persberichten

 1. ING & Randstad helpen groeiende ondernemers aan nieuwe medewerkers

  publicatiedatum: 

  ING en Randstad starten een samenwerking die tot doel heeft om groeiende ondernemers in het mkb te helpen om inzicht te krijgen in de arbeidsmarkt in hun regio en sector. Ondernemers die bankieren bij ING kunnen via hun adviseurs een online persoonlijk rapport van vraag & aanbod van personeel krijgen. Het platform waarop Randstad exclusief voor ING klanten in het mkb belangrijke informatie over de arbeidsmarkt deelt, zoomt in op de sector en het werkgebied van de ondernemer. Deze informatie is normaliter alleen beschikbaar voor klanten en medewerkers van Randstad.

  lees meer
 2. Rixt Bilker uit Dokkum winnares van verhalencompetitie Randstad

  publicatiedatum: 

  Dokkum, 31 mei 2017 – Rixt Bilker is de winnaar van de verhalencompetitie van Randstad Onderwijs en Van Dijk Educatie. De taalvaardigheid van middelbare scholieren gaat achteruit. Scholieren schrijven steeds minder door de digitalisering, teksten worden automatisch op spelling gecontroleerd en de interesses van deze groep veranderen. Randstad heeft samen met Van Dijk Educatie scholieren gevraagd om met pen en papier op te schrijven wie ze nu eigenlijk zijn en wat hen bijzonder maakt. Rixt wist hier een prachtig verhaal van te maken en ontving de hoofdprijs.

  lees meer
 3. 30 werkzoekenden per jaar in opleiding tot verspaner in metaalindustrie

  publicatiedatum: 

  Emmen, 1 mei 2017 - Vandaag start in Emmen een versnelde opleiding tot verspaner die werkzoekenden in acht weken tijd opleidt tot CNC-frezers en -draaiers. De instroom van vakmensen in de metaalindustrie is onvoldoende. Vooral de vraag naar gediplomeerde vakmensen in de verspaning is groot en neemt in de toekomst alleen maar toe. Randstad Techniek wil samen met Verder in Techniek en Bedrijfs Vakschool Techniek Drenthe de instroom in de metaaltechniek te bevorderen. De eerste groep van zes deelnemers aan de opleiding afkomstig uit Drenthe, Friesland en Groningen gaat vandaag van start. De deelnemers zijn na de opleiding verzekerd van werk. Het gezamenlijk doel is om per jaar 30 werkzoekenden op te leiden die direct inzetbaar zijn bij bedrijven in de regio.

  lees meer
 4. Philips en Máxima Medisch Centrum aantrekkelijkste werkgevers 2017

  publicatiedatum: 

  DIEMEN, 13 april 2017 – Philips en Máxima Medisch Centrum zijn vandaag benoemd als meest aantrekkelijke werkgever van 2017. Dit is het resultaat van het Randstad Employer Brand Research onder 13.080 Nederlanders tussen de 18 en 65 jaar naar de aantrekkelijkheid van bedrijven. In dit onderzoek scoren werkenden en niet-werkenden bekende en minder bekende werkgevers op onder andere primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden, carrièremogelijkheden, baanzekerheid en werksfeer. Uit 453 organisaties kozen zij de twee Eindhovense bedrijven uit de technologie- en zorgsector als winnaar van de Randstad Award 2017.

  lees meer
 5. 68% werkenden loopt niet warm voor baan bij überhip digitaal bedrijf

  publicatiedatum: 

  Diemen, 11 april 2017 - Hoe populair techbedrijven ook zijn, lang niet iedereen zou direct bij een ‘uber-innovatief’ bedrijf willen werken. Dat geldt voor maar liefst 68% van de werkenden in Nederland. 83% verwacht dat werken in een digitale innovatieve omgeving niet bij hem of haar past. Veel werkenden denken dat hun vaardigheden niet aansluiten (68%) en volgens 67% zou er in zulke bedrijven een harde bedrijfscultuur bestaan en is er een hoge werkdruk (52%) met weinig zekerheid (45%).

  lees meer
 6. 35% werkenden nooit bezig met loopbaanontwikkeling

  publicatiedatum: 

  DIEMEN, 6 april 2017 – Werkenden besteden weinig tijd aan persoonlijke ontwikkeling. 35% van de werkenden geeft aan nooit bezig te zijn met loopbaanontwikkeling, 30% maximaal een dag per jaar. Ook heeft vier op de tien werkenden geen duidelijk beeld van hun loopbaan voor de komende twee jaar. Vooral vrouwen, 46%, hebben hun toekomst niet scherp voor ogen. Dit blijkt uit de Randstad Werkmonitor over het eerste kwartaal van 2017.

  lees meer
 7. Feenstra, InstallatieWerk en Randstad zetten in op technische vakmensen

  publicatiedatum: 

  AMSTERDAM, 23 maart 2017 - In de strijd om meer vakkundig technisch personeel openden installatiebedrijf Feenstra, Opleidingsbedrijf InstallatieWerk Nederland en Randstad Techniek eerder dit jaar een offensief om technische vakmensen te werven. Dit met de bedoeling om in twee jaar tijd 50 talenten op te leiden tot gecertificeerd monteur in de installatietechniek. Inmiddels zijn de eerste contracten met de nieuwe technische collega’s ondertekend.

  lees meer
 8. 29-jarige ervaart 100 dagen achter elkaar andere baan

  publicatiedatum: 

  DIEMEN, 20 maart 2017 – Niemand heeft straks zoveel werkervaring als de 29-jarige Lonneke Marsmans uit Valkenswaard. Zij is door Randstad gekozen uit 600 kandidaten voor het experiment 100 dagen, 100 banen. In 100 dagen oefent zij 100 verschillende banen uit. Het doel van het initiatief is inspireren, de verscheidenheid aan werk etaleren en mensen bewuster maken van kansen op de arbeidsmarkt. Een filmcrew legt haar ervaringen vast. Vanaf vandaag is dagelijks een videoverslag op You Tube te zien.

  lees meer
 9. Rotterdamse vmbo-leerlingen in de leer bij Ministerie van Defensie

  publicatiedatum: 

  Rotterdam, 14 februari 2017 – Vandaag start een maatschappelijk project in samenwerking met het Ministerie van Defensie, Champs on Stage en Randstad Techniek om Rotterdamse vmbo-leerlingen warm te maken voor technische beroepen. De in totaal 330 tweedejaars leerlingen afkomstig van het Zuiderpark College, het Avicenna College en RVC de Hef uit Rotterdam-Zuid bouwen in zes weken ieder een modelzweefvliegtuig en krijgen les om deze techniek in de vingers te krijgen. Docenten geven vandaag een speciale workshop bij het Techniek College Rotterdam om hun kennis goed over te kunnen brengen op de leerlingen. Ook krijgen zij informatie over Defensie en de verschillende beroepen. Op 19 april wordt de winnaar van de wedstrijd gekozen. 330 leerlingen testen dan hun zweefvliegtuig bij het Nationaal Militair Museum in Soesterberg.

  lees meer
 10. De 27 meest gevraagde functies van 2017

  publicatiedatum: 

  Diemen, 9 februari 2017 – Docenten techniek, accountmanagers en vaklieden zoals elektromonteurs zijn lastig te vinden. Dit blijkt uit een lijst van kansrijke beroepen in 2017. Vooral de stijging van het aantal vacatures in de bouw en vraag naar bèta-docenten valt op. Ook vrachtwagenchauffeurs zijn weer gewild. Enkele jaren terug vielen onder deze beroepsgroep nog veel ontslagen. Jaarlijks presenteert Randstad een overzicht dat werkzoekenden en starters helpt in hun oriëntatie op de arbeidsmarkt, bestaande uit 27 functies verdeeld over tien beroepsgroepen.

  lees meer

vragen van media?

Journalisten met vragen over Randstad Nederland, persberichten of onderzoek, kunnen contact opnemen met: 

Suzan Bloemscheer

Suzan Bloemscheer
PR Manager / Woordvoerder

T 020 569 12 11
M 06 15 85 44 98

 

Joost Heeroma

Joost Heeroma
Sr. Communicatiemanager / Woordvoerder

T 020 569 13 02