De wereld verandert snel en continu. Om als ondernemer toch ‘in control’ te blijven, is kennis over wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsrecht onmisbaar. Randstad zet de belangrijkste wet- en regelgeving voor u op een rij.

op deze pagina

Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (Wet DBA)
Wet werk en zekerheid (Wwz)
actuele veranderingen in het arbeidsrecht
 

Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (Wet DBA)

De Wet Deregulering beoordeling arbeidsrelaties (Wet DBA) vervangt de Verklaring arbeidsrelatie (VAR) per 1 mei 2016. Het nieuwe systeem gaat ervan uit dat opdrachtgevers en zzp’ers kunnen gaan werken met vooraf door de Belastingdienst beoordeelde (voorbeeld)overeenkomsten van opdracht. 
> Wet DBA versus VAR: wat verandert er?
> bent u al voorbereid op de wet DBA?
> meer over de DBA in de Werkpocket

Wet werk en zekerheid (Wwz)

Met de Wet werk en zekerheid (Wwz) zijn o.a. de regels voor tijdelijke contracten, de ketenbepaling en het ontslagrecht aangepast. Wij hebben voor u alle belangrijke wijzigingen op een rijtje gezet. 
> wijzigingen vanaf januari 2016 
> doe het zelf: tools, uitlegvideo’s, cases en veelgestelde vragen WWZ 
> meer over de Wwz in de Werkpocket

meer veranderingen in het arbeidsrecht

Naast de WWZ en de Wet DBA heeft u als werkgever in 2015 en 2016 gefaseerd te maken met nieuwe wet- en regelgeving op het gebied van flexibel werk en ontslagrecht. Ook verandert de WW en treedt de Participatiewet in werking. De veranderingen in wet- en regelgeving en de gevolgen ervan voor uw personeelsinzet vindt u hier op een rij. 
> belangrijkste veranderingen 2016
> belangrijkste veranderingen 2015 
> nieuwe wet- en regelgeving voor tijdelijk personeel vanaf 2015

alle wet- en regelgeving voor werkgevers in de online Werkpocket

De online Werkpocket van Randstad is dé gratis gids waarin u alle informatie vindt voor ondernemers met personeel. Of u nu op zoek bent naar wet- en regelgeving omtrent vakantie, verlof of werktijden, informatie zoekt over pensioenen, of wilt weten hoe het ook al weer zat met inkomensbelasting: de Werkpocket biedt antwoord op deze en vele andere vragen, via een handige zoekfunctie. 

download de paper over wet- en regelgeving