persberichten

 1. Feenstra, InstallatieWerk en Randstad zetten in op technische vakmensen

  publicatiedatum: 

  AMSTERDAM, 23 maart 2017 - In de strijd om meer vakkundig technisch personeel openden installatiebedrijf Feenstra, Opleidingsbedrijf InstallatieWerk Nederland en Randstad Techniek eerder dit jaar een offensief om technische vakmensen te werven. Dit met de bedoeling om in twee jaar tijd 50 talenten op te leiden tot gecertificeerd monteur in de installatietechniek. Inmiddels zijn de eerste contracten met de nieuwe technische collega’s ondertekend.

  lees meer
 2. 29-jarige ervaart 100 dagen achter elkaar andere baan

  publicatiedatum: 

  DIEMEN, 20 maart 2017 – Niemand heeft straks zoveel werkervaring als de 29-jarige Lonneke Marsmans uit Valkenswaard. Zij is door Randstad gekozen uit 600 kandidaten voor het experiment 100 dagen, 100 banen. In 100 dagen oefent zij 100 verschillende banen uit. Het doel van het initiatief is inspireren, de verscheidenheid aan werk etaleren en mensen bewuster maken van kansen op de arbeidsmarkt. Een filmcrew legt haar ervaringen vast. Vanaf vandaag is dagelijks een videoverslag op You Tube te zien.

  lees meer
 3. Rotterdamse vmbo-leerlingen in de leer bij Ministerie van Defensie

  publicatiedatum: 

  Rotterdam, 14 februari 2017 – Vandaag start een maatschappelijk project in samenwerking met het Ministerie van Defensie, Champs on Stage en Randstad Techniek om Rotterdamse vmbo-leerlingen warm te maken voor technische beroepen. De in totaal 330 tweedejaars leerlingen afkomstig van het Zuiderpark College, het Avicenna College en RVC de Hef uit Rotterdam-Zuid bouwen in zes weken ieder een modelzweefvliegtuig en krijgen les om deze techniek in de vingers te krijgen. Docenten geven vandaag een speciale workshop bij het Techniek College Rotterdam om hun kennis goed over te kunnen brengen op de leerlingen. Ook krijgen zij informatie over Defensie en de verschillende beroepen. Op 19 april wordt de winnaar van de wedstrijd gekozen. 330 leerlingen testen dan hun zweefvliegtuig bij het Nationaal Militair Museum in Soesterberg.

  lees meer
 4. De 27 meest gevraagde functies van 2017

  publicatiedatum: 

  Diemen, 9 februari 2017 – Docenten techniek, accountmanagers en vaklieden zoals elektromonteurs zijn lastig te vinden. Dit blijkt uit een lijst van kansrijke beroepen in 2017. Vooral de stijging van het aantal vacatures in de bouw en vraag naar bèta-docenten valt op. Ook vrachtwagenchauffeurs zijn weer gewild. Enkele jaren terug vielen onder deze beroepsgroep nog veel ontslagen. Jaarlijks presenteert Randstad een overzicht dat werkzoekenden en starters helpt in hun oriëntatie op de arbeidsmarkt, bestaande uit 27 functies verdeeld over tien beroepsgroepen.

  lees meer
 5. Weten wat je waard bent op de arbeidsmarkt met nieuw instrument

  publicatiedatum: 

  DIEMEN, 6 februari 2017 – Weten wat je waard bent op de arbeidsmarkt is belangrijker dan ooit. Een nieuw instrument, de arbeidsmarktwaardescan, ontwikkeld door Randstad biedt inzicht. De arbeidsmarkt verandert voortdurend en de baan voor het leven bestaat niet meer. De verwachting is dat mensen in de toekomst vaker van baan en soms van vak moeten veranderen. Veel medewerkers vragen zich dan ook af wat hun waarde op de huidige arbeidsmarkt is en of hun beroep in de toekomst ook nog voldoende kansen op werk geeft. Randstad geeft met de nieuwste innovatie antwoorden op deze vragen.

  lees meer
 6. In drie weken ruim 600 aanmeldingen voor 100 banen in 100 dagen

  publicatiedatum: 

  DIEMEN, 23 januari 2017 – In slechts drie weken staan meer dan 600 enthousiaste kandidaten in de startblokken voor ‘100 dagen, 100 banen’. Dit initiatief maakt de diversiteit van werk op de huidige arbeidsmarkt zichtbaar. Eén uitverkorene ervaart 100 dagen achter elkaar een andere baan en doet daarvan online verslag. Een selectiecommissie beslist vandaag welke vier finalisten het aanstaande woensdag tegen elkaar opnemen. Op zes maart maakt Randstad de winnaar bekend.

  lees meer
 7. Randstad zoekt duizendpoot voor 100 banen in 100 dagen

  publicatiedatum: 

  DIEMEN, 4 januari 2017 - Randstad lanceert ‘100 dagen, 100 banen’. Dit initiatief maakt de diversiteit van werk op de huidige arbeidsmarkt zichtbaar. Doorzetters die honderd dagen achter elkaar een andere baan willen uitoefenen, kunnen zich tot en met 22 januari melden op www.100dagen100banen.nl.

  lees meer
 8. Werkenden rekenen niet op eindejaarsbonus

  publicatiedatum: 

  Diemen, 21 december 2016 - De meeste werknemers verwachten dat de economie zal verbeteren in 2017 (60%). Zij onderschrijven de conclusie van het Centraal Planbureau dat Nederland de crisis te boven is. Een derde is nog pessimistisch en denkt dat de economie juist zal verslechteren. Dit blijkt uit de Randstad Werkmonitor over het vierde kwartaal van dit jaar. Ook over de verwachtingen voor hun eigen werkgever zijn werknemers positief. Driekwart verwacht dat zijn of haar werkgever het financieel beter zal doen in 2017. Dit wordt niet gekoppeld aan het krijgen van een eindejaarsbonus. Slechts 38% verwacht eind van het jaar een bonus te krijgen. Vorig jaar was dit nog 43%.

  lees meer
 9. Meer flexmedewerkers toegang tot hypotheek

  publicatiedatum: 

  Diemen, 8 december 2016 – Het kopen van een eigen huis is binnenkort mogelijk voor veel meer flexwerkers. Vandaag werd bekend dat negen uitzendondernemingen per 1 januari 2017 aansluiten bij de Perspectiefverklaring. In de loop van 2017 volgen nog meer uitzenders. Deze verklaring moet uitgroeien tot de marktstandaard voor flexmedewerkers die een huis willen kopen. De Perspectiefverklaring is ooit gestart als initiatief van Randstad, Obvion en Vereniging Eigen Huis (VEH).

  lees meer
 10. Randstad Werkmonitor - 65% jongeren werkt onder hun niveau

  publicatiedatum: 

  Diemen, 1 december 2016 - Steeds meer mensen in Nederland werken onder hun niveau (48%). Een groeiend aantal werkenden doet bovendien ander werk dan waar ze voor zijn opgeleid. Vooral jongeren (34 jaar of jonger) werken onder hun niveau. 65% van hen zegt niet in lijn met hun opleiding te werken. Organisaties hebben daarnaast een toenemend probleem om vacatures te vervullen. Het is opvallend dat de groeiende mismatch geldt in de volle breedte; er zijn problemen met het vinden van hoogopgeleiden (stijging van 35 naar 44%), maar ook van laagopgeleiden (stijging van 18 naar 30%). Dit blijkt uit de recentste Randstad WerkMonitor onder werkenden.

  lees meer

vragen van media?

Journalisten met vragen over Randstad Nederland, persberichten of onderzoek, kunnen contact opnemen met: 

Suzan Bloemscheer

Suzan Bloemscheer
PR Manager / Woordvoerder

T 020 569 12 11
M 06 15 85 44 98

 

Joost Heeroma

Joost Heeroma
Sr. Communicatiemanager / Woordvoerder

T 020 569 13 02