persberichten

 1. Van baan veranderen? Liever niet.

  publicatiedatum: 

  Diemen, 11 oktober 2017 - Werkenden veranderen op het moment liever niet van baan. Slechts 8% overweegt serieus van baan te willen veranderen. Wel willen ze meer training of opleiding. Vooral jongeren willen dit (55%), gemiddeld geeft 43% dit aan. Er heerst veel tevredenheid onder werkenden. Driekwart zegt persoonlijke doelen in hun huidige baan te behalen. Toch spreekt bijna de helft van alle werkenden ambities te weinig uit. Zij zeggen veel meer te kunnen bereiken als ze dit wel zouden doen. Dit blijkt uit de Randstad WerkMonitor van het derde kwartaal van 2017.

  lees meer
 2. Omscholen om tekort gediplomeerd zorgpersoneel in regio op te lossen

  publicatiedatum: 

  Emmen, 2 oktober 2017 – Op 5 oktober starten 12 branchevreemde kandidaten uit de regio Emmen de opleiding tot Verzorgende IG. Deze vorm van samenwerking is ontstaan middels een co-creatie tussen Zorggroep Tangenborgh en Randstad Zorg. Het leertraject is op maat gemaakt door NCOI en speelt in op toenemende tekorten in de zorg. Na een selectieprocedure waaraan 100 geïnteresseerden deelnamen, gaan komende donderdag 12 geselecteerde kandidaten van start. Na een intensief traject van 15 maanden zullen de leerlingen al hun diploma behalen. Na het behalen van het diploma zijn zij verzekerd van een tweejarig contract van minimaal 24 uren per week.

  lees meer
 3. Sea Ranger Service en Randstad bieden jongeren droomvacature op zee

  publicatiedatum: 

  Rotterdam, 27 september 2017 – De Sea Ranger Service en Randstad ondertekenen vandaag een samenwerkingsovereenkomst. De eerste maritieme rangerdienst ter wereld zoekt enthousiaste Sea Rangers die zich willen inzetten voor het behoud van de natuur. Het werkterrein is de zee waar zij overheden en duurzame commerciële organisaties ondersteunen in het beheer van beschermde zeegebieden, visserijmanagement-taken uitvoeren en helpen bij landschapsrestauratie onder water. Jongeren tussen 18 en 29 jaar kunnen zich aanmelden, er is plaats voor 80 deelnemers die een intensieve bootcamp volgen onder leiding van veteranen van de marine. Randstad steunt de Sea Ranger Service bij het selectieproces en assisteert deelnemers bij de ontwikkeling van hun verdere carrière.

  lees meer
 4. Werkzoekenden omscholen voor meer handen aan het bed

  publicatiedatum: 

  Diemen, 21 september 2017 – Er is een tekort aan zorgspecialisten. Randstad Zorg start een nieuwe opleiding om dit tekort te helpen oplossen. Waar een aantal jaar geleden verwacht werd dat MBO niveau 2 uit de zorg zou verdwijnen neemt die juist toe. De extra handen aan het bed zijn vooral nodig zodat zorginstellingen weer de zorg kunnen verlenen en kwaliteit kunnen blijven borgen waar behoefte aan is. Tien werkzoekenden starten via Randstad Zorg met de opleiding Helpende plus Zorg en Welzijn. Het traject is een krachtenbundeling van het UWV, Zorgcollege en een subsidiestroom. De geselecteerde kandidaten die gaan starten hebben verschillende achtergronden zoals de catering, schoonmaak branche, bij financiële dienstverleners of hebben door omstandigheden nooit een vervolgopleiding kunnen volbrengen.

  lees meer
 5. Baan-experiment 100 dagen, 100 banen bevestigt ‘honger’ op arbeidsmarkt

  publicatiedatum: 

  Diemen, 4 augustus 2017 – Randstad lanceert vandaag de honderdste en laatste video van het baan-experiment ‘100 dagen, 100 banen’. Duizendpoot Lonneke Marsmans oefende in 100 dagen 100 verschillende beroepen uit. Het doel van het initiatief is inspireren, de verscheidenheid aan werk etaleren en mensen bewuster maken van kansen op de arbeidsmarkt.

  lees meer
 6. Perspectiefverklaring marktstandaard voor hypotheek flexwerkers

  publicatiedatum: 

  Lijnden, 5 juli 2017 - De perspectiefverklaring wordt dé marktstandaard voor het aanvragen van een hypotheek voor flexwerkers. Zij kunnen deze verklaring aanvragen bij het uitzendbureau als zij daar minimaal een jaar werken. Het uitzendbureau moet gecertificeerd zijn door de Stichting Perspectiefverklaring.

  lees meer
 7. 38% werkenden heeft geen tijd voor vakantie

  publicatiedatum: 

  Diemen, 3 juli 2017 - De zomer is in aantocht en dan gaan de meeste mensen op vakantie. Althans dat is de bedoeling. Dat lukt niet iedereen. 38% van de werkenden zegt het te druk te hebben om op vakantie te kunnen. Vooral jongeren en hoger opgeleiden ervaren een hoge werkdruk. Twee op de vijf werkenden wordt tijdens de vakantie nog gemaild of gebeld voor werk. Dit blijkt uit de Randstad Werkmonitor over het tweede kwartaal van dit jaar.

  lees meer
 8. Werkzoekenden binnen acht weken aan het werk dankzij versnelde opleiding tot verspaner

  publicatiedatum: 

  Emmen, 28 juni 2017 - De eerste zes werkzoekenden die versneld zijn opgeleid tot verspaner, zijn geslaagd en kunnen direct aan de slag bij bedrijven in de regio Drenthe, Friesland en Groningen. Op 4 mei startte in Emmen een versnelde opleiding tot CNC operator die werkzoekenden in acht weken tijd opleidt tot CNC-frezers en -draaiers. Dit is nodig om het tekort aan vakmensen in de regio op te vangen.

  lees meer
 9. Randstad waarschuwt voor te grote schaarste op de arbeidsmarkt

  publicatiedatum: 

  Diemen – 28 juni 2017 - De huidige economische groei zorgt voor steeds meer krapte op de arbeidsmarkt. Randstad voorziet vooral problemen in ICT, technische en commerciële functies. Geschikt personeel voor bepaalde beroepen is schaars, maar ook technologische ontwikkelingen gaan hard waardoor er onvoldoende kennis is. Het adequaat opleiden van werkenden en toekomstig werkenden is essentieel om in de pas te kunnen blijven lopen met de economische groei. Ook werkenden zelf zien deze ontwikkeling. Bijna driekwart van hen verwacht tekorten voor bepaalde banen en ruim de helft zou hun werkgever aanraden te werven in het buitenland om vacatures te vervullen.

  lees meer
 10. ING & Randstad helpen groeiende ondernemers aan nieuwe medewerkers

  publicatiedatum: 

  ING en Randstad starten een samenwerking die tot doel heeft om groeiende ondernemers in het mkb te helpen om inzicht te krijgen in de arbeidsmarkt in hun regio en sector. Ondernemers die bankieren bij ING kunnen via hun adviseurs een online persoonlijk rapport van vraag & aanbod van personeel krijgen. Het platform waarop Randstad exclusief voor ING klanten in het mkb belangrijke informatie over de arbeidsmarkt deelt, zoomt in op de sector en het werkgebied van de ondernemer. Deze informatie is normaliter alleen beschikbaar voor klanten en medewerkers van Randstad.

  lees meer

vragen van media?

Journalisten met vragen over Randstad Nederland, persberichten of onderzoek, kunnen contact opnemen met: 

Suzan Bloemscheer

Suzan Bloemscheer
PR Manager / Woordvoerder

T 020 569 12 11
M 06 15 85 44 98

 

Joost Heeroma

Joost Heeroma
Sr. Communicatiemanager / Woordvoerder

T 020 569 13 02