Duurzame inzetbaarheid is een vaak gebruikte term binnen hr. Maar wat is het precies? De definitie die wij hanteren is het vermogen van medewerkers om een arbeidsleven lang gezond, plezierig en productief te werken. Een duurzaam inzetbare medewerker voegt zo waarde toe, doordat hij of zij vitaal, productief en gemotiveerd is. En dat werkt twee kanten op: voldoening voor het individu en een positief effect op de doelen van jouw organisatie.

een grote impact op je personeel

Dat klinkt mooi en logisch, maar gemakkelijk is het niet. Je agenda wordt maar al te vaak bepaald door urgente zaken in het hier en nu. De wereld is namelijk sterk in beweging door de oprukkende technologie, slimme start-ups en internationale concurrentie. Deze snelle veranderingen hebben óók een grote impact op je personeel. 

direct contact

Spreekt onze aanpak je aan? Bekijk onze brochure. Of neem contact op met een adviseur van Randstad HR Solutions via 0800 94 33 766.

Je hebt je mensen nodig om mee te bewegen op wat de markt vraagt en dat zorgt voor diverse uitdagingen. Bijvoorbeeld met medewerkers die het tempo moeilijk aan kunnen of zich minder kunnen vinden in de nieuwe koers. Of medewerkers die moeite hebben met het aanleren en toepassen van nieuwe vaardigheden. Hoe leid je dit in goede banen? 

de beste hr-oplossingen voor jouw organisatie

De adviseurs van Randstad HR Solutions ondersteunen je graag. Wij werken op dagelijkse basis voor vele organisaties die waarde hechten aan een optimale inzetbaarheid van hun medewerkers. Hierbij sturen we op de inzetbaarheid van medewerkers op de arbeidsmarkt van vandaag én morgen. 

‘Ik was zelf altijd hard aan het werk om mijn medewerkers in beweging te krijgen. Doordat ik nu de regie bij mijn medewerker leg, merk ik dat de gesprekken veel effectiever zijn. Mijn medewerker komt sneller in beweging en ik heb veel beter zicht op de wensen van mijn medewerkers en hierdoor ook mijn formatie.’ - manager bij Ahold

onze aanpak

  • met een organisatiescan brengen we in kaart in hoeverre jouw personeel voldoet aan de eisen die de markt aan jouw organisatie stelt. Aansluitend trainen we het management
  • afhankelijk van de behoefte kan per medewerker inzichtelijk gemaakt worden hoe inzetbaar hij of zij is op de arbeidsmarkt. Hiervoor zetten we de arbeidsmarktwaardescan in 
  • op basis hiervan stellen we samen met de medewerker een plan van aanpak op. Dit varieert van coaching, workshops en trainingen tot soms een outplacementtraject.

downloads

werken aan de inzetbaarheid van je personeel werkt