waarom van je talent je werk maken?

Klinkt mooi, van je talent je werk maken. En dat is het ook. Denk alleen al aan deze voordelen: 

  • ontwikkel je talenten
    Door je talenten niet alleen als hobby in te zetten, maar er je werk van te maken, ontwikkel je deze. Bijvoorbeeld doordat je er meer tijd aan besteed, doordat er een hoge standaard is op je werk of door via je werkgevers trainingen en cursussen te volgen. 

  • vergroot je bevlogenheid 
    We weten allemaal: als je je werk leuk vindt, doe je het beter. Je steekt er meer moeite in, houdt het langer vol én bent productiever. Bovendien loop je veel minder risico op bijvoorbeeld een burn-out. Dat noemen we ook wel bevlogenheid. Het is tenslotte leuker om dingen te doen waar je goed in bent, dan taken die je helemaal niet leuk vindt.

  • help anderen met je vaardigheden
    Waarom zou je je kookkunsten alleen voor jezelf houden, als anderen er ook van kunnen genieten? Hetzelfde geldt voor alle andere talenten. Als je technisch bent aangelegd en er energie uithaalt om aan apparaten te sleutelen, kun je anderen helpen door aan de slag te gaan als monteur. Collega’s vaardigheden aanleren is ook nog eens superleuk om te doen!

Goed idee dus, van je hobby je werk maken. Maar hoe doe je dat? We helpen je een handje. Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?

max verstappen

Jij gaat door het leven als een heuse koerier. Tenminste, in je vrije tijd. Tijd om daar ook je werk van te maken! Bijvoorbeeld door aan de slag te gaan als chauffeur. Dat kan op een heleboel manieren. Denk aan:

logistiek wonder

Verhuizen, met vakantie of gewoon een dagje weg: jij regelt dat jij en je vrienden of familie van A naar B komen. En dat is waar logistiek om draait! Die vaardigheid kun je daarom ook inzetten als logistiek medewerker, logistiek supervisor of transportplanner

keukengenie 

Laat anderen meegenieten van jouw kookkwaliteiten en word kok of cateringmedewerker! Eerst nog even meekijken met een ervaren kok? Begin dan als keukenhulp of horecamedewerker

plantgoeroe

Dankzij jouw groene vingers bloeien planten op. Een vaardigheid die lang niet iedereen heeft. Precies daarom is het een goed idee om er werk van te maken! Ga jij binnenkort aan de slag als hovenier?

assepoester 

In een oogwenk krijg jij alles spic en span! Je ziet precies wat er nodig is om elke ruimte op te frissen. Niet alleen bij jou thuis, maar ook op scholen, kantoren en andere gebouwen, zoals laboratoria. Als schoonmaker heb je eindeloos veel opties! 

regelaar 

Reisleider, datumprikker en luisterend oor. Jij neemt de leiding in jouw vriendengroep. Een geboren manager dus! Maar je kunt ook aan de slag als planner, personal assistant of werkvoorbereider

sleutelaar 

Altijd aan machines, je fiets of je auto aan het sleutelen? Moet je werk van maken! Er is namelijk veel vraag naar goede monteurs, lassers, operators, engineers en metaalbewerkers. Wat past het beste bij jou?

sportschooljunkie

Als orderpicker, lader/losser of magazijnmedewerker moet je het niet erg vinden om je schouders onder een zwaar pakket te zetten. Gelukkig is dat niks bij de kilo’s die jij in de sportschool lift! 

handige harry

Jij weet hoe je met een gereedschapskist overweg moet en pakt alle huishoudelijke klusjes op. Kijk daarom eens of werken als klusser, timmerpersoon of facilitair medewerker iets voor jou is! Lijkt het je leuker om met jouw talent een product te maken? Dan is werk als meubelmaker jou op het lijf geschreven!

pietje precies

Voor wie oog voor detail heeft, is een functie als kwaliteitscontroleur op het lijf geschreven. Maar je kunt bijvoorbeeld ook aan de slag als toezichthouder. Waar ligt jouw talent?

praatjesmaker 

Jij hebt altijd je woordje klaar. En dat is een talent dat in héél veel beroepen goed van pas komt. Heb je er bijvoorbeeld wel eens over nagedacht om verkoopmedewerker, marketeer, vertegenwoordiger of makelaar te worden?

veelgestelde vragen