laders/lossers vacatures

Een lader/losser is iemand die goederen of pakketjes laadt en lost. Als lader/losser zorg je dat alles op de vrachtwagen staat wanneer deze klaar is voor vertrek en dat alles op de plek van bestemming ook weer uitgeladen wordt. 

Je werkt in de logistiek, waar je het begin- én het eindpunt bent van iedere logistieke keten. Van zoveel mogelijk pakketjes in de vrachtwagen stapelen tot breekbare bestellingen uitladen, jij zet je schouders eronder bij iedere klus!

wat doet een lader/losser?

Als lader/losser ben je verantwoordelijk voor:

 • goederen uit de vrachtwagen of container halen

 • bestellingen op de wagen laden

 • pakketten en goederen sorteren en verdelen  

 • kapotte of ontbrekende producten melden

 • producten verpakken 

 • administratie bijhouden

 • de veiligheid in de gaten houden

Wil je weten wat je gaat verdienen als lader/losser? Vul dan de salarischecker snel zelf even in en ontdek wat je waard bent!  

Benieuwd wat je netto overhoudt van dat salaris? Of weet je wat je netto wilt verdienen en wil je berekenen welk brutosalaris daarbij past? Check het in onze bruto netto calculator.

Werk je al langer als lader/losser en zie je het wel zitten om nog meer te leren binnen de logistiek? Dan heb je geluk, want in de logistiek zijn er doorgroeimogelijkheden genoeg. Ga bijvoorbeeld aan de slag als: 

Als je het leuk vindt om een extra opleiding te doen, kan je er ook voor kiezen om je heftruck- of reachtruckrijbewijs te halen. Via Randstad helpen we je graag om je heftruckcertificaat of je reachtruckcertificaat te bemachtigen! Als je dit hebt gehaald, kan je naast je werk als lader/losser ook nog aan de slag als:

Nog een stapje hoger komen? Dan kan je ook doorgroeien tot logistiek teamleider of logistiek supervisor. Zo stuur je al snel een heel team collega’s aan! 

Wil jij je doorgroeimogelijkheden vergroten? Ga dan aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Ook kijken we graag samen met je naar je loopbaanontwikkeling. Bekijk de tests, tips en trainingen

In de logistiek is iedereen bereid om een keer een taak van een collega over te nemen. De verschillende functies van alle medewerkers in de logistiek lopen daarom best veel in elkaar over. 

Of je nou een keer een heftruck bestuurt (wel met een heftruckcertificaat natuurlijk!) of je collega helpt om alle orders bij elkaar te verzamelen, als lader/losser ben jij op veel plekken inzetbaar. Welke taken je precies krijgt, hangt dan ook af van het bedrijf waar je aan de slag gaat. Voor jou is geen lading te zwaar!

Zware pallets van de vrachtwagen halen met je heftruck, alles netjes sorteren in het magazijn en natuurlijk ook nog even de administratie bijhouden: jij draait je hand er niet voor om. Dankzij jou komt ieder pakketje op tijd op de plek van bestemming aan! Wat kan je verwachten als je gaat werken als lader/losser? De volgende zaken zijn goed om te weten:

dit is je takenpakket als lader/losser

 • pallets van de vrachtwagen halen

komt er een vrachtwagen aan met een nieuwe levering? Dan sta jij al klaar! Je begint je werkdag namelijk met het lossen van de vracht. Dat doe je met je reachtruck of je heftruck: zo verplaats je alles snel naar de juiste plek in het magazijn

 • goederen op de vrachtwagen laden

als lader/losser ben je niet alleen bezig met het lossen van de vracht, maar houd je je ook bezig met de andere kant van de logistieke keten. Het beladen van de vrachtwagen dus! Met je heftruck of reachtruck zorg je dat de pallets netjes in de wagen komen

 • pakketten sorteren

heb je een vracht gelost? Dan kan je ze natuurlijk niet zomaar in het magazijn laten staan. Je werkt samen met de magazijnmedewerker om te kijken waar alles naartoe moet. Zo houden jullie samen altijd het overzicht!

 • pallets stapelen

voor het echte spierballenwerk moeten ze bij jou zijn. Om ruimte in het magazijn te besparen moeten zware pallets vaak op elkaar gestapeld worden. Dat hoef je gelukkig niet met je blote handen te doen: met behulp van je reachtruck stijg jij al snel tot grote hoogte! 

wie zijn je collega’s?

Werken in de logistiek, dat doe je zeker niet alleen. Je werkt samen met een heleboel collega’s! Als lader/losser werk je samen met de heftruckchauffeurs en reachtruckchauffeurs om de goederen te verwerken die de vrachtwagenchauffeur bij het magazijn aflevert. 

De magazijnmedewerker helpt bij het sorteren en verwerken van de vracht, zodat de orderpicker alle bestellingen netjes kan verzamelen. Tijdens jullie werk schakelen jullie ook met de logistiek medewerker, die het overzicht houdt in het magazijn en zorgt dat alles op rolletjes blijft lopen. Zo zorgen jullie samen dat alle bestellingen in een mum van tijd verwerkt worden!

je werkplek in het magazijn

Als lader/losser voel jij je helemaal goed op je werkplek: het magazijn! Of je nou omringd wordt door speelgoed of kostbare laptops uitlaadt bij een elektronicagigant, het is altijd sjouwen geblazen. Je werkt vaak in een magazijn op een groter industrieterrein. Er is altijd wel een logistieke werkplek in de buurt!

leuke bedrijven om te werken als lader/losser

Via Randstad kan je snel aan de slag bij onze topwerkgevers. Wat dacht je bijvoorbeeld van werken bij deze toffe bedrijven:

 • bij DSV zijn ze altijd op zoek naar mensen die het verschil willen maken in de organisatie. Lijkt het je wel wat om te knallen bij een groot bedrijf? Lees hier dan snel meer over DSV!

 • houd je van flexibiliteit? Ga dan aan de slag als lader/losser bij DB Schenker en bepaal zelf wanneer je werkt! 

 • als lader/losser in het magazijn van GLS werk je vanuit Utrecht aan slimme logistieke oplossingen. Jij zorgt dat alle bestellingen snel bij de klant komen! 

 • aan de slag als lader/losser bij Ceva Logistics? Dan heb je geen sportschool meer nodig! Je sjouwt hier zware ladingen, altijd samen met een gezellig team 

de werktijden van een lader/losser

Als lader/losser in het magazijn werk je in ploegendienst. Meestal zijn er twee shifts: een vroege en een late shift. Ga dus voor een dienst die het beste bij je ritme past! In het weekend ben je meestal vrij. En of je nou een fulltime baan zoekt of op zoek bent naar een bijbaan in de logistiek, er zijn altijd vacatures beschikbaar voor je. 

Per direct op zoek naar een korte klus? Of geïnteresseerd in een (studenten-)bijbaan? Bekijk dan de openstaande klussen op Randstad Go.

Om lader/losser te worden heb je geen opleiding nodig. Je kan dus met ieder opleidingsniveau aan de slag! Dat maakt van deze baan ook een mooie instapfunctie in de logistiek. Wie weet groei jij straks door tot logistiek medewerker, of zelfs tot logistiek teamleider! 

Vaak heb je voor het werk als lader/losser wel een heftruckcertificaat of een reachtruckcertificaat nodig. En het kan ook zijn dat je opdrachtgever om een VCA-diploma vraagt. Dan weet je in ieder geval altijd zeker dat je veilig te werk gaat in het magazijn. Je volgt al deze opleidingen makkelijk via Randstad. Zo helpen we je om jouw volgende stappen in de logistiek te zetten. Wie ambitie heeft, kan het ver schoppen in de logistiek!

En natuurlijk kan iedereen die via Randstad werkt altijd gebruikmaken van alle online trainingen en cursussen via Randstad. Je vindt ze in je Randstad-profiel onder Mijn Ontwikkeling.

Ook als je (nog) niet via Randstad werkt heb je toegang tot het opleidingsaanbod. Log direct in en ontdek wat bij je past! Nog geen Randstad-profiel? Maak er snel één aan!

Als lader/losser blink jij uit in één ding: zware spullen verplaatsen! Spierballen zijn belangrijk om te hebben als je aan de slag wilt in de logistiek. Je bent namelijk de hele dag bezig om zware ladingen naar de juiste plek te brengen. Het voordeel daarvan? Dat je na je werk niet meer naar de sportschool hoeft! Zit het met jouw fysieke kracht wel goed? 

Verder zijn deze eigenschappen ook handig voor een lader/losser:

 • discipline: het werk van een lader/losser is best zwaar. En ook als je je dag niet hebt of slecht hebt geslapen, ga je er nog steeds vol energie voor! Jij hebt de discipline om iedere dag weer je beste beentje voor te zetten 

 • doorzettingsvermogen: lukt het je niet om die zware pallet in één keer te verplaatsen of is een bocht in het magazijn nét iets te scherp voor jouw heftruck? Dan probeer je het gewoon nog een keer. Met je doorzettingsvermogen haal je alles uit je werk. Zo haal je de targets iedere dag! 

 • samenwerken: in het magazijn verloopt alles volgens een gestroomlijnd schema waarin iedere collega eigen taken heeft. Het is dus belangrijk dat je verantwoordelijkheid neemt voor je taken én dat je goed samenwerkt. Samen met je collega’s zorg je dat de klus geklaard wordt. Nog beter worden in samenwerken? Bekijk dan de online training Samenwerken van GoodHabitz

Wanneer je werkt via Randstad heb je een aantal voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • wekelijks uitbetaald worden

 • pensioenregeling als je 26 weken gewerkt hebt

 • altijd een contactpersoon waarop je terug kan vallen en om hulp kan vragen

 • via onze Randstad-app declareer je snel je gewerkte uren en heb je altijd direct overzicht over je werkrooster

 • vakantiegeld en recht op 25 vakantiedagen krijg je van ons

 • via Randstad is het mogelijk om op elk moment verschillende (veiligheids-) certificaten te behalen. Bekijk hier onze opleidingsmogelijkheden

 • vast contract? Een uitzendbaan als lader/losser via Randstad is vaak een opstap naar een mooie vaste baan. Jaarlijks verdienen duizenden mensen een contract voor onbepaalde tijd bij leuke werkgevers dankzij een tijdelijke baan via ons. Bovendien werven veel bedrijven hun vaste medewerkers mede via Randstad

veelgestelde vragen

 • wat doet een lader/losser?

  Een lader/losser speelt een essentiële rol in het logistieke proces, vooral in distributiecentra, magazijnen en havens. Hier zijn enkele belangrijke taken en verantwoordelijkheden van een lader/losser:

  1. Laden en lossen: Het belangrijkste aspect van de functie is het laden van vracht in vrachtwagens of containers bij vertrek en het lossen van vracht bij aankomst. Dit omvat het veilig verplaatsen van goederen van en naar voertuigen met behulp van hefapparatuur, palletwagens of handmatige arbeid.

  2. Sorteren: Lader/lossers sorteren de inkomende goederen om ervoor te zorgen dat ze op de juiste locatie worden geplaatst in het magazijn of de opslagruimte. Dit helpt bij het gemakkelijk vinden van producten wanneer ze nodig zijn.

  3. Kwaliteitscontrole: Ze inspecteren vaak de goederen op schade of tekortkomingen en rapporteren eventuele problemen aan het management. Het waarborgen van de kwaliteit van inkomende en uitgaande goederen is cruciaal.

  4. Documentatie: Het bijhouden van nauwkeurige administratieve gegevens, zoals ontvangstbewijzen of inventarisregistratie, kan een deel van de verantwoordelijkheid zijn om de juiste tracking en traceerbaarheid te garanderen.

  5. Veiligheid: Het naleven van veiligheidsvoorschriften en -procedures is van het grootste belang om ongevallen en verwondingen te voorkomen, vooral bij het gebruik van zwaar materieel zoals heftrucks.

  6. Samenwerking: Lader/lossers werken vaak samen met chauffeurs, magazijnmedewerkers en andere logistieke professionals om een efficiënte stroom van goederen te garanderen.

  De rol van een lader/losser is fysiek uitdagend en vereist aandacht voor detail en organisatie. Het is een cruciale schakel in de logistieke keten om ervoor te zorgen dat goederen veilig en op tijd op hun bestemming aankomen.

  > bekijk alle lader/losser vacatures

 • wat verdien je gemiddeld als lader/losser?
 • heb ik ervaring nodig om als lader/losser te werken?

  Een baan als lader/losser kan inderdaad een uitstekende instapmogelijkheid zijn voor diegenen die in de logistieke sector willen werken. Het feit dat je meestal geen eerdere ervaring nodig hebt, maakt het toegankelijk voor mensen die net beginnen in deze branche.

  Wat vooral belangrijk is bij deze functie is fysieke kracht en de bereidheid om hard te werken. Het werk kan veeleisend zijn omdat het vaak fysieke inspanning vereist, zoals het tillen van zware objecten en het werken in verschillende weersomstandigheden. Efficiëntie en nauwkeurigheid in het laden en lossen van goederen zijn ook belangrijk om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

  Voor degenen die op zoek zijn naar een startpunt in de logistiek of die graag in een actieve en fysieke omgeving werken, kan de rol van lader/losser een goede keuze zijn. Het biedt de kans om waardevolle vaardigheden en ervaring op te doen in deze branche. Lees alles over het werken als lader/losser.

  > bekijk alle lader/losser vacatures

 • is lader/losser hard werken?
 • aan welke eisen moet je voldoen voor een baan als lader/losser?
 • hoe moet ik solliciteren op een lader/losser vacature?

  Solliciteren als lader/losser is simpel: maak een Randstad-profiel aan en zoek in onze vacaturebank naar vacatures bij jou in de buurt. Hierna stuur je eenvoudig je cv en motivatie op. Hulp nodig bij het opstellen van een cv of motivatiebrief? Bekijk hier al onze sollicitatietips!

  > naar alle lader/losser vacatures