Diemen, 6 januari 2020 – Peter Feld (59) is 1 januari gestart als directeur Public en Social Affairs bij Randstad Groep Nederland. In zijn nieuwe rol wil Feld uitzenden stevig op de kaart zetten als preferente vorm van flexibele arbeid. Alex Groeneveld volgt hem op als directeur Staffing bij Randstad Nederland. 

van intercedent tot directeur

Peter Feld werkt al zo’n 35 jaar binnen de Randstad familie. Hij begon zijn carrière als intercedent en bekleedde verschillende functies voordat hij in 2001 de overstap naar het directeursschap maakte. Als directeur van Randstad Payroll Solutions was hij mede verantwoordelijk voor de totstandkoming van de eerste cao voor payrolling in Nederland en voor de oprichting van brancheorganisatie Vereniging Payroll Ondernemingen (VPR). Vervolgens richtte Feld de divisie Techniek op binnen Randstad Nederland, en bouwde hij die verder uit. Sinds juli 2013 was Feld als directeur Randstad Staffing onder meer eindverantwoordelijk voor alle uitzendactiviteiten in het MKB en sectoren als de bouw, de techniek en de zorg en voor de Randstad Vakschool. 

directeur public affairs

Als directeur Public en Social Affairs wil Feld uitzenden opnieuw op de kaart zetten als de preferente vorm van flexibele arbeid: “Geen enkele vorm van flexibele arbeid is zo goed geregeld als uitzenden. Vanuit Randstad dragen we daar al 60 jaar aan bij. Op het gebied van arbeidsvoorwaarden met de totstandkoming van de uitzend-cao bijvoorbeeld, door te investeren in duurzame inzetbaarheid met de oprichting van Stoof - nu Doorzaam - en door initiatief te nemen voor de perspectiefverklaring waardoor ook uitzendkrachten een huis kunnen kopen.”

toegevoegde waarde en kwaliteit

Feld is - ook als bestuurslid van de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) - al langer bezig met het verstevigen van de positie van uitzenden. Binnen het ABU-bestuur werkt hij op dit moment aan een toekomstvisie die antwoord moet geven op de vraag hoe de uitzendbranche in de nabije toekomst van toegevoegde waarde kan blijven. “Dan gaat het om hoe je flexibele arbeid organiseert in goed werkgeverschap. Randstad en de ABU zitten op dat punt op één lijn en we kunnen elkaar de komende jaren enorm versterken. Daarbij willen we de focus leggen op kwaliteit en het bieden van toegevoegde waarde aan klanten én aan kandidaten. Een uitzendbaan biedt uitzendkrachten eerlijk werk, waarbij zaken als pensioen, loon, scholing en ontwikkeling goed geregeld zijn. En uitzenden biedt opdrachtgevers de mogelijkheid om te groeien en wendbaar te zijn, met goede vakkrachten.”

over randstad groep nederland

Randstad Groep Nederland bv is onderdeel van Randstad Holding nv. Randstad is pionier in de hr-dienstverlening en zowel wereldwijd als in Nederland marktleider. Onze missie is om de wereld van werk te ontwikkelen en mensen door werk vooruit te helpen in het leven. Wij noemen dat: Human Forward. We helpen onze klanten met flexibele oplossingen, en onze kandidaten om het beste uit zichzelf te halen. Door de kracht van technologie te combineren met de deskundigheid van onze mensen zorgen we voor een betere menselijke ervaring. Daarmee maken we het verschil. De merken Randstad Nederland, Tempo-Team, Yacht en BMC geven in Nederland elk op hun eigen manier invulling aan deze visie. Daarbij vormen vijf kernwaarden de leidraad: kennen, dienen, vertrouwen, simultane belangenbehartiging en streven naar perfectie. Randstad werd opgericht in 1960. Het hoofdkantoor is gevestigd in Diemen.