Koerier, Uber Eats NL

 • Leiden
 • € 13,27 - 15,77 per uur
 • 3 - 35 uur, 1 - 5 dagen p.w.
 • Basisonderwijs
 • Uber Eats NL

Ben jij ook altijd onder de indruk als je die groene koeriers van Uber Eats door Leiden ziet zoeven? Heb je er wel eens aan gedacht om zelf een van die enthousiaste fietsers te zijn? Het is niet alleen een manier om lekker buiten te werken, maar je verdient ook nog eens goed geld! Klinkt dat als jouw ideale baan? Word dan nu een koerier bij Uber Eats in Leiden en wordt betaald terwijl ...

bekijk vacature

Koerier, Uber Eats NL

 • Rotterdam
 • € 15,27 - 18,47 per uur
 • 6 - 35 uur, 1 - 5 dagen p.w.
 • Basisonderwijs
 • Uber Eats NL

Ben jij ook altijd onder de indruk als je die groene koeriers van Uber Eats door Rotterdam ziet zoeven? Heb je er wel eens aan gedacht om zelf een van die enthousiaste fietsers te zijn? Het is niet alleen een manier om lekker buiten te werken, maar je verdient ook nog eens goed geld! Klinkt dat als jouw ideale baan? Word dan nu een koerier bij Uber Eats in Rotterdam en wordt betaald terwijl ...

bekijk vacature

Koerier, Uber Eats NL

 • Amsterdam
 • € 15,27 - 18,97 per uur
 • 3 - 35 uur, 1 - 5 dagen p.w.
 • Basisonderwijs
 • Uber Eats NL

Ben jij ook altijd onder de indruk als je die groene koeriers van Uber Eats door Amsterdam ziet zoeven? Heb je er wel eens aan gedacht om zelf een van die enthousiaste fietsers te zijn? Het is niet alleen een manier om lekker buiten te werken, maar je verdient ook nog eens goed geld! Klinkt dat als jouw ideale baan? Word dan nu een koerier bij Uber Eats in Amsterdam en wordt betaald terwijl ...

bekijk vacature

Een koerier brengt pakketten van A naar B. Dat kan van alles zijn: boodschappen, kleding, maar ook juridische documenten. Het is aan jou om alles snel en in goede staat af te leveren bij de klant. En verschillende bestemmingen betekent ook dat je met verschillende soorten mensen te maken hebt. Diversiteit genoeg dus!

wat doet een koerier?

Als koerier zorg je dat je pakketten op tijd bij de klant bezorgt. Is de bezorging heel zwaar? Dan breng je het pakket ook even naar binnen. En je houdt de administratie ook nog eens goed bij. Bijvoorbeeld met track & trace! Lees hieronder meer over wat werken als koerier precies inhoudt. 

Wil je weten wat je gaat verdienen als koerier? Bekijk het in onze eigen salarischecker. Deze tool berekent het gemiddelde loon van flexmedewerkers die als koerier via Randstad aan het werk zijn. Leeftijd, locatie en eventuele bonussen zijn hierin niet meegenomen. 

Benieuwd wat je netto overhoudt van dat salaris? Of weet je wat je netto wilt verdienen en wil je berekenen welk brutosalaris daarbij past? Check het in onze bruto netto calculator.

Wil je als koerier doorgroeien binnen de transport en ben je klaar voor een ander voertuig en meer verantwoordelijkheid? Dan kan je denken aan de volgende functies: 

 • vrachtwagenchauffeur: Met een muziekje aan lekker op weg naar het buitenland? Jij zorgt dat alle goederen in het magazijn van de verschillende filialen terechtkomen. Heb je interesse in deze functie? Dan heb je een CE-rijbewijs nodig en mogelijk een geldige Code 95 en Digipas 

 • buschauffeur: Lijkt het je leuk om mensen naar allerlei plekken te brengen? Dan kan je ervoor kiezen om buschauffeur te worden. Iedere dag kom je op verschillende plaatsen en ben je de hele dag omringd door mensen. Dan moet je wel je rijbewijs D halen

 • leidinggevende: Ben je een ervaren koerier, weet je wat het vak precies inhoudt en ben je klaar voor een volgende stap? Dan kan je als leidinggevende in de transport te werk. Plannen en organiseren is helemaal je ding. Jij zorgt ervoor dat het transport van A naar B vlekkeloos berloopt en je onderhoudt contact met klanten en leveranciers

Wil jij je doorgroeimogelijkheden vergroten? Ga dan aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. We helpen je met je loopbaanontwikkeling. Bekijk de tests, tips en trainingen.

Er zijn talloze bedrijven die op zoek zijn naar goede en enthousiaste koeriers. Wat voor koerier je bent, dat bepaal je zelf! Bezorg juridische documenten bij advocatenkantoren of breng juist de wekelijkse boodschappen bij iedereen thuis. Jij kiest! Er zijn verschillende soorten koeriers, zoals deze:

 • pakketbezorger

Bezorg je pakketjes bij mensen thuis? Dan kunnen dit zware of lichte pakketjes zijn. Daarom is het in deze functie handig dat je graag de mouwen opstroopt en zware pakketten kan tillen. En niet onbelangrijk: een goed richtingsgevoel. Zo krijgt iedereen zijn pakketje op tijd in huis! Bekijk hier de vacatures bij PostNL 

 • bezorgen van boodschappen

Als bezorger streef jij ernaar om naast de boodschappen ook elke klant een glimlach te bezorgen.  Als er weer een klant tevreden is, stap jij weer in je bus en zet jij je favoriete muziek op zodat je fluitend door gaat naar de volgende klant. Wij hebben fulltime én parttime vacatures door heel het land. Neem vooral een kijkje tussen de vacatures bij de Jumbo

 • medisch koerier

Als medisch koerier vervoer je gevoelige of gevaarlijke materialen die veilig op de plaats van bestemming moeten komen. Dat doe je volgens een strak schema. Het is dus belangrijk dat je punctueel werkt en dat je alle goederen, zoals laboratoriummaterialen, op de juiste manier labelt. 

 • fietskoerier

Als fietskoerier ben je lekker buiten aan het werk. Op de fiets bezorg je door de hele stad pakketjes, boodschappen of maaltijden bij bedrijven of mensen thuis. Zo kom je nog eens ergens! check bijvoorbeeld eens onze vacatures bij Thuisbezorgd

Als koerier ben je de hele dag lekker op weg en leer je allerlei verschillende plekken kennen. Bovendien houd je mensen tevreden, omdat je alles altijd, perfect op tijd, goed bezorgt en weet hoe je met verschillende mensen omgaat. Wat kan je verwachten als je gaat werken als koerier? De volgende zaken zijn goed om te weten:

dit is je takenpakket als koerier

Wat kan je verwachten als je aan het werk gaat als koerier? Je bent de hele dag onderweg om alle pakketjes op tijd te bezorgen. Dat spreekt voor zich! Dit valt allemaal onder je takenpakket als koerier: 

pakketten bezorgen

Alle spullen die mensen online bestellen moeten natuurlijk ook worden bezorgd! Jij zorgt dat je alles goed en op tijd levert. Zo is iedereen blij en kan je weer lekker verder naar het volgende adres op de lijst.

plannen en organiseren

Achter sommige pakketjes zit nét wat extra haast. En dan zal je juist weer zien dat je in de file komt te staan! Het is daarom belangrijk dat je je routes en leveringen goed plant. Zo houd jij je hoofd altijd koel!

wie zijn je collega’s?

Wanneer je dienst begint, haal je de spullen op die je die dag moet leveren bij de magazijnen van verschillende bedrijven. Je bent dan samen met de orderpickers en magazijnmedewerkers bezig om het voertuig in te laden. Nu ben je helemaal klaar om op pad te gaan. 

Als je op weg bent om de pakketten bij het juiste adres te leveren, ben je alleen aan het werk. Natuurlijk heb je contact met de mensen aan wie je levert, maar uiteindelijk heb jij de touwtjes in handen en zorg je er met de juiste vaardigheden voor dat op het einde van de werkdag alles in goede orde is afgeleverd.

werkdag van een koerier

Alleen maar achter het stuur zitten en anderen het zware werk laten doen? Er komt wel meer bij kijken:  

je werkplek onderweg

Je uitzicht is nooit hetzelfde. Mooi toch! Je zit namelijk niet in een standaard kantoor waar je de hele dag op een en dezelfde plek zit. Nee, jij mag de straten en wegen van Nederland verkennen terwijl je op weg bent naar je volgende adres.

leuke bedrijven om te werken als koerier

Via Randstad kan je snel aan de slag bij onze topwerkgevers. Wat dacht je bijvoorbeeld van werken bij:

 • Jumbo of Uber Eats? Iedereen houdt van lekker eten, maar niet iedereen heeft tijd of zin om zelf naar de winkel of een restaurant te gaan. Daarom zoeken deze bedrijven mensen zoals jij om het eten bij de klant te bezorgen

 • postNL of FedEX? Of mensen nu pakketten van 500 gram of 10 kilo bestellen, jij tilt alles moeiteloos uit de bus en bezorgt alles op het juiste adres

de werktijden van een koerier

De werktijden van een koerier verschillen per functie. Wil je parttime of fulltime werken als koerier? Liever overdag of ‘s avonds? En of je nou het liefst doordeweeks of in het weekend werkt, er zijn altijd vacatures die bij jouw wensen aansluiten. 

Per direct op zoek naar een korte klus? Of geïnteresseerd in een bijbaan? Als bijbaan voor studenten is koerier ook de perfecte baan. Bekijk de openstaande klussen op Randstad Go.

Om koerier te worden is geen specifieke opleiding nodig. Je kunt vaak meteen aan het werk! Wel is het handig dat je fysiek fit bent wanneer je zware pakketten moet bezorgen. Bovendien wordt in sommige gevallen om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

En natuurlijk kan iedereen die via Randstad werkt altijd gebruikmaken van alle online trainingen en cursussen via Randstad. Je vindt ze in je Randstad-profiel onder Mijn Ontwikkeling. Hier vind je opleidingen en trainingen in de transport die we op dit moment aanbieden.

Ook als je (nog) niet via Randstad werkt heb je toegang tot het opleidingsaanbod. Log meteen in en ontdek wat bij je past! Heb je nog geen Randstad-profiel? Maak er snel één aan!

welke eigenschappen en competenties ontwikkel je met baan baan als koerier

Als koerier ontwikkel je verschillende eigenschappen en competenties die je ook bij andere functies nodig hebt. Denk aan deze eigenschappen:

 • communicatief sterk: Ben je op de plaats van bestemming? Dan ben jij het gezicht van het bedrijf. Belangrijk dus dat je dan een goede indruk achterlaat!

 • goed in plannen: Voor je werkdag start heb jij de route al helemaal in je hoofd. Jij weet precies wat de handigste en snelste manier is om alles die dag te leveren

 • fysiek fit: Boodschappen kunnen zwaar zijn! Daarom is het wel zo fijn als jij zonder moeite alles kan tillen

 • stressbestendigheid: Als koerier heb je vaak te maken met tijdsdruk. Geen probleem voor jou: je laat je niet gek maken en blijft altijd rustig

veelgestelde vragen over koeriers

 • wat doet een koerier?

  Een koerier is een medewerker die allerlei pakketten bij mensen thuis of bij bedrijven bezorgt. Aan jou de taak om alles juist en op tijd te leveren. Heb je interesse? Lees hier dan snel wat een baan als koerier inhoudt.

 • wat verdien je gemiddeld als koerier?

  Als fulltime koerier verdien je gemiddeld € 23.652 euro bruto per jaar. Wil je weten wat het gemiddelde maandsalaris is? Bekijk dan onze salarischecker.

 • welke doorgroeimogelijkheden heb je als koerier?

  Als koerier zijn er verschillende doorgroeimogelijkheden. Voorbeelden van functies waarnaar je kan doorgroeien zijn:

  • vrachtwagenchauffeur

  • buschauffeur

  • leidinggevende binnen de transportsector

 • welke vaardigheden doe je op als koerier?

  Als koerier leer je beter te plannen, om te gaan met stress en ontwikkel je je communicatieve vaardigheden. Benieuwd hoe het is om te werken als koerier? Lees er hier alles over.

 • hoe moet ik solliciteren op een koerier vacature?

  Solliciteren als koerier is simpel: maak een Randstad-profiel aan en zoek in onze vacaturebank naar vacatures bij jou in de buurt. Hierna stuur je eenvoudig je  cv en motivatie op

  Hulp nodig bij het opstellen van een cv of motivatiebrief? Bekijk hier al onze sollicitatietips!

Wanneer je werkt via Randstad heb je een aantal voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • wekelijks uitbetaald worden

 • pensioenregeling als je 8 weken gewerkt hebt

 • altijd een contactpersoon waarop je terug kunt vallen en om hulp kan vragen

 • via onze Randstad-app declareer je snel je gewerkte uren en heb je altijd direct overzicht over je werkrooster

 • vakantiegeld en recht op 25 vakantiedagen krijg je van ons

 • via Randstad is het mogelijk om op elk moment verschillende (veiligheids-) certificaten te behalen. Bekijk hier onze opleidingsmogelijkheden

 • vast contract? Een uitzendbaan als koerier via Randstad is vaak een opstap naar een mooie vaste baan. Jaarlijks verdienen duizenden mensen een contract voor onbepaalde tijd bij leuke werkgevers dankzij een tijdelijke baan via ons. Bovendien werven veel bedrijven hun vaste medewerkers mede via Randstad