We hebben diverse meldingen ontvangen dat er uit naam van Randstad phishing-berichten worden gestuurd via WhatsApp, Telegram en Facebook. Naast onze naam wordt ook ons logo gebruikt. Via buitenlandse telefoonnummers wordt zowel in het Nederlands als in het Engels mensen een baan aangeboden met het verzoek om meer informatie te ontvangen. Door een ander nummer wordt er vervolgens contact opgenomen om deze informatie daadwerkelijk op te halen. We willen benadrukken dat dit niet de werkwijze is van Randstad. 

wat kan jij hier tegen doen?

Heb jij een soortgelijk bericht ontvangen? Meld dit bij één van onze vestigingen en deel geen persoonsgegevens of gevoelige informatie via WhatsApp, Telegram en/of Facebook. Blokkeer en rapporteer het betreffende telefoonnummer. Voor WhatsApp kun je deze stappen hiervoor volgen. 

Heb je toch persoonsgegevens en/of andere gevoelige informatie gedeeld? Doe dan aangifte bij de politie. Meer informatie hierover vind je op de website van de politie.

checklist: zo herken je vacatures die daadwerkelijk afkomstig zijn van randstad

 • solliciteren gaat bij Randstad altijd via de officiële website van Randstad, www.randstad.nl.

 • randstad-medewerkers gebruiken Telegram niet in hun professionele contact.

 • randstad-medewerkers gebruiken alleen hun zakelijke e-mailaccounts (@nl.randstad.com), professionele LinkedIn-accounts, videocalls en/of persoonlijke afspraken om met talenten in contact te komen tijdens het wervingsproces.

 • vacatures van Randstad-medewerkers bevatten altijd een arbeidsovereenkomst die alleen naar jou wordt verzonden vanaf een zakelijke e-mailaccount (@nl.randstad.com).

 • randstad-medewerkers zullen je persoonlijke gegevens alleen opvragen via e-mails die verstuurd worden vanaf officiële Randstad-e-mailaccounts (@nl.randstad.com) als dit redelijkerwijs noodzakelijk is voor Randstad om je geschiktheid uit te vragen voor een functie die wij voor een klant werven.

► Bekijk hier onze privacyverklaring.

zo bescherm je jezelf en voorkom je oplichting

 • reageer niet op sms'jes en telefoontjes van onbekende nummers.

 • maak nooit geld over naar mensen die je niet kent of niet hebt ontmoet.

 • geef geen persoonlijke informatie zoals je telefoonnummer of bankrekening/creditcardgegevens. 

 • doe geen banktransacties naar Randstad via social media. Als je niet zeker weet of je door een medewerker van Randstad bent benaderd of door een oplichter, verbreek dan het contact en maak er een melding van via het contactformulier

 • noteer zoveel mogelijk gegevens en beeldmateriaal van de oplichter om te delen als bewijs.  

 • als je vermeende oplichtingsgesprekken of frauduleuze sms-berichten ontvangt, maak dan direct melding bij het betreffende social media kanaal en bij de politie.

► En bovenal geldt: als het aanbod van een baan te mooi lijkt om waar te zijn, is de kans groot dat het om oplichting gaat. Wees hier alert op.