Den Haag/Diemen, 10 november 2015 – Angelique Nieuwenhout (27) uit Den Haag is de winnares van een droombaan bij hoofdredacteur Sanne Groot Koerkamp van Glamour. Angelique mag een week meelopen op de redactie van Glamour. Voor de winnares een droom die uitkomt.

Veel jongeren lukt het niet hun droombaan te realiseren. Van de jongeren (18-25 jaar) heeft slechts 12,5% hun droombaan gevonden, blijkt uit onderzoek van Randstad. Belangrijkste aspecten van een droombaan voor jongeren zijn het plezier dat eruit voorkomt (49,8%) en de uitdaging die de droombaan biedt (47,9%). Randstad deed onderzoek naar wat droombanen zijn en stelde ook een paar droombanen beschikbaar. 

Angelique start op maandag 16 november op de redactie van Glamour. Ze gaat aan de slag als redactie assistent en loopt een week mee op de redactie. Daar helpt ze bij de dagelijkse activiteiten: ontvangt gasten, assisteert bij evenementen, fotoshoots, verzamelt media-uitingen, kijkt mee hoe de organisatie social media inzet en ondersteunt de redacteuren. 

droombanen 

Het programma #wordenwiejebent wil jongeren inspireren om te kijken naar wat echt bij ze past. Een aantal droombanen biedt Randstad zelf aan. Eerder werd Evelyne Grijt uit Apeldoorn al winnaar van een droombaan bij Tjeerd Oosterhuis. Ook Arjen Timmerman zag zijn droom in vervulling gaan. Hij mocht een week meelopen bij ontwerper Marcel Wanders.