Randstad laat mensen spelenderwijs vaardigheden ontwikkelen via gaming. Tijdens het spelen leert iemand skills die nodig zijn voor bijvoorbeeld vrachtwagen- en heftruckchauffeurs en elektriciens. De hr-dienstverlener  slaat hiermee een brug tussen de 7,6 miljoen Nederlanders die dagelijks gamen en de wereld van werk. Onder de noemer ‘Career Mode’ komt Randstad met verschillende initiatieven om gamers aan een baan te helpen. Allemaal vanuit de gedachte dat gaming ook een goede manier is om aan jezelf te werken.

In de nieuwe campagne ‘Werk ook aan jezelf’ stimuleert Randstad mensen te werken aan zichzelf door het volgen van opleidingen en trainingen. De krapte op de arbeidsmarkt leert om anders naar talent te kijken en niet enkel op het cv te focussen, maar te kijken wat hen dagelijks bezighoudt. Er is momenteel een groot tekort aan vrachtwagenchauffeurs, elektriciens en heftruckchauffeurs. Career Mode is een creatieve manier om aansluiting te vinden bij moeilijker te bereiken doelgroepen. Bovendien daagt de innovatie uit tot zelfontwikkeling. De games laten mensen werken aan echte skills.

Jeroen Tiel, Algemeen Directeur Randstad Nederland: “We zien gaming als creatieve manier om een grote doelgroep aan te spreken en te inspireren. In Nederland spelen iedere dag 7,6 miljoen mensen gemiddeld 60 minuten een game. Uit eigen onderzoek blijkt dat mannen en vrouwen dit bijna net zoveel doen en dat gamen in bijna alle leeftijdsgroepen een populaire hobby is. Daarnaast is het veel meer dan een spelletje. Studieresultaten laten zien dat het een goede manier is om technische- en softskills te ontwikkelen die in bepaalde kansrijke beroepen goed van pas komen. Denk aan communicatie, samenwerking en bijvoorbeeld strategisch denken.”

career mode

Randstad is een samenwerking aangegaan met gamedeveloper Gamedust. Samen hebben ze een speciale versie ontwikkeld van de bestaande game “Best Forklift Operator”. Deze versie van de game stoomt spelers klaar voor een echt heftruckcertificaat. Spelers die genoeg ervaring hebben met de heftruck krijgen een speciaal ontworpen examen level. Halen ze het examen level? Dan kunnen gamers direct opgaan voor een echt heftruckcertificaat.

twitch livestreams

Daarnaast verzorgt gamer Puxque op 8, 15 en 22 november livestreams via het populaire gamerskanaal Twitch. Op 8 november trapt zij af en speelt dan een spel samen met een vakinhoudelijk expert. Ondertussen bespreken ze de skills die nodig zijn om de beroepen te kunnen uitoefenen. Kijkers van de livestreams worden uitgedaagd games te spelen op een speciaal ingerichte landingspagina. Indien interesse gewekt is, kunnen mensen direct een vakopleiding volgen bij Randstad. Vaak is er meteen sprake van baangarantie.

Vanaf 7 november kan de simulatorgame gespeeld worden via een downloadlink op de landingspagina: https://www.randstad.nl/careermode. Op 8 november, 15 november en 22 november zijn de livestreams via het kanaal van Puxque op Twitch te bekijken tussen 15.00 - 17.00 uur.