magazijnmedewerkers vacatures

Een magazijnmedewerker is een medewerker met een belangrijke functie in het magazijn: jij zorgt dat alle goederen die het magazijn binnenkomen op de juiste plek terechtkomen. Je neemt binnenkomende goederen dus netjes aan en voert ze af. Zo houd je alles opgeruimd in het magazijn! 

wat doet een magazijnmedewerker?

Een magazijnmedewerker heeft veel verschillende taken in het magazijn. Je neemt binnenkomende goederen aan, verwerkt ze en brengt ze naar de juiste plek in het magazijn. Je voert de gegevens van de vracht in voor je administratie en zorgt dat alles netjes verwerkt wordt. Vaak ben je ook verantwoordelijk voor het laden en lossen van de goederen. 

Wil je weten wat je gaat verdienen als magazijnmedewerker? Vul dan de salarischecker snel zelf even in en ontdek wat je waard bent!  

Benieuwd wat je netto overhoudt van dat salaris? Of weet je wat je netto wilt verdienen en wil je berekenen welk brutosalaris daarbij past? Check het in onze bruto netto calculator.

secundaire arbeidsvoorwaarden

Als magazijnmedewerker werk je bijna altijd in ploegendiensten. Dat betekent dat je toeslag krijgt op je loon. Zeker als je in het weekend of ‘s nachts werkt, kan die toeslag oplopen tot honderden euro’s per maand extra.

wanneer ga je meer verdienen als magazijnmedewerker?

Werk je al langer als magazijnmedewerker? Wanneer je meer ervaring opdoet als magazijnmedewerker, ga je steeds meer verdienen. Blijf dus vooral bijleren en jezelf ontwikkelen! En vanuit Randstad helpen we je natuurlijk met je ontwikkeling. Zo zorgen we samen dat je blijft doorgroeien.

Als magazijnmedewerker komt je werk vaak voor een groot deel overeen met dat van andere collega’s in het magazijn. Bijvoorbeeld met dat van de orderpicker, lader/losser en de logistiek medewerker. En dat is niet gek, want in het logistieke proces sluiten jullie taken naadloos op elkaar aan. Even een taakje van iemand anders overnemen is dan ook geen probleem voor jou!

Als magazijnmedewerker heb je een belangrijke taak: met jouw spierballen zorg je dat alle goederen zo snel mogelijk op de juiste plek terechtkomen. Je ontvangt de goederen die bezorgd worden en zorgt, alleen of samen met een lader/losser, dat alles uitgeladen wordt. En natuurlijk organiseer je de vracht daarna en breng je dat alle goederen naar de juiste plek. Is er een bestelling? Dan zoek je die bij elkaar en zorg je dat alles netjes verzonden wordt. 

dit is je takenpakket als magazijnmedewerker

Je belangrijkste taak als magazijnmedewerker? Zorgen dat alle goederen op de juiste plek terechtkomen! Of dat nou door het verwerken van de vracht is of door het bij elkaar zoeken van een belangrijke order; als magazijnmedewerker zorg jij dat alles gestroomlijnd verloopt. Dit doe je allemaal op een gemiddelde werkdag als magazijnmedewerker:

 • goederen aannemen en controleren

Komt er een nieuwe vracht binnen? Dan ben jij er als magazijnmedewerker als eerste bij! Je begroet de leverancier, controleert de formulieren en registreert de levering in jullie systeem. En natuurlijk check je even of de vracht helemaal in orde is voor je begint met uitladen.

 • de vracht uitladen

Ook het uitladen van de levering hoort bij je takenpakket. Dat doe je meestal met een heftruck, zodat je alle zware goederen tegelijkertijd kan vervoeren. Je laadt de levering uit en brengt alle pakketten naar de juiste plek in het magazijn. Opgeruimd staat netjes!

 • orders bij elkaar zoeken

Als magazijnmedewerker zoek je ook de orders in een groot magazijn. Daarvoor gebruik je een handscanner en pallettruck. En soms werk je zelfs met een voicepicksysteem! Zo wordt je werk nog makkelijker en sneller gemaakt. 

 • administratie en organisatie

Als magazijnmedewerker ben je niet alleen aan het sjouwen: je hebt ook belangrijke administratieve taken. Je stelt documenten op en voert de gegevens van de goederen in in de computer. Daarvoor hebben jullie speciale programma’s. Soms verzorg je als magazijnmedewerker ook de boekhouding van de gekochte en verkochte goederen. Veelzijdige baan dus!

wie zijn je collega’s?

Het magazijn helemaal op orde houden, dat doe je natuurlijk niet alleen. Je werkt in de logistiek samen met verschillende collega’s. Je laadt de goederen samen met de laders en lossers uit wanneer ze geleverd worden door de vrachtwagenchauffeur. Daarna brengen de heftruckchauffeur en de reachtruckchauffeur de goederen naar de juiste stellingen. Als magazijnmedewerker verdeel je de goederen over het magazijn en maak je, samen met de orderpicker, bestellingen compleet. In dit hele proces ben jij dus een belangrijke schakel! Samen met je collega’s zorg je dat de goederen op de juiste plek terechtkomen. 

Je kan trouwens ook in de detailhandel aan de slag als magazijnmedewerker. Je taken zijn dan meestal hetzelfde.

je werkplek: het magazijn is jouw domein

De werkplek van een magazijnmedewerker spreekt voor zich. Het magazijn natuurlijk! Als magazijnmedewerker ken je het magazijn als je broekzak. Je werkt dan wel de hele dag binnen, maar je krijgt genoeg beweging want je bent de hele dag bezig. Ook wel zo fijn: er is veel werk voor magazijnmedewerkers. Woon je dichtbij een logistieke hotspot, zoals Tilburg-Waalwijk, Venlo of de luchthaven Schiphol? Dan hoef je niet ver te rijden als je naar je werk gaat en heb je genoeg keuze uit mooie werkgevers. Denk je dat een baan als magazijnmedewerker iets voor jou is? Bekijk dan de vacatures bij onze topwerkgevers hieronder.

leuke bedrijven om te werken als magazijnmedewerker

Via Randstad kan je heel snel aan de slag bij onze topwerkgevers. Wat dacht je bijvoorbeeld van werken bij deze mooie bedrijven:

 • word technisch magazijnmedewerker en beheer een volledig magazijn bij PreZero! Zo draag je ook nog eens bij aan een betere wereld

 • of help de gezondheidszorg transformeren als magazijnmedewerker bij Johnson&Johnson

 • is de modewereld echt jouw ding? Zet er je eerste stap als magazijnmedewerker bij H&M en bevind je elke dag tussen de nieuwste trends

 • werken bij het grootste e-commercebedrijf ter wereld? Ga aan de slag als magazijnmedewerker bij Amazon

 • of word onderdeel van een supergroot productiebedrijf als magazijnmedewerker bij Tata Steel in IJmuiden. 

de werktijden van een magazijnmedewerker

Werken als magazijnmedewerker? Goed plan! Als magazijnmedewerker werk je vaak in ploegendiensten, omdat de logistiek altijd doorgaat: 24 uur per dag en 7 dagen per week. 

Werken in ploegendiensten betekent dat je op verschillende dagen en tijden werkt, maar wél volgens een vast patroon. Als je bijvoorbeeld werkt bij een bedrijf met twee ploegendiensten, dan werk je vaak de ene week van 7 uur tot 15 uur en de week erna van 15 uur tot 23 uur. Lekker afwisselend dus! Je precieze werktijden hangen helemaal af van waar je aan de slag gaat. Check dit dus altijd even goed bij een vacature als magazijnmedewerker!

Per direct op zoek naar een korte klus? Of geïnteresseerd in een (studenten-)bijbaan? Bekijk dan de openstaande klussen op Randstad Go.

Om magazijnmedewerker te worden heb je meestal geen specifieke opleiding nodig. Het is een mooie instapfunctie in de logistiek. Sommige werkgevers vragen wel om een VCA-diploma. Wij helpen je om dat certificaat te halen! Via Randstad volg je makkelijk de opleiding en haal je je VCA-diploma

Ga je ook op een heftruck rijden bij je werk in het magazijn? Dan heb je een heftruckcertificaat nodig. Ook dat haal je via Randstad. Bekijk de opleiding hier

En natuurlijk kan iedereen die via Randstad werkt altijd gebruikmaken van alle online trainingen en cursussen via Randstad opleidingen. Je vindt ze in je Randstad-profiel onder Mijn Ontwikkeling.

Ook als je (nog) niet via Randstad werkt heb je toegang tot het opleidingsaanbod. Log meteen in en ontdek wat bij je past! Heb je nog geen Randstad-profiel? Maak er snel één aan!

Check hier de opleidingen en trainingen in de logistiek

Magazijnmedewerker worden? Dan is je allerbelangrijkste eigenschap dat je van aanpakken weet. In het magazijn is het soms behoorlijk hard werken. Geen probleem voor jou: je bent echt een harde werker. En verder zijn de volgende eigenschappen goed om te hebben als je magazijnmedewerker wil worden:

 • fit en sterk: zware dozen sjouwen? Jij draait er je hand niet voor om! Hoe zwaar de vracht ook is, jij geniet ervan om je schouders eronder te zetten. Sterker nog, jij maakt er een wedstrijd van om zoveel mogelijk tegelijkertijd mee te nemen. Dan hoef je na je werk niet eens meer naar de sportschool

 • een echte doorzetter: hoe uitdagend het ook is, je werk is soms best zwaar. Maar dat is geen probleem voor jou. Jij houdt van doorzetten en lekker hard werken

 • nauwkeurig: het magazijn is groot en het systeem kan best ingewikkeld zijn, dus een foutje is snel gemaakt. Jij werkt altijd nauwkeurig en zorgt dat alles precies op de juiste plek terechtkomt. Ook de administratie hou je netjes bij. Dankzij jou blijft alles helemaal op rolletjes lopen

 • betrouwbaar: jij bent altijd op tijd en je werkgever kan op je rekenen. Zo blijven de processen in het magazijn lekker door lopen

 • flexibel: als magazijnmedewerker werk je vaak in ploegendiensten, dus of je nu een ochtend- of avondmens bent: jij bepaalt zelf wat het beste bij je past

Wanneer je werkt via Randstad heb je een aantal voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • wekelijks uitbetaald worden

 • pensioenregeling als je 26 weken gewerkt hebt

 • altijd een contactpersoon waarop je terug kan vallen en om hulp kan vragen

 • via onze Randstad-app declareer je snel je gewerkte uren en heb je altijd direct overzicht over je werkrooster;

 • vakantiegeld en recht op 25 vakantiedagen krijg je van ons;

 • via Randstad is het mogelijk om op elk moment verschillende (veiligheids-) certificaten te behalen. Bekijk hier onze opleidingsmogelijkheden

 • vast contract? Een uitzendbaan als magazijnmedewerker via Randstad is vaak een opstap naar een mooie vaste baan. Jaarlijks verdienen duizenden mensen een contract voor onbepaalde tijd bij leuke werkgevers dankzij een tijdelijke baan via ons. Bovendien werven veel bedrijven hun vaste medewerkers mede via Randstad

veelgestelde vragen over magazijnmedewerkers

 • wat doet een magazijnmedewerker?

  Als magazijnmedewerker heb je veel verschillende taken in het magazijn. Je neemt goederen aan en zorgt dat ze op de juiste plek in het magazijn komen. Daarnaast hou je ook nog eens netjes de administratie bij en help je bij het laden en lossen van de binnenkomende goederen. Meer weten over een baan als magazijnmedewerker? Lees er hier alles over!

 • wat verdien je gemiddeld als magazijnmedewerker?

  Als fulltime magazijnmedewerker verdien je gemiddeld zo’n 1.787 bruto per maand. Per jaar is dat 23.159 euro bruto, wanneer je 40 uur per week werkt. Daarnaast werk je als magazijnmedewerker bijna altijd in ploegendiensten. Daardoor krijg je nog een flinke toeslag op je salaris. Lees hier meer over werken als magazijnmedewerker en wat je taken precies zijn.

 • heb je ervaring nodig om magazijnmedewerker te worden?

  Om magazijnmedewerker te worden, heb je geen ervaring nodig. Het is dus een mooie instapfunctie als je aan de slag wilt in de logistieke sector! Heb je al eerder in de logistiek gewerkt? Dan is dat mooi meegenomen, ook dan is er zeker werk voor je in het magazijn. Lees hier alles over een baan als magazijnmedewerker.

  Check hier de opleidingen en trainingen in de logistiek.

 • is magazijnmedewerker zijn hard werken?

  Een baan als magazijnmedewerker kan soms flink aanpoten zijn. De goederen zijn best zwaar en je bent de hele dag fysiek zwaar werk aan het doen. Maar dat betekent wel: je hoeft na werk niet meer naar de sportschool! Lees hier alles over werken als magazijnmedewerker en wat je precies gaat doen.

 • aan welke eisen moet je voldoen voor een baan als magazijnmedewerker?

  Om magazijnmedewerker te worden, heb je meestal geen specifieke opleiding nodig, maar sommige werkgevers vragen wel om een VCA-diploma of een heftruckcertificaat. En verder is het vooral belangrijk dat je van aanpakken weet. Lees hier alles over werken als magazijnmedewerker.

 • welke vaardigheden ontwikkel ik met een baan als magazijnmedewerker?

  Met een baan als magazijnmedewerker word je nog fitter dan je al bent. Je verplaatst namelijk de hele dag door zware goederen naar de juiste plek in het magazijn. Verder train je je nauwkeurigheid en word je steeds sneller in je werk. Lees hier alles over werken als magazijnmedewerker, bekijk wat je precies gaat doen en check aan welke eisen je moet voldoen!

 • hoe moet ik solliciteren op een magazijnmedewerker vacature?

  Solliciteren als magazijnmedewerker is simpel: maak een Randstad-profiel aan en zoek in onze vacaturebank naar vacatures bij jou in de buurt. Hierna stuur je eenvoudig jouw cv en motivatie op. Hulp nodig bij het opstellen van een cv of motivatiebrief? Bekijk hier al onze sollicitatietips!