Diemen, 28 april 2014 – Ondanks de vele ontwikkelingen in de zorg, blijkt de zorgsector de meest aantrekkelijke sector om in te werken. Dit blijkt uit het jaarlijkse werkgever imago-onderzoek van Randstad onder 13.501 mannen en vrouwen (tussen 18 en 65 jaar). Het onderzoek geeft inzicht in wat voor werknemers de belangrijkste aspecten in een baan zijn en welke werkgevers en sectoren hier hoog op scoren. 37% van de ondervraagden geeft aan dat de zorg voor hen de meest aantrekkelijke sector is.

De zorgsector scoort in het onderzoek vooral hoog op ‘interessante baaninhoud’. Ook staat de zorg onder de respondenten bekend als sector met goede carrièremogelijkheden en een goede werksfeer.

Ook werkgevers komen goed uit de bus. Vier ziekenhuizen staan in de top 10 van non-profit bedrijven. Het AMC, het Antonius Ziekenhuis, het LUMC en het Erasmus MC staan op nummers drie, vier, zes en acht in de top tien meest aantrekkelijke werkgevers.

zorg is volop in ontwikkeling

Lenneke Duijf, directeur van Randstad Zorg, vindt het terecht dat werknemers in Nederland een positief beeld hebben van de zorg. “De zorgsector is een hele mooie sector om in te werken. Ondanks dat de zorgmarkt sterk in ontwikkeling is met de bijbehorende uitdagingen, heeft de sector veel te bieden. Banen geven veel voldoening, mensen kunnen er veel van zichzelf in kwijt en door de ontwikkeling in de markt, biedt het werknemers ook juist kansen om te zich te ontplooien. Bij Randstad Zorg helpen we zorginstellingen in te spelen op deze voortdurende veranderingen. Niet alleen door het inhuren van flexibel personeel, maar ook voor integrale oplossingen op het gebied van flexibiliteit en mobiliteit.”

over het onderzoek

Het imago-onderzoek laat Randstad al 14 jaar uitvoeren. Het onderzoek is o.a. de basis voor de Randstad Award, de jaarlijkse prijs voor de meest aantrekkelijke werkgever van Nederland; gekozen door het Nederlands publiek. De respondenten (mannen en vrouwen, werkend en niet-werkend in de leeftijd van 18 tot 65 jaar) kiezen uit 285 grote Nederlandse organisaties de meest aantrekkelijke werkgever en sector. Deze groep van bedrijven is samengesteld op basis van een willekeurige selectie uit het totaal bestand van organisaties in Nederland met meer dan 1000 medewerkers.

Onderzoeksbureau ICMA heeft in oktober en november 2013 een representatief online panel van meer dan 13.500 respondenten een vragenlijst laten invullen. Het onderzoek geeft ook antwoord op de vraag welke aspecten van belang zijn om als werkgever/baan aantrekkelijk gevonden te worden.