persberichten

 1. Philips en Máxima Medisch Centrum aantrekkelijkste werkgevers 2017

  publicatiedatum: 

  DIEMEN, 13 april 2017 – Philips en Máxima Medisch Centrum zijn vandaag benoemd als meest aantrekkelijke werkgever van 2017. Dit is het resultaat van het Randstad Employer Brand Research onder 13.080 Nederlanders tussen de 18 en 65 jaar naar de aantrekkelijkheid van bedrijven. In dit onderzoek scoren werkenden en niet-werkenden bekende en minder bekende werkgevers op onder andere primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden, carrièremogelijkheden, baanzekerheid en werksfeer. Uit 453 organisaties kozen zij de twee Eindhovense bedrijven uit de technologie- en zorgsector als winnaar van de Randstad Award 2017.

  lees meer
 2. 68% werkenden loopt niet warm voor baan bij überhip digitaal bedrijf

  publicatiedatum: 

  Diemen, 11 april 2017 - Hoe populair techbedrijven ook zijn, lang niet iedereen zou direct bij een ‘uber-innovatief’ bedrijf willen werken. Dat geldt voor maar liefst 68% van de werkenden in Nederland. 83% verwacht dat werken in een digitale innovatieve omgeving niet bij hem of haar past. Veel werkenden denken dat hun vaardigheden niet aansluiten (68%) en volgens 67% zou er in zulke bedrijven een harde bedrijfscultuur bestaan en is er een hoge werkdruk (52%) met weinig zekerheid (45%).

  lees meer
 3. 35% werkenden nooit bezig met loopbaanontwikkeling

  publicatiedatum: 

  DIEMEN, 6 april 2017 – Werkenden besteden weinig tijd aan persoonlijke ontwikkeling. 35% van de werkenden geeft aan nooit bezig te zijn met loopbaanontwikkeling, 30% maximaal een dag per jaar. Ook heeft vier op de tien werkenden geen duidelijk beeld van hun loopbaan voor de komende twee jaar. Vooral vrouwen, 46%, hebben hun toekomst niet scherp voor ogen. Dit blijkt uit de Randstad Werkmonitor over het eerste kwartaal van 2017.

  lees meer
 4. Feenstra, InstallatieWerk en Randstad zetten in op technische vakmensen

  publicatiedatum: 

  AMSTERDAM, 23 maart 2017 - In de strijd om meer vakkundig technisch personeel openden installatiebedrijf Feenstra, Opleidingsbedrijf InstallatieWerk Nederland en Randstad Techniek eerder dit jaar een offensief om technische vakmensen te werven. Dit met de bedoeling om in twee jaar tijd 50 talenten op te leiden tot gecertificeerd monteur in de installatietechniek. Inmiddels zijn de eerste contracten met de nieuwe technische collega’s ondertekend.

  lees meer
 5. 29-jarige ervaart 100 dagen achter elkaar andere baan

  publicatiedatum: 

  DIEMEN, 20 maart 2017 – Niemand heeft straks zoveel werkervaring als de 29-jarige Lonneke Marsmans uit Valkenswaard. Zij is door Randstad gekozen uit 600 kandidaten voor het experiment 100 dagen, 100 banen. In 100 dagen oefent zij 100 verschillende banen uit. Het doel van het initiatief is inspireren, de verscheidenheid aan werk etaleren en mensen bewuster maken van kansen op de arbeidsmarkt. Een filmcrew legt haar ervaringen vast. Vanaf vandaag is dagelijks een videoverslag op You Tube te zien.

  lees meer
 6. Rotterdamse vmbo-leerlingen in de leer bij Ministerie van Defensie

  publicatiedatum: 

  Rotterdam, 14 februari 2017 – Vandaag start een maatschappelijk project in samenwerking met het Ministerie van Defensie, Champs on Stage en Randstad Techniek om Rotterdamse vmbo-leerlingen warm te maken voor technische beroepen. De in totaal 330 tweedejaars leerlingen afkomstig van het Zuiderpark College, het Avicenna College en RVC de Hef uit Rotterdam-Zuid bouwen in zes weken ieder een modelzweefvliegtuig en krijgen les om deze techniek in de vingers te krijgen. Docenten geven vandaag een speciale workshop bij het Techniek College Rotterdam om hun kennis goed over te kunnen brengen op de leerlingen. Ook krijgen zij informatie over Defensie en de verschillende beroepen. Op 19 april wordt de winnaar van de wedstrijd gekozen. 330 leerlingen testen dan hun zweefvliegtuig bij het Nationaal Militair Museum in Soesterberg.

  lees meer
 7. De 27 meest gevraagde functies van 2017

  publicatiedatum: 

  Diemen, 9 februari 2017 – Docenten techniek, accountmanagers en vaklieden zoals elektromonteurs zijn lastig te vinden. Dit blijkt uit een lijst van kansrijke beroepen in 2017. Vooral de stijging van het aantal vacatures in de bouw en vraag naar bèta-docenten valt op. Ook vrachtwagenchauffeurs zijn weer gewild. Enkele jaren terug vielen onder deze beroepsgroep nog veel ontslagen. Jaarlijks presenteert Randstad een overzicht dat werkzoekenden en starters helpt in hun oriëntatie op de arbeidsmarkt, bestaande uit 27 functies verdeeld over tien beroepsgroepen.

  lees meer
 8. Weten wat je waard bent op de arbeidsmarkt met nieuw instrument

  publicatiedatum: 

  DIEMEN, 6 februari 2017 – Weten wat je waard bent op de arbeidsmarkt is belangrijker dan ooit. Een nieuw instrument, de arbeidsmarktwaardescan, ontwikkeld door Randstad biedt inzicht. De arbeidsmarkt verandert voortdurend en de baan voor het leven bestaat niet meer. De verwachting is dat mensen in de toekomst vaker van baan en soms van vak moeten veranderen. Veel medewerkers vragen zich dan ook af wat hun waarde op de huidige arbeidsmarkt is en of hun beroep in de toekomst ook nog voldoende kansen op werk geeft. Randstad geeft met de nieuwste innovatie antwoorden op deze vragen.

  lees meer
 9. In drie weken ruim 600 aanmeldingen voor 100 banen in 100 dagen

  publicatiedatum: 

  DIEMEN, 23 januari 2017 – In slechts drie weken staan meer dan 600 enthousiaste kandidaten in de startblokken voor ‘100 dagen, 100 banen’. Dit initiatief maakt de diversiteit van werk op de huidige arbeidsmarkt zichtbaar. Eén uitverkorene ervaart 100 dagen achter elkaar een andere baan en doet daarvan online verslag. Een selectiecommissie beslist vandaag welke vier finalisten het aanstaande woensdag tegen elkaar opnemen. Op zes maart maakt Randstad de winnaar bekend.

  lees meer
 10. Randstad zoekt duizendpoot voor 100 banen in 100 dagen

  publicatiedatum: 

  DIEMEN, 4 januari 2017 - Randstad lanceert ‘100 dagen, 100 banen’. Dit initiatief maakt de diversiteit van werk op de huidige arbeidsmarkt zichtbaar. Doorzetters die honderd dagen achter elkaar een andere baan willen uitoefenen, kunnen zich tot en met 22 januari melden op www.100dagen100banen.nl.

  lees meer

vragen van media?

Journalisten met vragen over Randstad Nederland, persberichten of onderzoek, kunnen contact opnemen met: 

Suzan Bloemscheer

Suzan Bloemscheer
PR Manager / Woordvoerder

T 020 569 12 11
M 06 15 85 44 98

 

Joost Heeroma

Joost Heeroma
Sr. Communicatiemanager / Woordvoerder

T 020 569 13 02