Wanneer je weet wát je graag wilt gaan doen en je hebt je georiënteerd op wáár je dat wilt gaan doen, dan ben je er klaar voor: solliciteren. Maar hoe doe je dat? We nemen je mee in alle onderdelen die ervoor zorgen dat je straks een knallende sollicitatie hebt. Veel succes! 

je cv maken

Je cv is jouw visitekaartje bij iedere sollicitatie. Hiermee laat je zien wat je allemaal hebt geleerd, gehaald en gepresteerd. Zeker weten dat in jouw cv écht alles staat om eruit te springen bij recruiters en werkgevers?

► bekijk ons stappenplan voor een cv maken

Wil je meer weten over welke nevenactiviteiten je beter wel of niet op je cv kan zetten? En hoe je dit op de juiste manier doet? 

► bekijk tips voor het toevoegen van nevenactiviteiten aan je cv

een goed linkedin-profiel en andere social media

Is je cv al op orde, maar je LinkedIn-profiel nog niet? Tijd om daarmee aan de slag te gaan! Werkgevers en recruiters struinen erg vaak LinkedIn af op zoek naar nieuwe medewerkers. Zorg er daarom voor dat jouw LinkedIn-profiel tiptop in orde is.

► check de tips voor je linkedin-profiel

Al ergens gesolliciteerd? Dan zit het er dik in dat je toekomstige werkgever je even opzoekt op Google. Wees er zeker van dat hij/zij niks geks tegenkomt met deze do’s en don’ts van social media.

een sollicitatiebrief schrijven

Geen sollicitatie is compleet zonder een sollicitatie- of motivatiebrief. Maar waar moet je beginnen? Het moet een opvallende tekst worden waar de werkgever na het lezen moet denken: die gaan we uitnodigen! Maak je geen zorgen, we helpen je met het schrijven van een goede sollicitatiebrief.

► 9 tips voor het schrijven van een goede sollicitatiebrief

sollicitatiebrief voorbeelden

Vind je het fijner om een aantal uitgeschreven voorbeelden van sollicitatiebriefen te bekijken die kunnen dienen als inspiratie? Deze voorbeelden kunnen je een goed zetje in de juiste richting geven als jij jouw brief gaat schrijven. Bekijk ze hieronder:

het sollicitatiegesprek voorbereiden

Je bent uitgenodigd op gesprek, gefeliciteerd! Dat wordt het moment dat je je van je beste kant kan laten zien en ze alles vertellen wat niet in je sollicitatiebrief pastte. Een goede voorbereiding is het halve werk!

► lees al onze tips om je sollicitatiegesprek voor te bereiden

Vind je sollicitatiegesprek helemaal online plaats? Digitaal solliciteren kun je leren! We geven je tips hoe je het beste voor de dag komt in een digitaal sollicitatiegesprek.

alles over assessments

Een assessment of opdracht maken tijdens het sollicitatieproces komt steeds vaker voor. Er bestaan verschillende soorten assessments, bestaande uit een paar onderdelen. We helpen je natuurlijk op weg met alle informatie die je nodig hebt om je voor te bereiden op een assessment.

>lees alles wat je moet weten over assesments

onderhandelen over je salaris

Als al je sollicitatiegesprekken achter de rug zijn, heb je vaak nog één laatste meeting: het arbeidsvoorwaardengesprek. Hierin gaan jullie het over je toekomstige loon hebben. Met deze tips ga je goed voorbereid onderhandelen over je salaris.

► 6 tips om te onderhandelen over je salaris

volg een gratis sollicitatietraining

Ben je na het lezen van alle bovenstaande info nog niet helemaal zeker van je zaak? Volg dan een van de gratis online trainingen van GoodHabitz via Randstad, zoals 'Ik wil die baan' of 'Solliciteren met lef'.