vertegenwoordigers vacatures

Vertegenwoordiger - fulltime incl. auto , laptop en telefoon

 • Haarlem
 • € 17,50 per uur
 • 40 uur, 5 dagen p.w.
 • HAVO/VWO

Samen voor een rookvrije toekomst! Jij hebt de kans om actief deel te nemen aan deze transformatie. Samen met een team van collega sales medewerkers ga je bij retailers door het land rokers aanmoedigen om te switchen naar een alternatief. Ben jij iemand die graag de interactie aangaat en die graag onderweg is? Dan is deze rol jou op je lijf geschreven. Lees hieronder snel verder ...

bekijk vacature

Vertegenwoordiger - fulltime incl. auto , laptop en telefoon

 • Amsterdam
 • € 17,50 per uur
 • 40 uur, 5 dagen p.w.
 • HAVO/VWO

Stap in de richting van een rookvrije toekomst! Je kunt nu een actieve rol spelen in deze belangrijke verandering. Sluit je aan bij een team van collega's en samen zullen we bij verschillende winkels in het hele land rokers aanmoedigen om over te stappen op alternatieven. Als je iemand bent die van interactie houdt en graag onderweg is, dan is deze functie perfect voor jou. Lees verder ...

bekijk vacature

Vertegenwoordiger - fulltime incl. auto , laptop en telefoon

 • Amersfoort
 • € 17,50 per uur
 • 40 uur, 5 dagen p.w.
 • HAVO/VWO

Samen voor een rookvrije toekomst! Jij hebt de kans om actief deel te nemen aan deze transformatie. Samen met een team van collega sales medewerkers ga je bij retailers door het land rokers aanmoedigen om te switchen naar een alternatief. Ben jij iemand die graag de interactie aangaat en die graag onderweg is? Dan is deze rol jou op je lijf geschreven. Lees hieronder snel verder ...

bekijk vacature

Een vertegenwoordiger is iemand die nieuwe klanten benadert voor een werkgever met als doel een product of dienst te verkopen. Jij bent het gezicht van het bedrijf waarvoor je werkt naar de klant toe. Als vertegenwoordiger ben je vaak op pad. Want iemand écht overtuigen gaat face-to-face een stuk makkelijker, toch? 

En als een nieuwe klant binnen is, dan is het natuurlijk belangrijk dat die persoon ook een tevreden klant blijft. Daar zorg je als vertegenwoordig soms zelf voor, maar bij grotere bedrijven neemt een accountmanager het klantcontact van je over. 

Een andere naam voor de functie van vertegenwoordiger is commercieel medewerker buitendienst. 

wat doet een vertegenwoordiger?

Als vertegenwoordiger ben je verantwoordelijk voor:

 • het verkopen van een product of dienst

 • het benaderen van nieuwe klanten

 • het analyseren en verzamelen van gegevens over het klantgedrag

 • verkoopkansen zien en daarop inspelen

 • sales onderhouden of sales quota overschrijden

Wil je weten wat je gaat verdienen als vertegenwoordiger? Vul dan de salarischecker snel zelf even in en ontdek wat je waard bent!  

Benieuwd wat je netto overhoudt van dat salaris? Of weet je wat je netto wilt verdienen en wil je berekenen welk brutosalaris daarbij past? Check het in onze bruto netto calculator.

secundaire arbeidsvoorwaarden?

Als vertegenwoordiger ben je vaak verzekerd van prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo krijg je meestal een laptop en mobiele telefoon van de zaak. Ook zit er bij veel bedrijven een lease-auto in je contract, omdat je veel onderweg bent naar klanten.

wanneer ga je meer verdienen als vertegenwoordiger?

Als vertegenwoordiger werk je vaak in de commerciële sector. Je ondersteunt de verkoop en verhoogt de klanttevredenheid. Daar zitten doorgaans duidelijke targets aan verbonden. Haal je die targets? Dan ontvang je vaak een bonus. 

Als vertegenwoordiger in de sales heb je veel doorgroeimogelijkheden. Het is een logische stap om als vertegenwoordiger door te groeien naar de functie van accountmanager. Het werk van een accountmanager komt deels overeen met die van een vertegenwoordiger, maar het grote verschil is dat een accountmanager ook bestaande klantrelaties onderhoudt. Het gaat dus niet alleen om nieuwe klanten binnenhalen, maar ook om bestaande klanten tevreden te houden.   

Het is ook goed mogelijk om als vertegenwoordiger door te groeien naar leidinggevende functies binnen de commerciële sector, zoals die van teamleider of accountdirecteur. 
En wil jij je doorgroeimogelijkheden nog meer vergroten? Ga dan aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Ook kijken we graag samen met je naar je loopbaanontwikkeling. Bekijk de tests, tips en trainingen.

Als vertegenwoordiger kan je in heel veel sectoren aan de slag. Want overal waar een product of dienst verkocht wordt, werken vertegenwoordigers! 

Er bestaan verschillende functietitels die hetzelfde inhouden als de functie van vertegenwoordiger. Zo wordt een vertegenwoordiger ook wel genoemd in vacatureteksten:

 • commercieel medewerker buitendienst

 • vertegenwoordiger buitendienst

 • verkoper

 • verkoper buitendienst

 • salesmedewerker

 • sales representative

Wat kan je verwachten als je gaat werken als vertegenwoordiger? De volgende zaken zijn goed om te weten:

dit is je takenpakket als vertegenwoordiger

Je belangrijkste taak als vertegenwoordiger? Nieuwe klanten strikken! En daar horen een aantal taken bij: 

 • nieuwe contacten leggen

Als vertegenwoordiger ben je elke dag bezig met het benaderen van nieuwe klanten. Jouw focus ligt op het maken van contact. En dat doe je op allerlei manieren, of dat nu via social media, tijdens een kop koffie of op een netwerkevent is. Jij hebt je praatje klaar! 

 • analyseren en verzamelen van klantgegevens

Je bent als vertegenwoordiger ook bezig met het verzamelen en analyseren van gegevens over je klanten. Het doel? Je klant nóg beter begrijpen! Zo weet je beter waar je potentiële klanten vindt en waar je ze écht blij mee maakt 

 • verkopen van je product of dienst

Nieuwe klanten vinden is één ding, maar het draait natuurlijk ook om het verkopen van je product of dienst! Je kent alle ins en outs van wat je verkoopt en weet dat ook goed over te brengen aan de klant. Door jouw werk schieten die verkoopcijfers omhoog!  

 • verkoopkansen ontdekken

Als vertegenwoordiger vallen verkoopkansen jou direct op. Een nieuwe trend waar je snel op in kan haken? Een evenement waar veel potentiële klanten op afkomen? Op dit soort kansen weet jij slim in te spelen

wie zijn je collega’s?

Als vertegenwoordiger werk je nauw samen met andere collega’s van de verkoop- of salesafdeling. 

Zo bepaal je vaak samen met de salesmanager een strategie voor de beste verkoopkansen. Een commercieel medewerker binnendienst doet vervolgens het voorbereidende werk door alvast telefonisch contact te leggen met een potentiële klant. Daarna is het aan jou als vertegenwoordiger om langs te gaan bij de potentiële klant en uiteindelijk de deal rond te maken. Echt teamwork! 

je werkplek bij de klant

Als vertegenwoordiger of commercieel medewerker buitendienst is het kantoor vaak je basis. En dat is handig, want zo schakel je snel met andere collega’s binnen je team. 

Maar als vertegenwoordiger ben je ook vaak op pad! Contact maken met nieuwe klanten is je werk, dus reden genoeg om ze persoonlijk op te zoeken. Waar de klant ook is, jij bent er te vinden.

leuke bedrijven om te werken als vertegenwoordiger

Via Randstad kan je snel aan de slag bij onze topwerkgevers. Wat dacht je bijvoorbeeld van werken bij:

 • kPN: bij dit grote Nederlandse bedrijf draait alles om het maken van verbinding. Als vertegenwoordiger ben je hét professionele gezicht van KPN en ga je langs bij bewoners om ze enthousiast te maken voor glasvezel internet. Ga jij de verbinding aan? 

 • leaseplan: weet jij lease auto’s te verkopen? Ga dan aan de slag bij Leaseplan, marktleider op het gebied van lease auto’s én al meerdere keren uitgeroepen tot ‘Top Employer’. Sluit aan bij dit bedrijf en voer de motor op! 

 • accell: bij Accell Group weten ze alles van elektrische fietsen, ze zijn zelfs Europese marktleider op dit gebied! Ze maken fietsen van bekende merken zoals Babboe, Batavus en Koga. Ga jij de uitdaging aan en help je nog meer mensen aan een fiets? 

de werktijden van een vertegenwoordiger

Als vertegenwoordiger hoef je je niet druk te maken om gekke werktijden of weekenddiensten. Vaak werk je fulltime tijdens kantoortijden. 

Parttime werken via Randstad is natuurlijk ook mogelijk. Kijk even bij onze vacatures en vind snel de vacature die bij je past! 

Per direct op zoek naar een korte klus? Of geïnteresseerd in een (studenten-)bijbaan? Bekijk dan de openstaande klussen op Randstad Go.

Om aan de slag te gaan als vertegenwoordiger moet je een mbo-opleiding of hbo-opleiding hebben afgerond. Er bestaat ook een specifieke opleiding voor de functie van vertegenwoordiger: de opleiding commercieel medewerker buitendienst. Dit is een mbo-opleiding op niveau 3. Ook sluit de hbo-opleiding commerciële economie goed aan bij de functie.

Veel werkgevers vinden het een groot pluspunt als je de opleiding commercieel medewerker buitendienst (mbo) of commerciële economie (hbo) hebt afgerond. Maar het is geen harde eis. Het is vooral belangrijk dat je een vlotte babbel en overtuigingskracht hebt! 

En natuurlijk kan iedereen die via Randstad werkt altijd gebruikmaken van alle online trainingen en cursussen via Randstad. Je vindt ze in je Randstad-profiel onder Mijn Ontwikkeling.

Ook als je (nog) niet via Randstad werkt heb je toegang tot het opleidingsaanbod. Log meteen in en ontdek wat bij je past! Heb je nog geen Randstad-profiel? Maak er snel één aan!

De belangrijkste eigenschap van een goede vertegenwoordiger? Het hebben van overtuigingskracht! Met jouw tomeloze energie en enthousiasme weet je iedereen te overtuigen tot aankoop. Je kan goed luisteren en weet hoe je moet inspelen op de wens van een klant. Verder zijn deze eigenschappen ook belangrijk voor de functie van vertegenwoordiger:

 • communicatief sterk: als vertegenwoordiger heb je de hele dag door contact met je klanten en collega’s. De telefoon opnemen, een klant overtuigen tijdens een kop koffie of op een potentiële klant afstappen tijdens een netwerkborrel: jij draait er je hand niet voor om 

 • doorzettingsvermogen: aan doorzettingsvermogen bij jou geen gebrek. Geeft een klant aan geen interesse te hebben? Of geen tijd? Dit geeft jou juist extra motivatie om deze persoon te overtuigen 

 • representatieve houding: jij snapt dat het als vertegenwoordiger belangrijk is om een goede indruk achter te laten bij de klant. Want jij vormt het professionele gezicht van het bedrijf waarvoor je werkt. Laat dat maar aan jou over!

Wanneer je werkt via Randstad heb je een aantal voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • wekelijks uitbetaald worden

 • pensioenregeling als je 26 weken gewerkt hebt

 • altijd een contactpersoon waarop je terug kan vallen en om hulp kan vragen

 • via onze Randstad-app declareer je snel je gewerkte uren en heb je altijd direct overzicht over je werkrooster

 • vakantiegeld en recht op 25 vakantiedagen krijg je van ons

 • via Randstad is het mogelijk om op elk moment verschillende (veiligheids-) certificaten te behalen. Bekijk hier onze opleidingsmogelijkheden

 • vast contract? Een uitzendbaan als vertegenwoordiger via Randstad is vaak een opstap naar een mooie vaste baan. Jaarlijks verdienen duizenden mensen een contract voor onbepaalde tijd bij leuke werkgevers dankzij een tijdelijke baan via ons. Bovendien werven veel bedrijven hun vaste medewerkers mede via Randstad

veelgestelde vragen over vertegenwoordigers

 • wat doet een vertegenwoordiger?

  Als vertegenwoordiger ben je vaak op pad om nieuwe klanten te benaderen voor je werkgever. Jouw doel is om het product dat of de dienst die je aanbiedt te verkopen. Je bent zo hét professionele gezicht van het bedrijf waarvoor je werkt naar de klant toe. Lees op deze pagina meer over wat werken als vertegenwoordiger inhoudt.

 • wat verdien je gemiddeld als vertegenwoordiger?

  Volgens onze salarischecker verdienen vertegenwoordigers die via Randstad aan het werk zijn gemiddeld tussen de 1.938 en 2.073 euro per maand. Dit bedrag is bruto en op basis van een 40-urige werkweek. Per jaar is dat zo’n 25.998 euro bruto! Lees hier alles over werken als vertegenwoordiger.

 • heb je ervaring nodig om te werken als vertegenwoordiger?

  Om te beginnen als vertegenwoordiger moet je een mbo- of hbo-opleiding hebben afgerond. Veel werkgevers vinden het een groot pluspunt als je de opleiding commercieel medewerker buitendienst (mbo) of commerciële economie (hbo) hebt afgerond. Maar het is geen harde eis. Het is vooral belangrijk dat je een vlotte babbel en overtuigingskracht hebt.

 • wat is het verschil tussen een vertegenwoordiger en een accountmanager?

  Het werk van een vertegenwoordiger komt deels overeen met het werk van een accountmanager. Maar het belangrijkste verschil tussen deze twee functies is dat een accountmanager ook bestaande klantrelaties onderhoudt. Een accountmanager is zo dus niet alleen bezig met nieuwe klanten binnenhalen, maar ook om bestaande klanten tevreden te houden.

 • hoe moet ik solliciteren op een vertegenwoordiger functie?

  Solliciteren als vertegenwoordiger is simpel: maak een Randstad-profiel aan en zoek in onze vacaturebank naar vacatures bij jou in de buurt. Hierna stuur je eenvoudig jouw cv en motivatie op. Hulp nodig bij het opstellen van een cv of motivatiebrief? Bekijk hier al onze sollicitatietips!