duurzame inzetbaarheid

Randstad HR Solutions helpt mensen en de organisaties waar zij werken met hun duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan. Wij brengen mensen in beweging, ongeacht hun functie, opleiding of leeftijd. In het persoonlijke inzetbaarheidsportaal (de mede door TNO ontwikkelde Duurzame Inzetbaarheids Index) krijgt het personeel inzicht in zijn eigen situatie. 

  • welke factoren bevorderen of belemmeren mijn productiviteit en ontwikkeling?
  • wat kan ik doen om vitaal en competent te blijven, nu en in de toekomst?

Onze inzetbaarheidscoach stimuleert de medewerker om zelf in actie te komen en te werken aan zijn eigen inzetbaarheid. Zo helpen we organisaties vroegtijdig en structureel aan te sturen op de duurzame inzetbaarheid van het personeel. 

Wat is duurzame inzetbaarheid precies? Lees onze definitie.

duurzame inzetbaarheid voor uw organisatie

Randstad HR Solutions helpt organisaties proactief om te gaan met duurzame inzetbaarheid.

  • de organisatie en het personeel krijgen inzicht in hoe zij ervoor staan op het gebied van duurzame inzetbaarheid en waar ze kunnen ontwikkelen
  • onze aanpak stimuleert medewerkers om in beweging te komen en ondersteunt ze hierbij
  • mensen blijven aantrekkelijk voor het bedrijf en de arbeidsmarkt
  • zowel de organisatie als medewerkers blijven productief en succesvol
  • de medewerkerstevredenheid verbetert 

 Medewerkers die hun werk goed willen doen en aantrekkelijk willen blijven voor de arbeidsmarkt moeten gericht in zichzelf investeren. Zo blijven zij vitaal, competent en productief. Randstad HR Solutions helpt medewerkers die in zichzelf willen investeren graag op weg. Vragen die hierbij aan de medewerker worden gesteld zijn onder andere:

  • ben je tevreden over de persoonlijke groei en ontwikkeling die je doormaakt?
  • waar sta je in je loopbaan en hoe kijk je tegen de toekomst aan?
  • hoe vitaal ben je eigenlijk?

APK Duurzame Inzetbaarheid

Met de APK Duurzame Inzetbaarheid hebben medewerkers een jaar lang toegang tot hun persoonlijke inzetbaarheidsportaal. Zij kunnen onbeperkt gebruikmaken van de inzetbaarheidsscan(s) en actiebevorderende tools. De inzetbaarheidscoach organiseert een telefonisch terugkoppelingsgesprek. Hierin bespreken de coach en de medewerker de uitkomsten van de vragenlijst(en), de gestelde doelen en de actieplannen. De coach stimuleert de medewerker om doelgericht aan de slag te gaan met zijn inzetbaarheidsvraagstukken, binnen of buiten de organisatiecontext. Wilt u meer weten over de APK Duurzame Inzetbaarheid? Download de leaflet.