klantadviseurs vacatures

Klantadviseur, Gemeente Utrecht generiek

 • Utrecht
 • € 15,41 per uur
 • 24 - 32 uur, 3 - 4 dagen p.w.
 • MBO, HAVO, VWO
 • Gemeente Utrecht generiek

... gemonitord om de kwaliteit van de dienstverlening te bewaken enverbeteren en de uniformiteit van beantwoording te waarborgen. Uitvoering van dewerkzaamheden gebeurt aan de hand van protocollen. De klantadviseur beweegtmee in wat de stad van ons als organisatie vraagt. weinig tot geen mogelijkheden voor vakantie gedurende deze periode; startdatum waarschijnlijk 15 mei 2024 sollicitatie Ben je enthousiast over de opdracht? Solliciteer dan nu met een cv en motivatiebrief.

bekijk vacature

Een klantadviseur is de eerste persoon die klanten te spreken krijgen wanneer ze een klacht of vraag hebben over het product. Als klantadviseur maak je onderdeel uit van de klantenservice van een organisatie. Je vertegenwoordigt het bedrijf, bent een luisterend oor en helpt de klant verder. 

Als klantadviseur geef je vaak telefonisch of digitaal advies. Dit doe je vanuit een callcenter met een heleboel gezellige collega’s, of lekker met je pantoffels aan vanuit huis. 

Een klantadviseur wordt ook wel klantenservicemedewerker genoemd. 

wat doet een klantadviseur?

Als klantadviseur ben je verantwoordelijk voor:

 • het beantwoorden van vragen van de klant

 • het aanhoren van klachten

 • het oplossen van technische problemen via de telefoon

 • het geven van advies over de producten of diensten van je werkgever

Wil je weten wat je gaat verdienen als klantadviseur? Vul dan de salarischecker snel zelf even in en ontdek wat je waard bent!  

Benieuwd wat je netto overhoudt van dat salaris? Of weet je wat je netto wilt verdienen en wil je berekenen welk brutosalaris daarbij past? Check het in onze bruto netto calculator.

secundaire arbeidsvoorwaarden

Als klantadviseur val je onder de cao Facilitaire Contactcenters. Dat betekent dat je salaris, verlofdagen en overuren allemaal goed voor je geregeld zijn. Soms krijg je van je werkgever ook nog leuke extra’s, zoals een laptop van de zaak of een reisvergoeding. Dit hangt natuurlijk af van je werkgever.

Klantadviseurs zijn er in alle soorten en maten. Een bedrijf heeft vaak klantadviseurs met verschillende specialisaties in dienst. Je kan jezelf binnen je organisatie ontwikkelen en leren over verschillende onderwerpen. Zo ontwikkel je je tot een echte duizendpoot op het gebied van klantcontact. 

Schuilt er een leider in je? Dan kan je misschien wel uitgroeien tot teamleider of coach! Als teamleider stuur je een groep klantadviseurs aan en zorgt ervoor dat ze hun doelen halen. Daarnaast kunnen ze bij jou terecht met al hun vragen. 

Wil jij je doorgroeimogelijkheden vergroten? Ga dan aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Ook kijken we graag samen met je naar je loopbaanontwikkeling. Bekijk de tests, tips en trainingen

Je hebt zelf in de hand waar je aan het werk gaat als klantadviseur. Dit hangt helemaal af van jouw interesses! Bijna ieder bedrijf heeft een klantenservice. Er zijn dus veel verschillende plekken waar je als klantadviseur aan de slag kan. Een paar voorbeelden ter inspiratie:

 • verzekeringsagent: als verzekeringsagent ben je een klantadviseur die verbonden is aan een verzekeringsmaatschappij. Je kent alle verzekeringen die het bedrijf aanbiedt uit je hoofd en je kan je klanten zo het perfecte advies geven

 • klantadviseur bij de gemeente: als klantadviseur bij de gemeente help je mensen met ingewikkelde burgerzaken, zoals vergunningen. Ook zorg je dat klanten naar de juiste afdeling doorverwezen worden

 • financieel klantadviseur: heb jij je geldzaken altijd op orde? Ga dan aan de slag als financieel klantadviseur. Als financieel klantadviseur werk je bijvoorbeeld voor een bank of de Belastingdienst en ben je expert op het gebied van toeslagen, sparen of internetbankieren. Om te werken als klantadviseur, heb je een Wft-diploma nodig. Wij helpen je gratis met het behalen van je Wft!

 • klantadviseur duurzame energie: wil je de wereld een betere plek maken? Zet dan je vaardigheden in als klantadviseur duurzame energie! Een klantadviseur duurzame energie werkt voor een energiemaatschappij en beantwoordt alle vragen over duurzaamheid 

Als klantadviseur vertegenwoordig jij je werkgever en heb je constant contact met de klant. Een moeilijke vraag of een klacht? Dan kunnen ze jou altijd bellen. Jij houdt het hoofd koel en gaat samen met de klant op zoek naar oplossingen. Wat kan je nog meer verwachten als je gaat werken als klantadviseur? De volgende zaken zijn goed om te weten:

dit is je takenpakket als klantadviseur

Als klantadviseur voer je de hele dag gesprekken met klanten. Het is jouw verantwoordelijkheid dat de klant tevreden de telefoon ophangt of de laptop dichtklapt. Wat komt hier allemaal bij kijken? Dit is je takenpakket als klantadviseur:

 • voorbereiding: het is belangrijk dat je als klantadviseur het product op je duimpje kent. Klanten vuren namelijk de hele dag lastige vragen op je af. Zorg er dus voor dat je je huiswerk gedaan hebt, en dat je de productinformatie kan dromen

 • luisteren naar de klant: als klantadviseur moet je een goede luisteraar zijn. Je hoort de vraag of de klacht van de klant aan en probeert uit te dokteren wat precies het probleem is en hoe de klant wil dat het opgelost wordt

 • vragen stellen: soms is het niet helemaal duidelijk wat de klant precies wil weten. Op dat moment weet jij de juiste vragen te stellen, zodat je snel tot de kern van het probleem komt

 • advies geven: dit is waarom mensen jou bellen of mailen. Vanwege je deskundig advies! Je weet precies wat de klant nodig heeft en je kan dit goed overbrengen

wie zijn je collega’s?

Bij welke collega’s je op de afdeling terecht komt, hangt af van waar je aan het werk gaat als klantadviseur. Vaak werk je in ieder geval samen met andere klantadviseurs. Soms deel je de werkvloer ook met financieel adviseurs of administratief medewerkers

werkdag van een klantadviseur

Benieuwd hoe het er nou echt aan toe gaat op de afdeling klantenservice? Lonneke zocht het uit in onze videoreeks 100 dagen, 100 banen!

Klantenservice medewerker voor een dag, ben jij stressbestendig?

je werkplek in het callcenter of lekker thuis

De kans is groot dat je als klantadviseur in een callcenter terecht komt. Hier zit je tussen een heleboel gezellige collega’s de hele dag te bellen. Er is veel werk te vinden voor klantadviseurs, je hoeft dus geen uren te reizen voor je werk!

Het is voor een klantadviseur ook vaak mogelijk om van thuis te werken. Je hebt vaak telefonisch of mailcontact met de klant. En dat kan natuurlijk ook gewoon vanaf de bank!

leuke bedrijven om te werken als klantadviseur

Via Randstad kan je snel aan de slag bij onze topwerkgevers. Wat dacht je bijvoorbeeld van werken bij:

 • gemeenten in Nederland: als klantadviseur bij de gemeente ben jij een rots in de branding voor mensen met vragen over allerlei verschillende burgerzaken. Met jouw kennis en klantvriendelijkheid draag je bij aan de leefbaarheid van je regio

 • ggd: als er één plek is waar genoeg werk te vinden is voor een klantadviseur, dan is het de GGD wel. Wil jij je steentje bijdragen aan de gezondheid van mensen? Ga dan aan de slag als klantadviseur bij de GGD en zet je kennis in om mensen te helpen met hun gezondheidsvragen

 • abn amro: wil je werken in de financiële wereld? Ga dan aan de slag bij ABN Amro! Als financieel klantadviseur bij ABN Amro geef je deskundig advies op het gebied van sparen, verzekeren en beleggen

 • kpn: wil je werken als klantadviseur, maar niet de hele dag aan een bureau zitten? Dan is een baan als klantadviseur bij KPN echt iets voor jou! Als klantadviseur bij KPN ga je met je collega’s de wijk in om mensen te informeren over de uitrol van glasvezel

je werktijden als klantadviseur

Wat je werktijden zijn als klantadviseur, hangt maar net af van waar je werkt. Hou je van structuur in je leven en wil je graag om 5 uur in de auto naar huis stappen? Dat kan! Er zijn genoeg klantenservices die alleen doordeweeks overdag bereikbaar zijn. Ook zijn er klantenservices die 24 uur per dag open zijn. Ben je een nachtbraker of wil je je kinderen ook af en toe van school kunnen halen? Dan is dit misschien meer wat voor jou.

Per direct op zoek naar een korte klus? Of geïnteresseerd in een (studenten-)bijbaan? Bekijk dan de openstaande klussen op Randstad Go.

Voor de functie klantadviseur wordt vaak om een mbo opleiding op niveau 3 of niveau 4 gevraagd. Welke opleiding je precies gevolgd hebt maakt dan niet uit. Je sociale en communicatieve vaardigheden, daar draait het echt om! De specifieke kennis leer je tijdens het werken wel. Dit gebeurt vaak via een intern opleidingstraject.

Als je als klantadviseur bij een bank aan de slag wil, heb je een Wft-diploma nodig. Met dit certificaat mag je mensen financieel advies geven. De studielast voor een Wft-diploma is ongeveer 50 uur. Dat heb je dus zo binnen! En we helpen je om dit certificaat te behalen met een gratis Wft-cursus.

En natuurlijk kan iedereen die via Randstad werkt altijd gebruikmaken van alle online trainingen en cursussen via Randstad opleidingen en trainingen. Je vindt ze in je Randstad-profiel onder Mijn Ontwikkeling. Zo kan je opleidingen en trainingen in de klantcontact volgen.

Ook als je (nog) niet via Randstad werkt heb je toegang tot het opleidingsaanbod. Log direct in en ontdek wat bij je past! Nog geen Randstad-profiel? Maak er snel één aan!

Klantadviseur is echt een sociaal beroep. Je moet ervan houden om een praatje te maken, je bent namelijk de hele dag met mensen aan het bellen. Naast een goede babbel, is het handig als je de volgende eigenschappen in je mars hebt:

 • je bent analytisch: je moet als klantadviseur snel kunnen uitvogelen wat er precies aan de hand is. Je komt vlot tot de kern van een probleem en door het stellen van de juiste vragen krijg je een goed beeld van de situatie

 • je houdt altijd het hoofd koel: als klantadviseur spreek je een heleboel mensen op een dag. Uiteraard is niet iedereen die je spreekt even goed gemutst. Vooral bij het behandelen van klachten kan het wel eens voorkomen dat klanten boos op je worden. In dit soort situaties blijf jij altijd kalm en klantvriendelijk

 • je bent oplossingsgericht: je bent de hele dag bezig om oplossingen te vinden. Je lost in vrij korte tijd  problemen op, want de volgende klant staat alweer snel klaar. Het is als klantadviseur dus belangrijk dat je creatief bent en onder druk kan presteren

Een andere functie binnen klantadvies?


Is een functie als klantadviseur net niet de goede match, maar ben je wel beniewd naar andere functies bij vergelijkbare vakgebieden? Neem dan even een kijkje op onze telecom of sales vakgebiedpaginas.  

Wanneer je werkt via Randstad heb je een aantal voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • wekelijks uitbetaald worden

 • pensioenregeling als je 26 weken gewerkt hebt

 • altijd een contactpersoon waarop je terug kan vallen en om hulp kan vragen

 • via onze Randstad-app declareer je snel je gewerkte uren en heb je altijd direct overzicht over je werkrooster

 • vakantiegeld en recht op 25 vakantiedagen krijg je van ons

 • via Randstad opleidingen en trainingen is het mogelijk om op elk moment verschillende (veiligheids-) certificaten te behalen. Bekijk hier onze opleidingsmogelijkheden

 • vast contract? Een uitzendbaan als klantadviseur via Randstad is vaak een opstap naar een mooie vaste baan. Jaarlijks verdienen duizenden mensen een contract voor onbepaalde tijd bij leuke werkgevers dankzij een tijdelijke baan via ons. Bovendien werven veel bedrijven hun vaste medewerkers mede via Randstad

veelgestelde vragen over klantadviseurs

 • wat doet een klantadviseur?

  Als klantadviseur beantwoord je alle vragen en probeer je de klant te helpen met een passend advies. Ook hoort het verwerken van klachten bij je takenpakket. Lees meer over werken als klantadviseur!

 • wat verdien je gemiddeld als klantadviseur?
 • ervaring nodig voor klantadviseur?
 • is klantadviseur hard werken?

  Een klantadviseur werkt hard. Vaak staat de telefoon alweer roodgloeiend terwijl jij nog met de vorige klant aan het bellen bent. Je moet vaak veel telefoontjes achter elkaar plegen, dus je moet goed onder druk kunnen werken. Meer informatie over werken als klantadviseur? Lees snel alles over deze leuke functie.

 • waarom is het leuk om te werken als klantadviseur?

  Je zet jouw productkennis en communicatieve vaardigheden in om mensen te helpen. Je draagt bij aan de klanttevredenheid en je maakt het leven van de klant iedere dag een stukje makkelijker. Meer weten over werken als klantadviseur? Lees dan dit artikel!

 • aan welke eisen moet je voldoen voor een baan als klantadviseur?

  Bij een vacature als klantadviseur wordt vaak minimaal een mbo-denkniveau gevraagd. Welke opleiding je precies gevolgd hebt, maakt niet uit. Het is vooral belangrijk dat je communicatief vaardig en klantgericht bent. De inhoudelijke kennis die je nodig hebt doe je tijdens je werk op. Meer weten over werken als klantadviseur? Check dan dit artikel!

 • hoe moet ik solliciteren op een vacature voor klantadviseur?

  Solliciteren als klantadviseur is simpel: maak een Randstad-profiel aan en zoek in onze vacaturebank naar vacatures bij jou in de buurt. Hierna stuur je eenvoudig je cv en motivatie op. Hulp nodig bij het opstellen van een cv of motivatiebrief? Bekijk hier al onze sollicitatietips!

 • welke vaardigheden ontwikkel ik met een baan als klantadviseur?

  Als klantadviseur ben je de hele dag met mensen in gesprek. Hierdoor ontwikkel je goede sociale- en luistervaardigheden. Ook leer je natuurlijk alles over de producten of diensten die jouw werkgever levert. Meer weten over werken als klantadviseur? Je leest het hier.

 • hoe lang duurt een opleiding tot klantadviseur?

  Er is niet één opleiding tot klantadviseur. Met een willekeurige mbo-opleiding kan je aan de slag! Zo’n opleiding duurt drie jaar. Wil je financieel klantadviseur worden? Dan moet je ook nog even je Wft-certificaat halen. De studielast voor dit diploma is ongeveer 50 uur. Via Randstad kan je gratis je Wft-certificaat halen!