Wat zijn de toekomstige uitdagingen op de arbeidsmarkt, gebaseerd op de veronderstelling dat elk kind dat nu geboren wordt, een levensverwachting van 100 jaar heeft? Wat betekent dit voor de samenleving, arbeidsmarkt en het onderwijs? En wat voor gevolgen heeft dit voor uw pensioen?  

Wanneer starten we met naar school gaan, studeren, werken, samenwonen? Wordt het een ‘leven lang leren’ en hopt u van werkgever naar werkgever? Of viert u straks uw 60-jarig jubileum bij één baas? En hoe zit het eigenlijk met uw pensioen? Hoe bouwt u dat op en moet de (onlangs verhoogde) pensioengerechtigde leeftijd van 67 jaar niet op de schop? Is 67 nog wel houdbaar of pensioneren we in de toekomst op ons 80e? 
Lynda Gratton, Professor of Management Practice at London Business School, nam de aanwezigen mee in dit inspirerende thema. 

debat jong versus oud

Voorafgaand aan de Award hebben we een onderzoek gedaan naar werk en werkbeleving door junioren en senioren. Vanuit de gedachte dat als we zolang moeten werken de inzet van ouderen steeds belangrijker wordt. Aansluitend op het verhaal van Lynda Gratton gingen jonge talenten en senior professionals met elkaar in debat over deze uitkomsten en trends op de arbeidsmarkt, zoals flexibilisering en robotisering.

visie randstad

Marjolein ten Hoonte, directeur Arbeidsmarkt en MVO bij Randstad, gaf vervolgens de visie van Randstad over hoe we ons het beste kunnen voorbereiden op een 100-year life.