persberichten

 1. Randstad Werkmonitor - 65% jongeren werkt onder hun niveau

  publicatiedatum: 

  Diemen, 1 december 2016 - Steeds meer mensen in Nederland werken onder hun niveau (48 procent). Een groeiend aantal werkenden doet bovendien ander werk dan waar ze voor zijn opgeleid. Vooral jongeren (34 jaar of jonger) werken onder hun niveau. 65% van hen zegt niet in lijn met hun opleiding te werken. Organisaties hebben daarnaast een toenemend probleem om vacatures te vervullen. Het is opvallend dat de groeiende mismatch geldt in de volle breedte; er zijn problemen met het vinden van hoogopgeleiden (stijging van 35 naar 44 procent), maar ook van laagopgeleiden (stijging van 18 naar 30 procent). Dit blijkt uit de recentste Randstad Werkmonitor onder werkenden.

  lees meer
 2. Randstad zoekt 150 medewerkers voor distributiecentrum Primark Roosendaal

  publicatiedatum: 

  Roosendaal, 31 oktober 2016 – Randstad zoekt de komende maanden 150 medewerkers voor het nieuw te openen distributiecentrum van Primark. DSV Solutions gaat het logistieke centrum runnen. Er is vooral vraag naar reachtruck chauffeurs, allround orderpickers en laders/lossers uit de regio Roosendaal.

  lees meer
 3. Vrouwen hebben liever een man als baas

  publicatiedatum: 

  Diemen, 10 oktober 2016. Werkend Nederland heeft liever een man dan een vrouw als leidinggevende. Driekwart van de mannelijke werkenden heeft liever een man als baas; maar ook 60 procent van de vrouwen heeft deze voorkeur. Randstad deed onderzoek in de meest recente WerkMonitor naar de rol van geslacht op de werkvloer.

  lees meer
 4. Baankansen voor werkzoekenden in Noord Holland

  publicatiedatum: 

  Diemen, 29 september 2016 – UWV, opleider Technicom en Randstad starten een opleidingstraject voor werkzoekenden in de regio Noord Holland. Werkzoekenden die staan ingeschreven bij het UWV kunnen zich vanaf vandaag aanmelden voor een opleiding in techniek of logistiek. De partners selecteren uiteindelijk 35 kandidaten die kunnen starten. Randstad zet zich vervolgens in om kandidaten te plaatsen bij opdrachtgevers waar zij hun opleiding ‘on the job’ kunnen uitbreiden.

  lees meer
 5. Onnodige zorgen om wet DBA

  publicatiedatum: 

  Diemen, 8 september 2016 - De invoering van de Wet DBA roept veel vragen op. Volgens Randstad zijn die vragen terecht, maar zijn zorgen die veel zzp’ers zich maken om het wel of niet kunnen voldoen aan de wet onnodig. “Met een goede analyse en een goed advies is het in de meeste gevallen mogelijk om de zzp-er ook onder de Wet DBA in te blijven huren,” aldus Arco Elsman, zzp programmadirecteur bij Randstad Groep Nederland. Randstad voerde een DBA verificatie uit onder 555 zzp’ers waarna uiteindelijk 99,8% DBA proof was.

  lees meer
 6. Groots zeilschip aanwezig tijdens botenparade Gay Pride

  publicatiedatum: 

  DIEMEN, 5 augustus 2016 – De botenparade van de Gay Pride brengt morgen een groet aan het imposante zeilschip Clipper Stad Amsterdam. De vaarroute van de ‘Canal Parade’ is speciaal aangepast voor de komst van de Clipper Stad Amsterdam. De wijziging van de route heeft als bijkomend voordeel dat meer mensen langs de kade kunnen staan. De Clipper is gebouwd op initiatief van Randstad en de Gemeente Amsterdam.

  lees meer
 7. Randstad neemt na 20 jaar afscheid van NOC*NSF

  publicatiedatum: 

  Diemen, 20 juli 2016 – Randstad stopt als sponsor van NOC*NSF. Na de Olympische Spelen in Rio de Janeiro bouwen de partners de samenwerking af. Het contract eindigt op 31 december 2016. Twintig jaar sponsoring resulteerde in tal van projecten voor top- en breedtesport, waaronder het programma Goud op de Werkvloer. Ruim 5600 keer kregen topsporters via dit programma loopbaan- of studieadvies of vonden een baan of stage.

  lees meer
 8. Werkend Nederland gelooft niet meer in baanzekerheid

  publicatiedatum: 

  DIEMEN, 19 juli 2016 – Baanzekerheid bestaat niet, zegt het overgrote deel – driekwart – van de werkenden in Nederland. Werken in Nederland betekent rekening houden met tijdelijke dienstverbanden en veranderingen. Ook blijkt de grote meerderheid tijdelijk werk te verkiezen boven thuis zitten.

  lees meer
 9. 61% vergunninghouders in pilot COA en Randstad aan het werk

  publicatiedatum: 

  Diemen, 5 juli 2016 – In december vorig jaar startten het COA en Randstad een pilot om 95 vergunninghouders te begeleiden naar werk. Dat is met 61% van de ‘jobready’ vergunninghouders gelukt. Volgens Randstad en het COA maakt de pilot duidelijk dat het bij elkaar brengen van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt voor deze doelgroep maatwerk vergt op lokaal niveau.

  lees meer
 10. 95% zzp’ers nog niet DBA proof

  publicatiedatum: 

  DIEMEN, 4 juli 2016 – De Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) is twee maanden van kracht en de eerste gevolgen worden zichtbaar. Opdrachtgevers zijn zeer afwachtend om volgens de nieuwe wet zzp’ers in te huren en dat zorgt vooralsnog voor minder werk. Daarnaast blijkt dat de gemiddelde zzp’er die nu volgens de VAR werkt niet DBA proof is. Dit blijkt uit een eerste scan van Randstad. De echte uitwerking van de wet zal volgens Randstad dan ook pas komend half jaar duidelijker worden.

  lees meer

vragen van media?

Journalisten met vragen over Randstad Nederland, persberichten of onderzoek, kunnen contact opnemen met: 

Suzan Bloemscheer

Suzan Bloemscheer
PR Manager / Woordvoerder

T 020 569 12 11
M 06 15 85 44 98

 

Joost Heeroma

Joost Heeroma
Sr. Communicatiemanager / Woordvoerder

T 020 569 13 02