horecamedewerker vacatures
Horecamedewerkers
... Als horecamedewerker bij de Evenementenhal in Hardenberg werk jij flexibel. Je bepaalt zelf wanneer je werkt en kun je een keer niet? Dan is dit geen probleem. We vragen je de volgende beurs gewoon weer. Samen met een grote groep collega's werk je op beurzen en events. wat bieden wij jou ...
bekijk vacature
Horecamedewerker Waddeneilanden
In de weekenden en vakanties werken op Vlieland? Voor verschillende WestCord locaties op Vlieland zijn we op zoek naar versterking in de horecapoule. In deze bijbaan werk je in de weekenden en vakanties in een van de hotels of restaurants op het prachtige Vlieland. Het biedt niet alleen een gezellige werkomgeving, maar ook veel flexibiliteit. Bovendien kun je samen met je vrienden ...
bekijk vacature
Horecamedewerker Waddeneilanden
In de weekenden en vakanties werken op Vlieland? Voor verschillende WestCord locaties op Vlieland zijn we op zoek naar versterking in de horecapoule. In deze bijbaan werk je in de weekenden en vakanties in een van de hotels of restaurants op het prachtige Vlieland. Het biedt niet alleen een gezellige werkomgeving, maar ook veel flexibiliteit. Bovendien kun je samen met je vrienden ...
bekijk vacature
horecamedewerker worden
Om als horecamedewerker aan de slag te gaan, heb je geen specifieke opleiding nodig. Ervaring in de horeca vinden veel opdrachtgevers wel een pluspunt, maar als je dat nog niet hebt is dat ook geen probleem. Wat wel belangrijk is? Dat je zin hebt om hard te werken en een flinke dosis gastvrijheid bezit!
► Heb je al een baan maar wil naast je huidige baan verder leren? Check hier de opleidingen en trainingen in de horeca.
Een horecamedewerker of medewerker bediening is iemand die er voor zorgt dat gasten hun eten en drinken krijgen, maar je bent vooral dé persoon die zorgt dat de gasten het naar hun zin hebben. Als horecamedewerker ga je namelijk elke dag voor de ultieme gastbeleving!
Als horecamedewerker ben je het persoonlijke visitekaartje van de plek waar je werkt. Vaak is dat in een hotel, restaurant of café. Maar je kan als horecamedewerker ook werken op speciale locaties zoals in een museum, op een vliegveld of tijdens een evenement.
wat doet een horecamedewerker?
Als horecamedewerker ben je verantwoordelijk voor:
-
de ultieme gastbeleving
-
het verwelkomen van gasten
-
het opnemen en uitserveren van bestellingen
-
het in de gaten houden van de gasten en hun wensen
-
het presenteren van de rekening
-
een fijne sfeer, samen met je collega’s
-
een schone werkplek
Wil je weten wat je gaat verdienen als horecamedewerker? Check dit blog over het horeca salaris of vul de salarischecker snel zelf even in en ontdek wat je waard bent!
Benieuwd wat je netto overhoudt van dat salaris? Of weet je wat je netto wilt verdienen en wil je berekenen welk brutosalaris daarbij past? Check het in onze bruto netto calculator.
Wil je weten waar je allemaal recht op hebt als het gaat om: je loon, aantal vakantiedagen, pensioen opbouw, vakantiegeld en overwerktoeslagen? Check dan de horeca cao.
secundaire arbeidsvoorwaarden
Als horecamedewerker heb je het geluk dat je vaak fooi ontvangt bovenop je salaris. En dat kan maandelijks oplopen tot een flinke bonus. Ook ben je meestal voorzien van lekker eten en drinken tijdens je werk.
Als horecamedewerker heb je veel doorgroeimogelijkheden binnen de horecasector. We zetten er een aantal voor je op een rij:
-
eerste medewerker bediening: ben je goed in het houden van overzicht en kan je snel schakelen? Als eerste medewerker bediening ben je het eerste aanspreekpunt voor alle gasten én collega’s. Je zorgt dat alles vlekkeloos verloopt
-
bartender of barkeeper: is drankjes uitserveren helemaal jouw ding? Groei dan door tot bartender en je mag de hele tijd met de lekkerste cocktails en andere drankjes bezig zijn
-
(assistent-)bedrijfsleider of floormanager: merk je dat het aansturen van collega’s goed bij je past? En vind je het ook leuk om je bezig te houden met het grotere plaatje, van de inkoop tot de keuken? Denk dan eens aan de functie van bedrijfsleider of floormanager
-
hostess: word jij het meest blij van het contact met je gasten? En gaat het gasten verwelkomen en ze op hun gemak stellen je goed af? Dan is werken als hostess wellicht ook een interessante optie voor jou
-
kok: wil jij het eten juist bereiden in plaats van uitserveren? Misschien is werken als (chef-)kok dan wel wat voor jou!
Daarnaast doe je als horecamedewerker ervaring op die je verder in je loopbaan goed kan inzetten! Denk aan:
-
klantcontactfuncties zoals adviseur, verkoper of klantenservicemedewerker
-
ondersteunende functies zoals front office medewerker, administratief medewerker of receptionist
-
commerciële functies zoals marketing medewerker, accountmanager of commercieel medewerker
-
binnen de hrm, zoals recruiter of intercedent
Wil jij je doorgroeimogelijkheden vergroten? Ga dan aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Ook kijken we graag samen met je naar je loopbaanontwikkeling. Bekijk de tests, tips en trainingen.
Wat voor een soort horecamedewerker je bent, hangt af van de plek waar je aan de slag gaat. Word je bijvoorbeeld horecamedewerker bij een restaurant of bij een theater? Lees hier bij welke soorten organisaties je aan de slag kan als horecamedewerker:
-
horecamedewerker bij een restaurant, café of hotel: bij deze locaties werk je als horecamedewerker vaak in de bediening om bestellingen op te nemen bij gasten en natuurlijk uit te serveren. Ook kan je worden ingezet achter de bar om de drankjes te verzorgen. Je werkt vaak op wisselende tijden en dagen
-
horecamedewerker bij een bedrijfskantine: veel organisaties en bedrijven hebben een speciaal restaurant voor hun medewerkers: de bedrijfskantine. Als horecamedewerker ben je hier vaak verantwoordelijk voor de broodjes en soepen, en bedien je de kassa. Je werkt vaak van maandag tot en met vrijdag, gewoon overdag
-
horecamedewerker bij musea, theaters en andere speciale locaties: je kan als horecamedewerker ook aan de slag bij speciale locaties zoals musea, theaters en filmhuizen. De gasten komen hier vaak voor een dagje of avondje uit, en jij draagt als horecamedewerker bij aan een geslaagd uitje. Je werkt ook hier op wisselende tijden en dagen, waarbij de nadruk ligt op de avonden en weekenden
-
horecamedewerker bij evenementen en beurzen: houd jij van afwisseling? Denk dan eens aan de functie van horecamedewerker bij evenementen en beurzen! Je taken verschillen per evenement: zo ga je de ene keer rond met een dienblad met hapjes, en haal je de andere keer juist alle lege glazen op. Lekker afwisselend dus! En dat geldt ook voor je werkdagen- en tijden
De ultieme gastbeleving! Daar ga je voor als horecamedewerker. Wat kan je verwachten als je gaat werken als horecamedewerker? De volgende zaken zijn goed om te weten:
dit is je takenpakket als horecamedewerker
-
verwelkomen van gasten
Als horecamedewerker heb je nieuwe gasten altijd snel in het vizier. Je ontvangt ze direct met je glimlach en zorgt dat ze zich welkom voelen. Een goed begin is het halve werk, toch?
-
opnemen en uitserveren van bestellingen
Dorst of een rammelende maag? Jij helpt je gasten er snel van af! Als horecamedewerker ben je namelijk vooral bezig met het opnemen van bestellingen voor eten en drinken, om ze vervolgens zo snel mogelijk uit te serveren. Je houdt je gasten goed in de gaten: wie wil er nog wat drinken?
-
presenteren van de rekening
Zijn je gasten klaar om te vertrekken? Dan is het aan jou om de rekening te presenteren. Je kan goed overweg met het kassasysteem en weet de fooienpot snel te vinden.
-
een schone werkplek
Als je ergens gaat eten of drinken, wil je natuurlijk ook dat je er lekker zit. En daar draagt een schone omgeving sterk aan bij! Als horecamedewerker snap je dit en zorg je dat de hygiëne van je werkplek altijd tip-top in orde is. Glimmende tafels, schone wc’s... laat dat maar aan jou over!
-
de ultieme gastbeleving
Hier draait het tenslotte allemaal om: blije gasten! Jij ademt gastvrijheid en service verlenen is je tweede natuur. Samen met je collega’s zorg je dat elke gast zich op zijn of haar gemak voelt. En met je scherpe oog zie je precies wanneer een gast nog zin heeft in dat extra drankje. Door jouw vriendelijke uitstraling smaakt alles nog nét iets lekkerder!
wie zijn je collega’s?
Als horecamedewerker werk je altijd in team met andere horecamedewerkers. Ook heb je veel contact met je collega’s op je werkplek. Zo breng je afgehaalde borden naar de afwassers, schakel je met de keukenhulp en geef je jouw bestellingen door aan de barkeeper of kok in de keuken. Ook heb je veel contact met je bedrijfsleider of restaurantmanager om elke klant het naar de zin te maken. Samen gaan jullie voor tevreden gasten!
werkdag van een horecamedewerker
Benieuwd hoe je werkdag eruit ziet als horecamedewerker? Lonneke zocht het uit in onze videoreeks 100 dagen, 100 banen en liep een dagje mee met horecamedewerker Michael op Texel. Ben je al enthousiast?
je werkplek: tussen de gasten!
Als horecamedewerker sta je de meeste tijd van je werkdag letterlijk tussen de gasten. Zo maak je tenslotte het makkelijkst contact, toch? Je bent als horecamedewerker zo altijd in beweging. Je zet heel wat stappen op een dag, zeker als je op een evenement of beurs werkt. En werk je op een terras? Dan ben je lekker veel buiten en pak je die vitamine D gratis mee!
Je kan als horecamedewerker op veel verschillende plekken aan de slag. Van een restaurant tot bedrijfskantine en van een theater tot beurs. Waar je precies werkt, hangt af van je werkgever. Je kan kiezen voor een vaste opdrachtgever, maar kan via Randstad ook op verschillende locaties aan de slag. Zo vind je altijd de baan die bij je past.
Een ander voordeel van werken als horecamedewerker via Randstad? We hebben zoveel mogelijkheden dat er altijd een baan bij jou in de buurt te vinden is!
leuke bedrijven om te werken als horecamedewerker
Via Randstad kan je snel aan de slag bij onze topwerkgevers. Wat dacht je bijvoorbeeld van werken bij:
-
grote evenementen of beurzen? Bij de Ziggo Dome in Amsterdam maak je van alles mee, maar je kan ook aan de slag bij de Jaarbeurs, Easyfairs of TT Circuit Assen
-
pretparken zoals de Keukenhof, Efteling, Duinrell of Beekse Bergen?
-
voetbalstadions zoals de Johan Cruijff Arena?
-
unieke locaties zoals vliegvelden, ziekenhuizen (UMC Utrecht), musea, theaters (De Doelen of Luxor Theater) of scholen (BUas)?
de werktijden van een horecamedewerker
Als horecamedewerker kan je werken van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat, doordeweeks en in het weekend. Ook kan je vaak zelf kiezen of je fulltime of parttime aan de slag gaat. Wat komt jou het beste uit?
Wat we je trouwens wel kunnen verklappen: een fulltime baan in de horeca met kantoortijden vind je niet snel. Het is daarom super flexibel werk, en goed te combineren met bijvoorbeeld een studie!
Per direct op zoek naar een korte klus? Of geïnteresseerd in een (studenten-)bijbaan? Bekijk dan de openstaande klussen op Randstad Go.
De belangrijkste eigenschap van een goede horecamedewerker? Gastvrijheid! Jouw service tovert een glimlach op het gezicht van je gasten. Je hebt een open, vriendelijke uitstraling waardoor iedereen zich welkom voelt. En verder zijn deze eigenschappen ook belangrijk:
-
multitasken: als horecamedewerker ben je een ster in multitasken! Terwijl je een bestelling opneemt, zie je nieuwe gasten arriveren waar je al even oogcontact mee maakt en merk je op dat de kok alweer een gerecht klaar heeft staan om uit te serveren. Laat dat maar aan jou over!
-
communicatief sterk: het menu van de dag uitleggen, vragen of alles naar wens is of gewoon een gezellig praatje maken: jij draait er je hand niet voor om. Als horecamedewerker communiceer je de hele dag door met je gasten en collega’s, daarom is het belangrijk dat je goed kan communiceren
-
stressbestendig: in de horeca heb je vaak piekmomenten, bijvoorbeeld tijdens de lunch of het diner. Maar hoe druk het ook is, jij houdt het hoofd koel! Die drukte vind jij juist leuk, want nu kan je écht laten zien waar je goed in bent
Wanneer je werkt via Randstad heb je een aantal voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:
-
wekelijks uitbetaald worden
-
pensioenregeling als je 26 weken gewerkt hebt
-
altijd een contactpersoon waarop je terug kan vallen en om hulp kan vragen
-
via onze Randstad-app declareer je snel je gewerkte uren en heb je altijd direct overzicht over je werkrooster
-
vakantiegeld en recht op 25 vakantiedagen krijg je van ons
-
via Randstad is het mogelijk om op elk moment verschillende (veiligheids-) certificaten te behalen. Bekijk hier onze opleidingen en trainingen in de horeca
-
vast contract? Een uitzendbaan als horecamedewerker via Randstad is vaak een opstap naar een mooie vaste baan. Jaarlijks verdienen duizenden mensen een contract voor onbepaalde tijd bij leuke werkgevers dankzij een tijdelijke baan via ons. Bovendien werven veel bedrijven hun vaste medewerkers mede via Randstad
veelgestelde vragen over horecamedewerkers
-
wat doet een horecamedewerker?
Als horecamedewerker neem je bestellingen op van je gasten voor eten en drinken en serveer je ze vervolgens uit. Maar als horecamedewerker zorg je er vooral voor dat de gasten het naar hun zin hebben. De ultieme gastbeleving, daar ga je voor! Lees alles over de functie van horecamedewerker.
-
wat verdien je gemiddeld als horecamedewerker?
Als horecamedewerker verdien je gemiddeld zo’n 1.730 euro bruto per maand, wanneer je 40 uur per week werkt. En werken in de horeca betekent vaak ook fooi ontvangen bovenop je salaris! Wat je precies gaat verdienen hangt af van de plek waar je gaat werken. Lees meer over het salaris van een horecamedewerker.
-
heb je ervaring nodig om horecamedewerker te worden?
Om als horecamedewerker aan de slag te gaan, heb je geen specifieke opleiding nodig. Het is natuurlijk wel fijn als je al wat ervaring hebt in de horeca, maar als je dit nog niet hebt dan is dat ook geen probleem. Wat wel belangrijk is? Dat je zin hebt om hard te werken en een flinke dosis gastvrijheid bezit! Lees meer over werken als horecamedewerker.
-
wat zijn je doorgroeimogelijkheden als horecamedewerker?
Als horecamedewerker heb je veel doorgroeimogelijkheden. In de horecasector zelf kan je bijvoorbeeld doorgroeien tot eerste medewerker bediening, bartender of barkeeper, (assistent-)bedrijfsleider of restaurantmanager, hostess of kok.
Daarnaast doe je als horecamedewerker ervaring op die je verder in je loopbaan goed kan inzetten! Denk aan klantcontactfuncties zoals adviseur of verkoper, ondersteunende functies zoals administratief medewerker of receptionist, commerciële functies zoals accountmanager of commercieel medewerker of binnen hrm zoals recruiter of intercedent. Lees alles over de doorgroeimogelijkheden van een horecamedewerker.
-
hoe moet ik solliciteren op een horecamedewerker vacature?
Solliciteren als horecamedewerker is simpel: maak een Randstad-profiel aan en zoek in onze vacaturebank naar vacatures bij jou in de buurt. Hierna stuur je eenvoudig je cv en motivatie op. Hulp nodig bij het opstellen van een cv of motivatiebrief? Bekijk hier al onze sollicitatietips!
-
hoe oud moet je zijn om in de horeca te werken?
Je mag vanaf 16 jaar werken in de horeca. Er is echter een uitzondering voor 14- of 15 jarigen die voor hun opleiding een (snuffel)stage moeten doen.
-
welke vaardigheden heb je nodig voor de horeca?
De belangrijkste eigenschap van een goede horecamedewerker? Gastvrijheid! Daarnaast heb je een open, vriendelijke uitstraling waardoor iedereen zich welkom voelt. Ook zijn de volgende eigenschappen belangrijk: multitasken, communicatief sterk, en stressbestendig.