wanneer kan je tijdelijk personeel inhuren? 

In verschillende situaties is het ideaal om tijdelijk personeel in te huren. Denk bijvoorbeeld aan: 

 • pieken en dalen in de productiviteit. Bijvoorbeeld door seizoensinvloeden of projecten

 • bij vervanging voor tijdelijke uitval, ziekte of verlof

 • of om een compleet team voor een project samen te stellen

hoe werkt inhuren van tijdelijk personeel?

Je kan er voor kiezen om personeel zelf tijdelijk in dienst te nemen of in te huren via een uitzendbureau. Tijdelijk personeel en/of flexibel personeel kan je inhuren via een uitzend-, detacherings- of payrollovereenkomst. Wil je liever iemand zelf in dienst nemen en gaan voor vast personeel? Wij kunnen jou ontzorgen in de werving met onze werving & selectie dienstverlening. Welke dienstverlening je kiest hangt af van jouw voorkeur. Lees hier meer over uitzendendetacheren, werving & selectie of payrolling.

Er zijn ook een aantal juridische aspecten waar je rekening mee kan houden wanneer je tijdelijk personeel gaat inhuren. Lees hier meer over de juridische aspecten rondom tijdelijk personeel.

tijdelijk personeel inhuren via een uitzendcontract heeft voordelen. 

 • flexibiliteit. Je zet de uitzendkracht in wanneer je wilt. Je betaalt alleen de gewerkte uren.
 • geen werknemers risisco. Wij zijn de werkgever van jouw tijdelijke personeel en regelen de uitbetaling van het loon, loondoorbetaling bij ziekte en de afdracht van premies en heffingen. 
 • gemak. We gaan voor je op zoek naar kandidaten die voldoen aan het profiel en verzorgen het gehele selectieproces. We regelen ook alle andere administratieve verplichtingen die bij werkgeverschap horen. Denk aan het verstrekken van loonstroken en jaaropgaven, het toekennen van vakantiedagen en het administreren van de ziek- en herstelmeldingen

waarom tijdelijk personeel inhuren via ons?

Onze kracht? Jarenlange ervaring bij het inrichten van de flexibele schil van bedrijven. Je kunt rekenen op een breed netwerk van Randstad-vestigingen, een groot kandidatenbestand, een veelbezochte website en onze deskundige intercedenten. Wij nemen de werving uit handen en selecteren voor jou de beste kandidaten.

wij zijn gespecialiseerd in vrijwel alle branches en vakgebieden

Onze flexwerkers voldoen aan alle gewenste kwalificaties, hebben ruime werkervaring en worden intensief begeleid. Mocht het nodig zijn, dan brengen we hun kennisniveau op peil met opleidingen of aanvullende trainingen. Bekijk hier alle specialisaties.

onze flexwerkers zijn gemotiveerd 

Voor onze flexwerkers is flexwerken veelal een bewuste keuze. Het zijn gemotiveerde medewerkers die zich op tijdelijke basis willen inzetten voor jouw organisatie. Randstad is formeel de werkgever en vervult dan ook alle verplichtingen. Van het salaris tot de jaaropgave, de begeleiding van de werknemer – alles wordt geregeld. In je persoonlijke Mijn Randstad omgeving heb je bovendien altijd inzicht in de status van je vacatures en de administratie van je tijdelijke medewerkers. Makkelijk en efficiënt. 

we helpen je graag verder

Weten wat we voor je kunnen betekenen?

 • meld gratis en vrijblijvend je vacature aan. Je krijgt na het aanmelden meteen een prijsindicatie te zien. Vervolgens bellen wij je binnen één werkdag op om af te stemmen wat we voor je kunnen betekenen.

 • of neem contact op via 020 - 398 90 31 voor direct persoonlijk advies

bekijk hier hoe we aan de slag gaan met jouw vacature aanmelding:

veelgestelde vragen

 • tijdelijk of vast personeel inhuren?

  Twijfel je nog of je iemand in vaste dienst moet nemen of graag met een tijdelijk contract zoals uitzenden of detacheren wil werken? Een belangrijke keuze. Om je daarbij te helpen, hebben we deze checklist gemaakt.

  Je kan er ook voor kiezen om eerst iemand tijdelijk in dienst te nemen en als het na een periode beide partijen bevalt een vaste aanstelling geven. 

  bekijk hier onze checklist

 • is het aanmelden van een vacature voor tijdelijk personeel gratis?

  Jazeker! Bij ons geldt: no cure, no pay. Je begint pas met betalen als de nieuwe werknemer ook echt gewerkt heeft. Vinden we geen geschikte kandidaat? Dan betaal je niks.

  meld je vacature aan

 • wat kost tijdelijk personeel via Randstad?

  Daar kan je zelf makkelijk achter komen. Zodra je gratis en vrijblijvend je vacature hebt aangemeld, krijg je van ons een prijsindicatie van het uurtarief te zien!

  Deze prijsindicatie baseren we op de functie, het uurloon dat je invult en de regio die je selecteert. De uiteindelijke prijs kan hoger of lager uitvallen. Hoezo? Vanwege het definitieve uurloon van de werknemer dat je afstemt bij aanname.  

  Verder zit alles (behalve de BTW, eventuele reiskosten, onkostenvergoedingen en toeslagen) bij de prijs inbegrepen. Denk hierbij aan de sociale lasten, vakantiegeld en -dagen en het pensioen van de werknemer. Je betaalt alleen voor de gewerkte uren van de werknemer. Dus no cure, no pay. 

  Heb je al eerder met ons samengewerkt? Dan nemen we de prijsafspraken daarvan gewoon over. Wel zo fijn, toch?

  lees hier meer over onze tarieven

 • kan ik alle type functies aanmelden?
 • hoe werven jullie tijdelijk personeel?

  We hebben een database vol met gekwalificeerde kandidaten; 1,5 miljoen kandidaten om precies te zijn. Onze adviseurs matchen deze kandidaten aan je vacature met de hulp van slimme technologie en expertise van lokale collega’s. 

  De kandidaten worden gekoppeld op basis van een aantal criteria. Denk hierbij aan beschikbaarheid, voorkeuren, capaciteiten, hard skills en soft skills. Zo combineren we online met offline om jou zo snel mogelijk te helpen.

  Ondertussen plaatsen we je vacature ook door op ons eigen jobboard. Met 1,4 miljoen bezoekers per maand is dat één van de meest bezochte jobboards van Nederland. Om je vacature zo breed mogelijk uit te zetten kan het zijn dat we je vacature ook nog doorplaatsen naar externe jobboards, zoals Indeed, Monsterboard of Nationale Vacaturebank. Uit de sollicitaties selecteren we de beste kandidaten die passen bij je vacature. 

  meld je vacature aan

 • wat kan ik na mijn vacature aanmelding verwachten?

  Een oplossing op maat. Dit is hoe het werkt: 

  stap 1. gratis je vacature aanmelden

  Zodra je de vacature online bij ons aanmeldt, krijg je meteen een prijsindicatie. Deze aanmelding is helemaal gratis: je betaalt pas zodra je nieuwe medewerker aan de slag gaat. Na het aanmelden krijg je van ons jouw inloggegevens voor ‘Mijn Randstad’. 

  stap 2. we nemen contact met je op

  Binnen één dag bellen we je op om samen met jou de aanmelding door te nemen. Wat zijn jouw wensen en heb je vragen? Wij bespreken dit met elkaar en ondertussen zijn onze slimme algoritmes en de lokale vestiging/adviseur al aan het werk om de juiste talenten te vinden.

  stap 3. we selecteren de beste kandidaten voor je

  Diezelfde dag nog matchen we gekwalificeerde kandidaten aan jouw vacature. We hebben al deze talenten persoonlijk gesproken, zodat we jou het beste van het beste kunnen aanbieden. Binnen 24 uur heb jij dus keuze uit kandidaten die staan te trappelen om aan het werk te gaan. Alle geselecteerde kandidaten kun je inzien via ‘Mijn Randstad’.

  stap 4. kies jouw ideale match 

  Nu is de keuze aan jou: welke kandidaten selecteer je? Nodig deze kandidaat uit voor een gesprek of neem ‘m meteen aan! Ook dit regel je gemakkelijk via ‘Mijn Randstad’.

  stap 5. starten maar! 

  Heb je de juiste werknemer voor jouw vacature gevonden? Mooi, dan maken we het officieel! Je vult de definitieve gegevens in en wij regelen de rest. Zo kan de werknemer beginnen en is je vacature vervuld!

  meld je vacature aan

 • kan ik eerst kennismaken voordat ik een vacature aanmeld?