Een reachtruckchauffeur is de bestuurder van een reachtruck in het magazijn. Als reachtruckchauffeur haal je goederen uit de vrachtwagen en breng je de lading naar de juiste stelling in het magazijn. Met je reachtruck kom je soms tot wel tientallen meters hoog. De reachtruckchauffeur is dus de koning(in) van het magazijn!

wat doet een reachtruckchauffeur?

Als reachtruckchauffeur haal je de lading uit de vrachtwagen wanneer die geleverd wordt. Je helpt dus bij het laden en lossen van de goederen, waarna je de vracht naar het magazijn brengt. Met je reachtruck berg je daar alles netjes op. Met behulp van de reachtruck kom je zelfs bij de allerhoogste stellingen! 

Als fulltime reachtruckchauffeur ga je gemiddeld 1.960 euro bruto per maand verdienen. Per jaar is dat 25.400 euro bruto wanneer je 40 uur per week werkt. Als flexmedewerker verdien je iets meer dan 11 euro per uur voor een baan als reachtruckchauffeur. 

Dit is gebaseerd op cijfers van de Randstad-salarischecker. Deze tool berekent het gemiddelde salaris van flexmedewerkers die als reachtruckchauffeur via Randstad aan het werk zijn. Leeftijd, locatie of eventuele bonussen zijn hierin niet meegenomen.

Wil je meer weten over wat je gaat verdienen als reachtruckchauffeur? Vul dan de salarischecker snel zelf even in en ontdek wat je waard bent!  

Benieuwd wat je netto overhoudt van dat salaris? Of weet je wat je netto wilt verdienen en wil je berekenen welk brutosalaris daarbij past? Check het in onze bruto netto calculator.

wanneer ga je meer verdienen als reachtruckchauffeur?

Heeft het magazijn al geen geheimen meer voor jou? Goed nieuws: wanneer je meer ervaring opdoet als reachtruckchauffeur ga je steeds meer verdienen. Blijf dus vooral bijleren en jezelf ontwikkelen, zo groei je steeds een stapje verder door.

Heb je al een tijdje ervaring opgedaan als reachtruckchauffeur? Dan ben je klaar voor de volgende stap in de logistiek! Groei door tot leidinggevende en begeleid een heel team van reachtruckchauffeurs in het magazijn, of breid je vaardigheden in de logistiek uit en stroom door naar een andere leuke baan in de logistiek. Zoals deze functies hieronder:

En wil jij je doorgroeimogelijkheden vergroten? Ga dan aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Ook kijken we graag samen met je naar je loopbaanontwikkeling. Bekijk de tests, tips en trainingen

Je werkt natuurlijk niet alleen in het magazijn! Samen met de andere medewerkers zorg je dat het logistieke proces in jullie magazijn helemaal op rolletjes loopt. In sommige magazijnen overlapt je takenpakket als reachtruckchauffeur wat met dat van andere collega’s. Je voert als reachtruckchauffeur dus soms ook taken uit van de volgende functies: 

Als reachtruckchauffeur ben je superbelangrijk: niemand komt in het magazijn op de plekken waar jij kan komen! Van hoogtevrees heb jij dan ook geen last. Jouw taak? Ladingen in en uit de allerhoogste stellingen krijgen. Hoe zwaar je lading ook is, jij houdt het hoofd koel en verwerkt snel de hele vracht in het magazijn. Wat kan je nog meer verwachten als je gaat werken als reachtruckchauffeur? De volgende zaken zijn goed om te weten:

dit is je takenpakket als reachtruckchauffeur

De belangrijkste verantwoordelijkheden van een reachtruckchauffeur spreken voor zich: als reachtruckchauffeur zit jij de hele dag achter het stuur van de reachtruck. Je legt grote afstanden af in het magazijn en brengt met plezier de ladingen van A naar B. Deze taken horen allemaal bij het functieprofiel van een reachtruckchauffeur:

 • laden en lossen

Als reachtruckchauffeur help je bij het laden en lossen van de vracht wanneer die geleverd wordt. Daarbij werk je vaak samen met de laders en lossers. Samen zorgen jullie dat de hele lading vanuit de vrachtwagen snel opgeborgen wordt in het magazijn.

 • de vracht naar de juiste plek brengen

Na het laden en lossen, gebruik je je reachtruck om de vracht op te bergen in het magazijn. Je gaat nauwkeurig te werk en zorgt zo dat alles precies op de juiste plek terechtkomt.

 • ladingen opbergen op hoge stellingen

Het voordeel van de reachtruck? Dat je stellingen bereikt waar andere collega’s niet kunnen komen. Als reachtruckchauffeur ben je dus van groot belang in het magazijn. Lage stellingen, hoge stellingen: jij kan overal bij!

wie zijn je collega’s?

De logistieke sector is een geoliede machine. Je werkt samen met veel verschillende collega’s, waarbij jullie zorgen dat de taken precies op elkaar aansluiten. Wanneer de vrachtwagenchauffeur een nieuwe lading goederen aflevert, werk je samen met laders en lossers om alles uit te laden. Dit is jouw moment: samen met de heftruckchauffeur breng je de goederen naar het magazijn, waarbij jij de hogere stellingen voor je rekening neemt. De magazijnmedewerker verdeelt de goederen verder, zodat de orderpicker ze weet te vinden wanneer er bestellingen zijn. Als laatste in de schakel haalt de koerier de bestellingen op en brengt hij ze naar het juiste adres. Zo zorgen jullie samen dat alles weer op de goede plek terechtkomt! 

werkdag van een reachtruckchauffeur

Als reachtruckchauffeur is geen dag hetzelfde. Maar één ding is zeker: je mag elke dag (veilig) racen op je reachtruck! Benieuwd hoe je werkdag als reachtruckchauffeur eruit ziet? Lonneke zocht het uit in onze videoreeks 100 dagen, 100 banen!

je werkplek: werken in het magazijn

Als reachtruckchauffeur werk je in een magazijn. Maar welk magazijn precies? Je kan als reachtruckchauffeur bij veel verschillende werkgevers aan de slag. Ga jij werken in de voedselindustrie, in het magazijn van een kledingwinkel of in de autobranche? Aan jou de keuze! En woon je in de buurt van een logistieke hotspot, zoals Schiphol, Tilburg-Waalwijk of Venlo? Dan heb je geluk: er is altijd wel een baan als reachtruckchauffeur in het magazijn bij jou in de buurt.

leuke bedrijven om te werken als reachtruckchauffeur

Interessante werkgevers genoeg in de logistiek! En via Randstad kan je snel aan de slag bij onze topwerkgevers. Wat dacht je bijvoorbeeld van werken bij:

 • ga werken bij NS als reachtruckchauffeur en ga aan de slag bij dé specialist op het gebied van treinonderhoud

 • draag bij aan de logistieke oplossingen van de toekomst als reachtruckchauffeur bij DSV 

 • werken bij de marktleider in de logistiek? Dat doe je als reachtruckchauffeur bij DB Schenker! Bekijk de vacatures snel en word ook onderdeel van dit mooie bedrijf 

 • of bevoorraad de fabriek van Scania en zorg dat de vrachtwagenbouwers in de productie altijd de juiste onderdelen hebben 

de werktijden van een reachtruckchauffeur:

Het werk in de logistiek gaat altijd door: 24 uur per dag en zeven dagen per week! Daarom werk je als reachtruckchauffeur vaak in ploegendiensten in het magazijn. Dit kan een twee-, drie-, vier- of zelfs vijfploegenrooster zijn. Maar er zijn ook vacatures voor een baan als reachtruckchauffeur met alleen dagdiensten. Of vacatures waarbij je ook soms in het weekend, ‘s nachts, in de ochtend of in de avond werkt. Kijk dus altijd goed bij de vacature waarop je wilt solliciteren wat precies je werktijden worden. 

Per direct op zoek naar een korte klus? Of geïnteresseerd in een (studenten-)bijbaan? Bekijk dan de openstaande klussen op Randstad Go.

Reachtruckchauffeur worden? Voordat je vol gas geeft en meteen aan de slag gaat is het wel belangrijk dat je eerst de juiste opleiding hebt gedaan. Want zonder reachtruckcertificaat kom je niet ver! Daarom helpen we je vanuit Randstad om je reachtruckrijbewijs te halen. Via Randstad Boost volg je daarnaast ook een korte training om te zorgen dat je alle nodige veiligheidsvoorschriften kent en haal je makkelijk je VCA-diploma. Zo werk je veilig in het magazijn én weet je zeker dat je veilig rijdt.  

En natuurlijk kan iedereen die via Randstad werkt altijd gebruikmaken van alle online trainingen en cursussen via Randstad Boost. Je vindt ze in je Randstad-profiel onder Mijn Ontwikkeling.

Ook als je (nog) niet via Randstad werkt heb je toegang tot het opleidingsaanbod. Log meteen in en ontdek wat bij je past! Heb je nog geen Randstad-profiel? Maak er snel één aan!

Aan de slag als reachtruckchauffeur? De ideale reachtruckchauffeur heeft al een reachtruckcertificaat behaald, werkt hard en is nauwkeurig. En deze eigenschappen zijn ook handig om te hebben als je een baan als reachtruckchauffeur wel ziet zitten:

 • altijd alert blijven: veilig werken is in het magazijn het allerbelangrijkst. Veiligheid gaat voor alles! Daarom is het voor een reachtruckchauffeur cruciaal dat je altijd op blijft letten en snel reageert op onverwachte situaties

 • oog voor detail: het magazijn is enorm, dus houd je altijd het grotere plaatje in gedachten. Maar vergis je niet: ook een oog voor detail is nodig bij een baan als reachtruckchauffeur. Neem je een bocht nét iets te scherp, dan kan je zomaar je lading verliezen. Opletten dus! Geen probleem voor jou: jij verliest geen pallet uit het oog

 • behendig rijden: op een reachtruck het hele magazijn door karren. Klinkt leuk toch? Dat is het ook, maar het moet ook veilig gebeuren. Een goede reachtruckchauffeur heeft niet alleen het juiste reachtruckcertificaat behaald, maar is ook nog eens heel goed in rijden. Word jij de beste chauffeur van het magazijn? 

 • flexibel inzetbaar: als reachtruckchauffeur werk je niet volgens de kantoortijden: soms vind je ook een ochtend-, avond- of zelfs nachtdienst in je rooster. De logistiek wacht namelijk op niemand! Daarom is het fijn als je flexibel inzetbaar bent als reachtruckchauffeur

 • ruimtelijk inzicht: bij werken in het magazijn is ruimtelijk inzicht zeker geen luxe. Met jouw inzicht stapel je de pallets tot aan het dak van het magazijn en zorg je dat alles precies past!

Wanneer je werkt via Randstad heb je een aantal voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • wekelijks uitbetaald worden

 • pensioenregeling als je 26 weken gewerkt hebt

 • altijd een contactpersoon waarop je terug kunt vallen en om hulp kan vragen;

 • via onze Randstad-app declareer je snel je gewerkte uren en heb je altijd direct overzicht over je werkrooster

 • vakantiegeld en recht op 25 vakantiedagen krijg je van ons

 • via Randstad Boost is het mogelijk om op elk moment verschillende (veiligheids-) certificaten te behalen. Bekijk hier onze opleidingsmogelijkheden

 • vast contract? Een uitzendbaan als reachtruckchauffeur via Randstad is vaak een opstap naar een mooie vaste baan. Jaarlijks verdienen duizenden mensen een contract voor onbepaalde tijd bij leuke werkgevers dankzij een tijdelijke baan via ons. Bovendien werven veel bedrijven hun vaste medewerkers mede via Randstad

veelgestelde vragen over reachtruckchauffeurs

 • wat doet een reachtruckchauffeur?

  Een reachtruckchauffeur gebruikt een reachtruck om goederen of producten op te bergen in de hoogste stellingen van het magazijn. Als reachtruckchauffeur help je bij het laden en lossen van de vracht, waarna je alles naar het magazijn brengt en het daar netjes opbergt. Benieuwd wat werken als reachtruckchauffeur nog meer inhoudt en wat ervoor nodig is? Lees hier alles wat je moet weten over een baan als reachtruckchauffeur!

 • wat verdien je gemiddeld als reachtruckchauffeur?

  Als reachtruckchauffeur verdien je gemiddeld 1.960 euro bruto met maand, op basis van een 40-urige werkweek. Werk je als flexmedewerker en krijg je per uur betaald? Dan verdien je als reachtruckchauffeur iets meer dan 11 euro per uur. Meer weten over werken als reachtruckchauffeur? Lees er alles over op deze pagina!

 • heb je ervaring nodig om reachtruckchauffeur te worden?

  Als je reachtruckchauffeur wilt worden, heb je niet per se ervaring nodig, hoewel het natuurlijk mooi meegenomen is als je al eerder in de logistiek hebt gewerkt. Voordat je aan de slag kan als reachtruckchauffeur is het wel verplicht om een reachtruckcertificaat te behalen. Meer weten over werken als reachtruckchauffeur? Lees er hier alles over.

 • is werken als reachtruckchauffeur moeilijk?

  Als je ruimtelijk inzicht hebt en goed kan rijden, is werken als reachtruckchauffeur niet moeilijk, maar vooral heel leuk! Maar let op: het is wel belangrijk dat je van aanpakken weet en niet bang bent om hard te werken.

 • is een baan als reachtruckchauffeur hard werken?

  Een baan als reachtruckchauffeur is best hard werken: je bent namelijk de hele dag bezig met zware ladingen. In sommige magazijnen neem je ook taken over van bijvoorbeeld laders en lossers, en dan begint het echte fysieke werk! Zit het met jouw spierballen wel goed? Lees dan verder om alles te weten te komen over werken als reachtruckchauffeur.

 • waarom is het leuk om te werken als reachtruckchauffeur?

  Werken als reachtruckchauffeur is leuk omdat iedere dag anders is! En je werkt elke dag samen met andere collega’s in het magazijn, zoals heftruckchauffeurs, logistiek medewerkers, magazijnmedewerkers en orderpickers. Dus wil jij een baan waarbij je mag knallen én deel uitmaakt van een gezellig team? Lees hier alles over werken als reachtruckchauffeur!

 • aan welke eisen moet je voldoen voor een baan als reachtruckchauffeur?

  Als je reachtruckchauffeur wilt worden heb je een reachtruckcertificaat nodig. Vaak vraagt je werkgever daarnaast ook nog om een VCA-diploma. En verder is het fijn als je nauwkeurig werkt, ruimtelijk inzicht hebt en vooral: van aanpakken weet!

 • hoe moet ik solliciteren op een reachtruckchauffeur vacature?

  Solliciteren als reachtruckchauffeur is simpel: maak een Randstad-profiel aan en zoek in onze vacaturebank naar vacatures bij jou in de buurt. Hierna stuur je eenvoudig je cv en motivatie op. Hulp nodig bij het opstellen van een cv of motivatiebrief? Bekijk hier al onze sollicitatietips!

 • welke vaardigheden ontwikkel ik met een baan als reachtruckchauffeur?

  De ideale reachtruckchauffeur is nauwkeurig en heeft oog voor detail. Daarnaast heb je ruimtelijk inzicht, ben je goed in behendig rijden (met je reachtruck natuurlijk!) en ben je flexibel. Tijdens je werk ontwikkel je deze vaardigheden, zodat je je helemaal op je plek voelt in het magazijn. Meer weten over wat een baan als reachtruckchauffeur precies inhoudt? Lees dan snel verder.

 • hoe lang duurt een opleiding tot reachtruckchauffeur?

  Je haalt je reachtruckcertificaat al met een eendaagse cursus (voor gevorderden) of een tweedaagse cursus (voor beginners). Tijdens de cursus leer je veilig rijden met je heftruck in het magazijn en zorgen we daarnaast dat je alle veiligheidsregels kent. Daarna aan de slag als reachtruckchauffeur? Bereid je goed voor en lees eerst deze pagina!