan. Alle geselecteerde kandidaten kun je inzien via ‘Mijn Randstad’.

  stap 4. kies jouw ideale match 

  Nu is de keuze aan jou: welke kandidaten selecteer je? Nodig deze kandidaat uit voor een gesprek of neem ‘m meteen aan! Ook dit regel je gemakkelijk via ‘Mijn Randstad’.

  stap 5. starten maar! 

  Heb je de juiste werknemer voor jouw vacature gevonden? Mooi, dan maken we het officieel! Je vult de definitieve gegevens in en wij regelen de rest. Zo kan de werknemer beginnen en is je vacature vervuld!

  meld je vacature aan

 • kan ik eerst kennismaken voordat ik een vacature aanmeld?

op zoek naar personeel? zo gaan wij aan de slag

 1. Meld hier gratis en vrijblijvend je vacature aan. Je krijgt na het invullen meteen een prijsindicatie te zien. 
 2. We nemen binnen één werkdag contact met je op om jouw werving vraagstuk en wensen door te nemen.
 3. We selecteren de beste kandidaten voor je en jij kiest jouw ideale match.
 4. Is de ideale match gevonden? Dan maken we het officieel. We regelen de administratie en de kandidaat gaat bij je aan de slag. 

Goed om te weten: Je betaald alleen voor de gewerkte uren van de kandidaat of een werving en selectie fee als je iemand zelf in dienst wil nemen. Hebben we geen kandidaat voor je kunnen vinden, dan betaal je niks. No cure, no pay.

zo werven wij personeel voor jouw bedrijf

We hebben een database vol met gekwalificeerde kandidaten; 1,5 miljoen kandidaten om precies te zijn. Onze adviseurs matchen deze kandidaten aan je vacature met de hulp van slimme technologie en expertise van lokale collega’s. 

De kandidaten worden gekoppeld op basis van een aantal criteria. Denk hierbij aan beschikbaarheid, voorkeuren, capaciteiten, hard skills en soft skills. Zo combineren we online met offline om jou zo snel mogelijk te helpen.

hoe snel kan gevonden personeel bij je aan de slag?

Dat bepaal je helemaal zelf. We matchen direct na je vacature aanmelding al kandidaten aan je vacature. Het leuke is dat je de touwtjes zelf in handen hebt. Je bepaalt welke kandidaten je wilt spreken en wanneer. Heb je een leuk gesprek gehad? Dan kun je de kandidaat de volgende dag al aannemen. Het kan dus snel gaan! 

Op de achtergrond houden we een oogje voor je in het zeil. We zorgen ervoor dat de kandidaat snel met jou schakelt zodat je direct verder kunt met je selectie. Klinkt goed, toch?

op zoek naar personeel en zelf in dienst nemen?

Dat is mogelijk! Dit kan via werving & selectie. We zoeken in dit geval personeel die direct bij jouw organisatie in loondienst gaan. Je betaald ons een fee voor het werven en selecteren van een medewerker die jij daadwerlijk aanneemt. Ook hier geld no cure, no pay. 

Wil je gebruik maken van werving & selectie? Meld je vacature hier aan.

waarom personeel zoeken via ons? 

Onze kennis van de arbeidsmarkt, het inzicht in talent en de meest up-to-date HR kennis zorgen ervoor dat we snel in staat zijn de perfecte match te vinden. We weten precies wat we in huis hebben en hebben binnen no-time de juiste oplossing voor je probleem gevonden. Daarbij houden we altijd rekening met jouw wensen, ambities en bedrijfscultuur. Zo vullen we samen wekelijks wel honderden vacatures in.

personeel aannemen: alles dat je moet weten

Wil je eerst meer weten over bijvoorbeeld wet- en regelgeving rondom het zoeken, vinden en aannemen van personeel? Hier vind je alle informatie over juridische zaken. Of ben je op zoek naar actuele HR-trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt? In ons kenniscentrum houden we je op de hoogte van alles wat je moet weten op dit gebied. 

al te lang naar personeel gezocht? schakel ons direct in!