Diemen, 16 maart – De vraag naar technisch opgeleid personeel blijft onverminderd hoog. NS en Randstad Nederland tekenen vandaag een overeenkomst om samen technisch talent op te leiden. De tweejarige MBO-opleiding NS TechniekFabriek leidt op tot monteur. Tijdens de opleiding doen studenten praktijkervaring op bij NS of een opdrachtgever van Randstad Nederland. Zo maken studenten al tijdens de opleiding kennis met het vak door middel van stages en krijgen zij een vliegende start als monteur. Randstad zorgt dat deelnemers na afronding van de opleiding de opstap naar de technische arbeidsmarkt kunnen maken. De eerste geïnteresseerden kunnen tijdens een online open dag op 18 maart kennismaken met de opleiding en zich aanmelden.

Alle service en onderhoud voor de treinen verzorgt NS zelf. In 2012 is NS samen met de ROC’s van Twente en Amsterdam gestart met de TechniekFabriek om monteurs binnen NS op te leiden. Inmiddels zijn al meer dan 230 studenten opgeleid en werkt een groot deel van hen voor NS. Nu stelt NS de opleiding ook open voor opdrachtgevers van Randstad, zodat studenten ervaring op kunnen doen bij verschillende bedrijven. 

Linda Hopmans Directeur Randstad Techniek, Bouw en IT: “Wij zijn vanuit Randstad voortdurend op zoek naar mogelijkheden om mensen de  opstap naar werk te kunnen laten maken. Een van de middelen die we hiervoor inzetten zijn de opleidingen en trainingen. Om de aansluiting bij de vraag vanuit de arbeidsmarkt goed in te vullen werken wij samen met diverse partners. We zijn heel blij met de samenwerking met NS omdat de opleiding mechatronica veel gevraagd wordt door opdrachtgevers.”

Mascha van der Heijden Directeur Leren & Recruitment NS: “NS ziet uit naar de samenwerking met Randstad in onze TechniekFabriek. We leiden hier al vele jaren monteurs op voor NS. Doordat ook Randstad het belang ziet van maatopleidingen in de techniek, kunnen we straks ook studenten opleiden voor andere bedrijven.”