persberichten

 1. reactie Randstad naar aanleiding van onderzoek Radar

  publicatiedatum: 

  Diemen, 29 januari 2018 - Helaas blijkt uit onderzoek van Radar dat uitzendbureaus niet altijd afwijzend reageren op een verzoek van een opdrachtgever om te selecteren op basis van afkomst. Dit staat haaks op het beleid van Randstad waarin discriminatie nooit wordt geaccepteerd, in welke vorm dan ook.

  lees meer
 2. Hotlist 2018: de 27 meest gevraagde functies van dit jaar

  publicatiedatum: 

  Diemen, 23 januari 2018 – Timmerman, verpleegkundige, werkvoorbereider en assistent accountant, allemaal beroepen waarbinnen dit jaar meer dan genoeg kansen liggen voor vakmensen en professionals. Dat blijkt uit de lijst van kansrijke beroepen in 2018 die Randstad vandaag presenteert. Dit jaar is meer vraag naar verplegend personeel en zakten tandartsen van een eerste naar een derde plaats. Aan timmermannen bestaat een onveranderd tekort, deze functie staat voor het tweede jaar op rij op nummer één van meest gevraagde functies binnen de bouw. Om werkzoekenden en starters op weg te helpen op de arbeidsmarkt presenteert Randstad jaarlijks een lijst van de top 3 meest gevraagde functies van tien beroepsgroepen.

  lees meer
 3. Randstad opent flagshipstore in Den Haag

  publicatiedatum: 

  Den Haag, 22 januari 2018 – Op 29 januari opent Randstad de deuren van haar flagshipstore aan de Zwarteweg 46 in Den Haag. Het is de eerste vestiging binnen een nieuw concept, later volgen er meer. De verhuizing van de Grote Markt naar een nieuwe locatie is onderdeel van een reeks wijzigingen in het landelijke vestigingennetwerk. Randstad speelt in op de opkomst van digitalisering en de veranderende behoefte van consumenten. Ruim 99,1% van de kandidaten schrijft zich al in via internet en bezoek aan reguliere vestigingen in het centrum van steden loopt terug.

  lees meer
 4. 86% werkenden niet bang om baan te verliezen

  publicatiedatum: 

  Diemen, 15 januari 2018 - 86% van de werkenden houdt zich niet of nauwelijks bezig met een mogelijk verlies van hun baan. 71% geeft ook aan dat men in 2018 financiële groei verwacht bij hun werkgever. Ruim de helft van de ondervraagden, met uitzondering van 32% van de 55-plussers, vindt hun uitgangspositie goed genoeg voor het vinden van nieuw werk. Dit blijkt uit de Randstad WerkMonitor van het vierde kwartaal van 2017.

  lees meer
 5. Mariëtte Leenhouts is nieuwe directeur Marketing en Communicatie Randstad Groep Nederland

  publicatiedatum: 

  Diemen, 5 januari 2018 - Mariëtte Leenhouts is deze week gestart als directeur Marketing en Communicatie bij Randstad Groep Nederland. Zij wordt verantwoordelijk voor market intelligence, innovatie, branding, communicatie, online, CRM, PR en events van de merken Randstad, Tempo-Team en Yacht. Leenhouts werkte eerder voor Sara Lee, Heineken en global marketing consultancy Kantar Consulting. Onlangs maakte ze de overstap van telecom, als brand & comms director van VodafoneZiggo, naar de HR-dienstverlener.

  lees meer
 6. Met arbeidsmarktwaardescan sneller naar je droombaan

  publicatiedatum: 

  Diemen, 19 december 2017 - Sneller naar je droombaan door inzicht te krijgen in hoe je er kunt komen. De nieuwe arbeidsmarktwaardescan geeft werknemers direct regie over de volgende stap in hun carrière en helpt bij het toewerken naar hun droombaan. De scan toont concreet welke stappen ze moeten nemen om hun waarde op de arbeidsmarkt te verhogen. Alle actuele beschikbare functies die bij een kandidaat passen worden direct getoond met de nieuwe functie in de scan: de vacaturezoeker. Zo krijgen deelnemers een actieplan in handen om voor hun eigen duurzame inzetbaarheid te zorgen en zo snel mogelijk hun droombaan te bemachtigen.

  lees meer
 7. Randstad verviervoudigt aantal vakopleidingen

  publicatiedatum: 

  Diemen, 5 december 2017 – Randstad verviervoudigt komend jaar haar vakopleidingen. Met de groeiende mismatch tussen vacatureaanbod en geschikte kandidaten noemt Randstad de flinke opschaling van het zelf opleiden van mensen noodzakelijk. Met name in de sectoren die het meest te kampen hebben met het niet aansluiten van vraag en aanbod; zorg, bouw, techniek en transport. In 2018 starten nieuwe opleidingen tot chauffeurs, helpenden/verzorgenden, procesoperators, verspaners, lassers en schilders.

  lees meer
 8. Randstad lanceert nieuw merk voor outplacement in Nederland

  publicatiedatum: 

  Diemen, 30 november - RiseSmart wordt Randstads nieuwe merk voor outplacement in Nederland. De dienstverlening biedt oplossingen voor door- en uitstroom van medewerkers, bijvoorbeeld door reorganisatie, boventalligheid of zoektocht naar werk vanuit een uitkeringssituatie. Het doel is mensen individueel begeleiden naar ander werk of een andere stap in hun loopbaan. De werkwijze is 60% sneller dan andere aanbieders, mede dankzij digitale en virtuele begeleiding door drie experts gedurende het hele traject. Technologie biedt meer ruimte voor persoonlijke aandacht en levert tijdwinst op voor deelnemers.

  lees meer
 9. Van baan veranderen? Liever niet.

  publicatiedatum: 

  Diemen, 11 oktober 2017 - Werkenden veranderen op het moment liever niet van baan. Slechts 8% overweegt serieus van baan te willen veranderen. Wel willen ze meer training of opleiding. Vooral jongeren willen dit (55%), gemiddeld geeft 43% dit aan. Er heerst veel tevredenheid onder werkenden. Driekwart zegt persoonlijke doelen in hun huidige baan te behalen. Toch spreekt bijna de helft van alle werkenden ambities te weinig uit. Zij zeggen veel meer te kunnen bereiken als ze dit wel zouden doen. Dit blijkt uit de Randstad WerkMonitor van het derde kwartaal van 2017.

  lees meer
 10. Omscholen om tekort gediplomeerd zorgpersoneel in regio op te lossen

  publicatiedatum: 

  Emmen, 2 oktober 2017 – Op 5 oktober starten 12 branchevreemde kandidaten uit de regio Emmen de opleiding tot Verzorgende IG. Deze vorm van samenwerking is ontstaan middels een co-creatie tussen Zorggroep Tangenborgh en Randstad Zorg. Het leertraject is op maat gemaakt door NCOI en speelt in op toenemende tekorten in de zorg. Na een selectieprocedure waaraan 100 geïnteresseerden deelnamen, gaan komende donderdag 12 geselecteerde kandidaten van start. Na een intensief traject van 15 maanden zullen de leerlingen al hun diploma behalen. Na het behalen van het diploma zijn zij verzekerd van een tweejarig contract van minimaal 24 uren per week.

  lees meer

vragen van media?

Journalisten met vragen over Randstad Nederland, persberichten of onderzoeken, kunnen contact opnemen met een van onze woordvoerders.

Bent u geen journalist en heeft u een vraag? Bel direct T: 0800 72 63 78 23. Vragen over werken via Randstad? Vul ons contactformulier in.

Suzan Bloemscheer

Suzan Bloemscheer
PR Manager / Woordvoerder

T 020 569 12 11
M 06 15 85 44 98

 

Joost Heeroma

Joost Heeroma
Sr. Communicatiemanager / Woordvoerder

T 020 569 13 02