Wat zijn de drijfveren van een potentiële werknemer in zijn of haar keuze voor een werkgever? Of andersom: wat maakt u als werkgever aantrekkelijk?
In het kader van de uitreiking van de Randstad Award is er een groot onafhankelijk onderzoek uitgevoerd om die factoren –en de volgorde daarvan- te achterhalen.  

Maar hoe lang blijven deze factoren intact? De arbeidsmarkt is onderhevig aan een aantal dominante trends en ontwikkelingen, zoals automatisering en flexibilisering. Lynda Gratton, Professor ‘Management Practice’ op de London Business School, haalt ook nog een andere ontwikkeling aan: elk kind dat nu geboren wordt, heeft maar liefst een gemiddelde levensverwachting van 100 jaar. 

wat zijn de gevolgen hiervan voor ons (werkend) leven?

Professor Gratton voorspelt dat de hogere leeftijdsverwachting van de mens een grote impact zal hebben op de arbeidsmarkt. Geïnspireerd door haar visie en voorspellingen deed TNS Nipo in opdracht van Randstad onderzoek naar de gevolgen van ‘100 year life’ op de arbeidsmarkt. Enkele highlights:

  • een 100-jarig leven; Nederlanders kunnen zich nog nauwelijks voorstellen wat de gevolgen zijn. Slechts 1 op de 5 heeft er een beeld bij
  • het overgrote deel van de Nederlanders gaat (in de toekomst) kiezen voor een werkgever met goede ontwikkelingsmogelijkheden om zich voor te bereiden op een veranderende arbeidsmarkt

Bekijk in onze whitepaper alle resultaten van het gehele onderzoek en de toekomstverwachting van de arbeidsmarkt.