Utrecht, 21 juni 2016 – In Utrecht kregen vandaag tot nu toe 200 werkzoekende 50-plussers ondersteuning bij het vinden van werk. Met het programma +POWER wil Randstad de perceptie over 50-plussers in positieve zin veranderen, onder andere via twaalf +POWER boosts door het hele land. Werkzoekende 50-plussers kunnen vandaag nog de hele dag terecht om inzicht te krijgen in kansrijke vakgebieden, een professionele cv-check te doen of een professionele foto voor hun LinkedIn profiel te laten maken. Ook zijn er workshops gericht op het verbeteren van het profiel van kandidaten.

In Utrecht staan 23.715 50-plussers als werkloos geregistreerd bij het UWV (UWV, februari 2016).

programma utrecht

De 50-plussers maken kennis met professionals in verschillende kansrijke vakgebieden, volgen workshops en krijgen tips voor het verbeteren van hun cv. Tot nu toe zijn er 200 50-plussers bij de vestiging in Utrecht aan de Lange Viestraat geholpen en het programma duurt tot 18:00 uur.

Alex Groeneveld, Regiodirecteur regio West Randstad Nederland: “Helaas is het aantal werkzoekende 50-plussers hoog in Utrecht. Met het +POWER programma vragen we extra aandacht voor de positie van 50-plussers op de arbeidsmarkt. We benadrukken het onbenutte potentieel van deze doelgroep. Ambitie en talent kennen immers geen leeftijd en het kan niet zo zijn dat de 50-plussers aan de kant blijven staan.”

+power boosts in heel nederland

Via het programma +POWER benadrukt Randstad de kracht van 50-plussers. Het programma ging 25 mei van start in Den Haag met een +POWER run met bijna 200 deelnemende 50-plussers. Het totale programma loopt tot en met 23 juni.