persberichten

 1. Onnodige zorgen om wet DBA

  publicatiedatum: 

  Diemen, 8 september 2016 - De invoering van de Wet DBA roept veel vragen op. Volgens Randstad zijn die vragen terecht, maar zijn zorgen die veel zzp’ers zich maken om het wel of niet kunnen voldoen aan de wet onnodig. “Met een goede analyse en een goed advies is het in de meeste gevallen mogelijk om de zzp-er ook onder de Wet DBA in te blijven huren,” aldus Arco Elsman, zzp programmadirecteur bij Randstad Groep Nederland. Randstad voerde een DBA verificatie uit onder 555 zzp’ers waarna uiteindelijk 99,8% DBA proof was.

  lees meer
 2. Groots zeilschip aanwezig tijdens botenparade Gay Pride

  publicatiedatum: 

  DIEMEN, 5 augustus 2016 – De botenparade van de Gay Pride brengt morgen een groet aan het imposante zeilschip Clipper Stad Amsterdam. De vaarroute van de ‘Canal Parade’ is speciaal aangepast voor de komst van de Clipper Stad Amsterdam. De wijziging van de route heeft als bijkomend voordeel dat meer mensen langs de kade kunnen staan. De Clipper is gebouwd op initiatief van Randstad en de Gemeente Amsterdam.

  lees meer
 3. Randstad neemt na 20 jaar afscheid van NOC*NSF

  publicatiedatum: 

  Diemen, 20 juli 2016 – Randstad stopt als sponsor van NOC*NSF. Na de Olympische Spelen in Rio de Janeiro bouwen de partners de samenwerking af. Het contract eindigt op 31 december 2016. Twintig jaar sponsoring resulteerde in tal van projecten voor top- en breedtesport, waaronder het programma Goud op de Werkvloer. Ruim 5600 keer kregen topsporters via dit programma loopbaan- of studieadvies of vonden een baan of stage.

  lees meer
 4. Werkend Nederland gelooft niet meer in baanzekerheid

  publicatiedatum: 

  DIEMEN, 19 juli 2016 – Baanzekerheid bestaat niet, zegt het overgrote deel – driekwart – van de werkenden in Nederland. Werken in Nederland betekent rekening houden met tijdelijke dienstverbanden en veranderingen. Ook blijkt de grote meerderheid tijdelijk werk te verkiezen boven thuis zitten.

  lees meer
 5. 61% vergunninghouders in pilot COA en Randstad aan het werk

  publicatiedatum: 

  Diemen, 5 juli 2016 – In december vorig jaar startten het COA en Randstad een pilot om 95 vergunninghouders te begeleiden naar werk. Dat is met 61% van de ‘jobready’ vergunninghouders gelukt. Volgens Randstad en het COA maakt de pilot duidelijk dat het bij elkaar brengen van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt voor deze doelgroep maatwerk vergt op lokaal niveau.

  lees meer
 6. 95% zzp’ers nog niet DBA proof

  publicatiedatum: 

  DIEMEN, 4 juli 2016 – De Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) is twee maanden van kracht en de eerste gevolgen worden zichtbaar. Opdrachtgevers zijn zeer afwachtend om volgens de nieuwe wet zzp’ers in te huren en dat zorgt vooralsnog voor minder werk. Daarnaast blijkt dat de gemiddelde zzp’er die nu volgens de VAR werkt niet DBA proof is. Dit blijkt uit een eerste scan van Randstad. De echte uitwerking van de wet zal volgens Randstad dan ook pas komend half jaar duidelijker worden.

  lees meer
 7. Duizenden 50-plussers in rij voor carrière-advies

  publicatiedatum: 

  DIEMEN, 24 juni 2016 – Enkele duizenden 50-plussers maakten de afgelopen vier weken korte metten met het vooroordeel dat oudere werknemers zich niet willen ontwikkelen. Ruim 3.200 werkzoekenden stonden op een van de twaalf Randstad-vestigingen bij de +POWER boosts vaak in rijen voor sollicitatietrainingen, cv checks, workshops en presentatietechnieken. De evenementen, +POWER boosts, waren onderdeel van het programma +POWER van Randstad met het doel de perceptie over 50-plussers in positieve zin te veranderen.

  lees meer
 8. Nadia Nan uit Haarlem (16 jaar) winnaar beste verhaal verhalencompetitie droombaan 2032

  publicatiedatum: 

  Amsterdam, 22 juni 2016 - Nadia Nan uit Haarlem (16 jaar) is één van de winnaars van de verhalencompetitie van Randstad Onderwijs en Van Dijk Educatie. De taalvaardigheid van middelbare scholieren gaat achteruit door digitalisering in het voortgezet onderwijs. Maar ook de interesses van scholieren veranderen, waardoor verhalen schrijven nauwelijks nog wordt gedaan. Randstad Onderwijs heeft samen met Van Dijk Educatie middelbare scholieren gevraagd om hun droombaan in 2032 te beschrijven om het schrijven te stimuleren en leerlingen al in een vroeg stadium te laten nadenken over hun passie en ambitie. De beste verhalen zijn gebundeld in een boek met illustraties van The Francolin. De prijsuitreiking was vanmiddag in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Nadia Nan (16 jaar) kreeg de prijs met haar verhaal over een denkbeeldige baan over teleportatie van voedsel bij een reclamebureau. Naast Nadia zijn Moesha Arts uit Nijmegen (15 jaar) en Charlotte van Braak uit Zutphen (17 jaar) de trotse finalisten. Alledrie winnen ze een schrijfworkshop van bekende schrijvers voor hun hele klas. De aanmoedigingsprijs ging naar Tristan Boogaard uit Leersum (14 jaar) met zijn verhaal over een droombaan als acteur.

  lees meer
 9. Steun in de rug voor werkzoekende Utrechtse 50-plusser

  publicatiedatum: 

  Utrecht, 21 juni 2016 – In Utrecht kregen vandaag tot nu toe 200 werkzoekende 50-plussers ondersteuning bij het vinden van werk. Met het programma +POWER wil Randstad de perceptie over 50-plussers in positieve zin veranderen, onder andere via twaalf +POWER boosts door het hele land. Werkzoekende 50-plussers kunnen vandaag nog de hele dag terecht om inzicht te krijgen in kansrijke vakgebieden, een professionele cv-check te doen of een professionele foto voor hun LinkedIn profiel te laten maken. Ook zijn er workshops gericht op het verbeteren van het profiel van kandidaten.

  lees meer
 10. Steun in de rug voor werkzoekende Lelystadse 50-plusser

  publicatiedatum: 

  Lelystad, 20 juni 2016 – In Lelystad kregen vandaag tot nu toe 180 werkzoekende 50-plussers ondersteuning bij het vinden van werk. Met het programma +POWER wil Randstad de perceptie over 50-plussers in positieve zin veranderen, onder andere via twaalf +POWER boosts door het hele land. Werkzoekende 50-plussers kunnen vandaag nog de hele dag terecht om inzicht te krijgen in kansrijke vakgebieden, een professionele cv-check te doen of een professionele foto voor hun LinkedIn profiel te laten maken. Ook zijn er workshops gericht op het verbeteren van het profiel van kandidaten.

  lees meer

vragen van media?

Journalisten met vragen over Randstad Nederland, persberichten of onderzoek, kunnen contact opnemen met: 

Suzan Bloemscheer

Suzan Bloemscheer
PR Manager / Woordvoerder

T 020 569 12 11
M 06 15 85 44 98

 

Joost Heeroma

Joost Heeroma
Sr. Communicatiemanager / Woordvoerder

T 020 569 13 02