DIEMEN, 9 mei 2014 – Gemeente Opsterland en Randstad starten een samenwerking onder de naam ‘Baanbrekend Fryslân’. Adviseurs van Randstad en gemeente Opsterland slaan de handen ineen om bijstandsgerechtigden via Baanbrekend te bemiddelen naar werk. Baanbrekend Fryslân is in 2011 gestart in Leeuwarden, in 2012 zijn de gemeenten Oost- en Weststellingwerf aangesloten, gemeente Opsterland is de jongste uitbreiding van Baanbrekend Fryslân. Landelijk vonden de afgelopen drie jaar 3600 mensen dankzij adviseurs van gemeenten en Randstad een passende plek op de arbeidsmarkt.

Lucinda Dijkstra, Senior Rayonmanager Randstad HR Solutions is blij met de uitbreiding van de samenwerking in Friesland. “We merken dat deze specifieke aanpak resultaten boekt, de kracht van dit initiatief is samenwerking. Ons doel is om kandidaten binnen acht weken aan werk te helpen. Dit kan gaan om een vaste baan, een parttime baan, maar ook om tijdelijk werk.” Het is de ambitie van Randstad om Baanbrekend samen met gemeenten landelijk uit te rollen. Werkgevers ontvangen op die manier steun bij het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

gemeente opsterland over de samenwerking

Wietze Kooistra, wethouder Sociale Zaken, ziet Baanbrekend Fryslân als een goede aanvulling op de huidige dienstverlening van de gemeente Opsterland. “Andere gemeenten zijn ons voorgegaan in de samenwerking met Randstad en dat bewijst duidelijk zijn meerwaarde. Wij richten ons specifiek op de werkzoekenden die klaar zijn voor de arbeidsmarkt en zonder begeleiding prima aan de slag kunnen”.