persberichten

 1. Randstad zoekt duizendpoot voor 100 banen in 100 dagen

  publicatiedatum: 

  DIEMEN, 4 januari 2017 - Randstad lanceert ‘100 dagen, 100 banen’. Dit initiatief maakt de diversiteit van werk op de huidige arbeidsmarkt zichtbaar. Doorzetters die honderd dagen achter elkaar een andere baan willen uitoefenen, kunnen zich tot en met 22 januari melden op www.100dagen100banen.nl.

  lees meer
 2. Werkenden rekenen niet op eindejaarsbonus

  publicatiedatum: 

  Diemen, 21 december 2016 - De meeste werknemers verwachten dat de economie zal verbeteren in 2017 (60%). Zij onderschrijven de conclusie van het Centraal Planbureau dat Nederland de crisis te boven is. Een derde is nog pessimistisch en denkt dat de economie juist zal verslechteren. Dit blijkt uit de Randstad Werkmonitor over het vierde kwartaal van dit jaar. Ook over de verwachtingen voor hun eigen werkgever zijn werknemers positief. Driekwart verwacht dat zijn of haar werkgever het financieel beter zal doen in 2017. Dit wordt niet gekoppeld aan het krijgen van een eindejaarsbonus. Slechts 38% verwacht eind van het jaar een bonus te krijgen. Vorig jaar was dit nog 43%.

  lees meer
 3. Meer flexmedewerkers toegang tot hypotheek

  publicatiedatum: 

  Diemen, 8 december 2016 – Het kopen van een eigen huis is binnenkort mogelijk voor veel meer flexwerkers. Vandaag werd bekend dat negen uitzendondernemingen per 1 januari 2017 aansluiten bij de Perspectiefverklaring. In de loop van 2017 volgen nog meer uitzenders. Deze verklaring moet uitgroeien tot de marktstandaard voor flexmedewerkers die een huis willen kopen. De Perspectiefverklaring is ooit gestart als initiatief van Randstad, Obvion en Vereniging Eigen Huis (VEH).

  lees meer
 4. Randstad Werkmonitor - 65% jongeren werkt onder hun niveau

  publicatiedatum: 

  Diemen, 1 december 2016 - Steeds meer mensen in Nederland werken onder hun niveau (48%). Een groeiend aantal werkenden doet bovendien ander werk dan waar ze voor zijn opgeleid. Vooral jongeren (34 jaar of jonger) werken onder hun niveau. 65% van hen zegt niet in lijn met hun opleiding te werken. Organisaties hebben daarnaast een toenemend probleem om vacatures te vervullen. Het is opvallend dat de groeiende mismatch geldt in de volle breedte; er zijn problemen met het vinden van hoogopgeleiden (stijging van 35 naar 44%), maar ook van laagopgeleiden (stijging van 18 naar 30%). Dit blijkt uit de recentste Randstad WerkMonitor onder werkenden.

  lees meer
 5. Randstad zoekt 150 medewerkers voor distributiecentrum Primark Roosendaal

  publicatiedatum: 

  Roosendaal, 31 oktober 2016 – Randstad zoekt de komende maanden 150 medewerkers voor het nieuw te openen distributiecentrum van Primark. DSV Solutions gaat het logistieke centrum runnen. Er is vooral vraag naar reachtruck chauffeurs, allround orderpickers en laders/lossers uit de regio Roosendaal.

  lees meer
 6. Vrouwen hebben liever een man als baas

  publicatiedatum: 

  Diemen, 10 oktober 2016. Werkend Nederland heeft liever een man dan een vrouw als leidinggevende. Driekwart van de mannelijke werkenden heeft liever een man als baas; maar ook 60 procent van de vrouwen heeft deze voorkeur. Randstad deed onderzoek in de meest recente WerkMonitor naar de rol van geslacht op de werkvloer.

  lees meer
 7. Baankansen voor werkzoekenden in Noord Holland

  publicatiedatum: 

  Diemen, 29 september 2016 – UWV, opleider Technicom en Randstad starten een opleidingstraject voor werkzoekenden in de regio Noord Holland. Werkzoekenden die staan ingeschreven bij het UWV kunnen zich vanaf vandaag aanmelden voor een opleiding in techniek of logistiek. De partners selecteren uiteindelijk 35 kandidaten die kunnen starten. Randstad zet zich vervolgens in om kandidaten te plaatsen bij opdrachtgevers waar zij hun opleiding ‘on the job’ kunnen uitbreiden.

  lees meer
 8. Onnodige zorgen om wet DBA

  publicatiedatum: 

  Diemen, 8 september 2016 - De invoering van de Wet DBA roept veel vragen op. Volgens Randstad zijn die vragen terecht, maar zijn zorgen die veel zzp’ers zich maken om het wel of niet kunnen voldoen aan de wet onnodig. “Met een goede analyse en een goed advies is het in de meeste gevallen mogelijk om de zzp-er ook onder de Wet DBA in te blijven huren,” aldus Arco Elsman, zzp programmadirecteur bij Randstad Groep Nederland. Randstad voerde een DBA verificatie uit onder 555 zzp’ers waarna uiteindelijk 99,8% DBA proof was.

  lees meer
 9. Groots zeilschip aanwezig tijdens botenparade Gay Pride

  publicatiedatum: 

  DIEMEN, 5 augustus 2016 – De botenparade van de Gay Pride brengt morgen een groet aan het imposante zeilschip Clipper Stad Amsterdam. De vaarroute van de ‘Canal Parade’ is speciaal aangepast voor de komst van de Clipper Stad Amsterdam. De wijziging van de route heeft als bijkomend voordeel dat meer mensen langs de kade kunnen staan. De Clipper is gebouwd op initiatief van Randstad en de Gemeente Amsterdam.

  lees meer
 10. Randstad neemt na 20 jaar afscheid van NOC*NSF

  publicatiedatum: 

  Diemen, 20 juli 2016 – Randstad stopt als sponsor van NOC*NSF. Na de Olympische Spelen in Rio de Janeiro bouwen de partners de samenwerking af. Het contract eindigt op 31 december 2016. Twintig jaar sponsoring resulteerde in tal van projecten voor top- en breedtesport, waaronder het programma Goud op de Werkvloer. Ruim 5600 keer kregen topsporters via dit programma loopbaan- of studieadvies of vonden een baan of stage.

  lees meer

vragen van media?

Journalisten met vragen over Randstad Nederland, persberichten of onderzoek, kunnen contact opnemen met: 

Suzan Bloemscheer

Suzan Bloemscheer
PR Manager / Woordvoerder

T 020 569 12 11
M 06 15 85 44 98

 

Joost Heeroma

Joost Heeroma
Sr. Communicatiemanager / Woordvoerder

T 020 569 13 02