barmedewerker vacatures

Manager Bar op de leukste evenementen plek van Nederland, Ziggo Dome

  • Amsterdam
  • € 14,24 per uur
  • vast dienstverband
  • 16 uur, 2 - 5 dagen p.w.
  • HBO
  • Ziggo Dome

... om te zorgen dat er genoeg voorraad is. Tussendoor geniet je natuurlijk van de muziek van Justin Bieber, ADE, Kendrick Lamarof vele andere artiesten.Op het einde zorg je weer voor een goede afsluiting van de bar. Je beoordeelt als Manager bar de barmedewerkers en zelf sta je ook open voor feedback. Samen met de Floormanagers kijk je hoe de volgende show nóg beter kan maken. Daarna lekker ...

bekijk vacature

Een barmedewerker of bartender bereidt drankjes achter de bar. Bijvoorbeeld in een café, restaurant, hotel of op een festival. Je zorgt ervoor dat gasten met plezier hun dorst lessen en genieten van hun koffiemoment, vrijdagmiddagborrel of avondje uit. Want pas als de gasten tevreden zijn, ben jij dat ook! 

wat doet een barmedewerker?

Als barmedewerker ben je verantwoordelijk voor:

  • drankjes bereiden

  • gasten adviseren

  • een fijne en gezellige sfeer

  • voorraadbeheer

  • een schone werkplek

Wil je weten wat je gaat verdienen als barmedewerker? Check dan dit blog over het horeca salaris of vul de salarischecker snel zelf even in en ontdek wat je waard bent! En benieuwd wat je netto overhoudt van dat salaris? Of weet je wat je netto wilt verdienen en wil je berekenen welk brutosalaris daarbij past? Check het in onze bruto netto calculator.

Wil je weten waar je allemaal recht op hebt als het gaat om: je loon, aantal vakantiedagen, pensioen opbouw, vakantiegeld en overwerktoeslagen? Check dan de horeca cao

secundaire arbeidsvoorwaarden

Als barmedewerker ontvang je vaak fooi bovenop je salaris. Zo verdien je al gauw een lekkere bonus. En werk je op een feestdag? Dan is de kans groot dat je een extra compensatie ontvangt in de vorm van vrije uren of een toeslag op je salaris.

Als barmedewerker heb je veel doorgroeimogelijkheden binnen de horeca. Wat dacht je bijvoorbeeld van werken als:

  • barista: ben je dol op koffie en lijkt het je leuk om hier alles over te leren? Groei dan door tot barista en maak de mooiste latte art!

  • medewerker bediening: als medewerker bediening sta je aan de andere kant van de bar. Je ontvangt gasten, neemt bestellingen op, serveert drankjes en gerechten en zorgt natuurlijk dat alles naar wens is. Een super veelzijdige baan dus.

  • host of hostess: als gasten ontvangen en ze op hun gemak stellen jouw tweede natuur is, is werken als host of hostess waarschijnlijk helemaal jouw ding. 

  • (assistent-)bedrijfsleider of restaurantmanager: vind je het leuk om je collega’s aan te sturen en weet jij altijd wat er speelt op de werkvloer? Dan is de functie van bedrijfsleider of restaurantmanager misschien iets voor jou!

Wil jij je doorgroeimogelijkheden vergroten? Ga dan aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Ook kijken we graag samen met je naar je loopbaanontwikkeling. Bekijk de tests, tips en trainingen

Dat je als barmedewerker drankjes maakt en inschenkt had je natuurlijk al verwacht. Maar achter de bar doe je nog meer!

dit is je takenpakket als barmedewerker

  • gasten adviseren
    Als een gast je vraagt om ‘iets met rum’ te maken, zorg jij dat diegene het lekkerste mixdrankje krijgt. En welk speciaalbiertje het best smaakt bij die pittige snack? Ook daar heb je een antwoord op! Gasten adviseren en kennis delen is het leukste wat er bestaat!

  • mise-en-place
    Voorbereiding is de sleutel tot een succesvolle bardienst. Dat betekent glazen poleren, drank aanvullen, ijsblokjes in de vriezer en alle bartools verzamelen. Laat die gasten maar komen!

  • een schone werkomgeving
    In de horeca is hygiëne super belangrijk - ook achter de bar. Daarom zorg je ervoor dat je werkplek altijd opgeruimd en schoon is. Fijn voor jou én je gasten.

  • zorgen voor een fijne, gezellige sfeer
    Als barmedewerker heb je veel contact met gasten. Jij verwelkomt ze met een glimlach en luistert goed naar hun wensen. En voor een gezellig praatje ben jij ook altijd te porren.

wie zijn je collega’s?

Als barmedewerker kun je rekenen op een heleboel gezellige collega’s. Zeker als je op een groot evenement of in een restaurant werkt. Een host die de gasten ontvangt, een medewerker bediening die de bestellingen opneemt en een kok die de gerechten maakt. En vergeet de afwassers niet! Zonder hen geen schone glazen om de drankjes in te serveren. Samen zorgen jullie dat alle gasten het helemaal naar hun zin hebben!

een werkdag in de horeca

Benieuwd hoe je werkdag in de horeca eruit ziet? Lonneke zocht het uit in onze videoreeks 100 dagen, 100 banen!

Werken als medewerker bediening

je werkplek: werken achter de bar

Werken achter de bar kan op veel meer plekken dan in cafés en restaurants. Ook in een concertzaal, op je favoriete festival en in de skybox van een voetbalstadion worden biertjes getapt! En het allerleukste van werken achter de bar? Je ontmoet veel nieuwe mensen en staat er nooit alleen voor. Samen met andere bartenders en collega’s in de bediening maak jij van elke werkdag een feestje. Hard werken was nog nooit zo leuk!

leuke bedrijven om te werken als bartender

Via Randstad kan je snel aan de slag bij onze topwerkgevers. Wat dacht je bijvoorbeeld van werken bij:

de werktijden van een barmedewerker

Van verse espresso’s in de vroege ochtend tot koude biertjes in de late avonduren - werken achter de bar kan op elk moment. Zowel doordeweeks als is in het weekend is er genoeg werk. Dat maakt een functie als barmedewerker super flexibel en ideaal om te combineren met je studie, sport, gezin of andere hobby’s.
Per direct op zoek naar een korte klus? Of geïnteresseerd in een (studenten-)bijbaan? Bekijk dan de openstaande klussen op Randstad Go.

Om als barmedewerker aan de slag te gaan heb je geen specifieke opleiding nodig. Als je wel ervaring hebt met werken in de horeca, is dat natuurlijk mooi meegenomen, maar geen vereiste. Het allerbelangrijkste is dat je gastvrij bent en gemotiveerd om hard te werken!

Wil je je goed voorbereiden op je eerste baan als barmedewerker? Volg dan onze opleidingen en trainingen in de horeca en leer de kneepjes van het gastvrije horecavak.
En natuurlijk kan iedereen die via Randstad werkt altijd gebruikmaken van alle online trainingen en cursussen. Voor bij vast én tijdelijk werk. Je vindt ze in je Randstad-profiel onder Mijn Ontwikkeling. Ook als je (nog) niet via Randstad werkt heb je toegang tot het opleidingsaanbod. Log direct in en ontdek wat bij je past! Nog geen Randstad-profiel? Maak er hier snel één aan!

Belangrijke eigenschappen van een barmedewerker zijn:

  • gastvrijheid:
    werken in de horeca draait om gastvrijheid en dat geldt natuurlijk ook voor bartenders. Jij geeft gasten een welkom gevoel, neemt de tijd om naar ze te luisteren en zorgt dat alles naar wens is. 

  • goed in samenwerken:
    in de horeca en op evenementen werk je vaak met veel collega’s samen. En hoe beter jullie met elkaar samenwerken, hoe beter de service. 

  • stressbestendig:
    staan er ineens een lange rij voor je bar? Of ligt er een lijst ingewikkelde bestellingen voor je neus? Jij houdt je hoofd koel en presteert ook onder tijdsdruk op de top van je kunnen.

  • sterke sociale vaardigheden:
    tussen het cocktailshaken en koffie zetten in praat je gezellig met de gasten. Van gesprekken over koetjes en kalfjes tot serieuze onderwerpen - jij kletst overal over mee. En als het nodig is, bied je gasten een luisterend oor.

Wanneer je werkt via Randstad heb je een aantal voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • wekelijks uitbetaald worden

  • pensioenregeling als je 26 weken gewerkt hebt

  • altijd een contactpersoon waarop je kan terugvallen en om hulp kan vragen

  • via onze Randstad-app declareer je snel je gewerkte uren en heb je altijd direct overzicht over je werkrooster

  • vakantiegeld en recht op 25 vakantiedagen krijg je van ons

  • via Randstad opleidingen is het mogelijk om op elk moment verschillende (veiligheids-) certificaten te behalen.

  • vast contract? Een uitzendbaan als barmedewerker via Randstad is vaak een opstap naar een mooie vaste baan. Jaarlijks verdienen duizenden mensen een contract voor onbepaalde tijd bij leuke werkgevers dankzij een tijdelijke baan via ons. Bovendien werven veel bedrijven hun vaste medewerkers mede via Randstad

 

veelgestelde vragen barmannen en barvrouwen

  • wat doet een barmedewerker?

    Een barmedewerker of bartender bereid drankjes achter de bar. Dit kan in een café of een restaurant zijn, maar ook in een voetbalstadion, op een evenement of een festival. Daarnaast adviseer je gasten over drankjes en zorg je voor een goede, gezellige sfeer. Lees hier meer over de taken van een barmedewerker.

  • wat verdien je gemiddeld als barmedewerker?

    Als fulltime barmedewerker ga je gemiddeld tussen de 1.822 en 1.931 euro bruto per maand verdienen. Als flexmedewerker verdien je ongeveer 10,84 euro per uur. Werken in de horeca betekent vaak dat je fooi ontvangt bovenop je salaris. Wat je precies verdient hangt dus af van de plek waar je werkt. Hier lees je meer over het salaris van een barmedewerker.

  • heb je ervaring nodig als barmedewerker?

    Om als barmedewerker aan de slag te gaan heb je geen speciale opleiding nodig. Heb je al ervaring in de horeca, dan is dat natuurlijk mooi meegenomen. Het enige wat je nodig hebt is een dosis gastvrijheid en de bereidheid om hard te werken.

    >> Check hier alle barmedewerker vacatures

  • waarom is het leuk om te werken als barmedewerker?

    Werken achter de bar kan op ontzettend veel plekken. In een chique restaurant, maar ook bij je favoriete voetbalclub of bij een uitverkocht concert. Bovendien werk je als barmedewerker met heel veel gezellige collega’s samen.

    >> Check hier alle barmedewerker vacatures

  • hoe moet ik solliciteren op een barmedewerker vacature?

    Solliciteren als barmedewerker is simpel: maak een Randstad-profiel aan en zoek in onze vacaturebank naar vacatures bij jou in de buurt. Hierna stuur je eenvoudig je cv en motivatie op. Hulp nodig bij het opstellen van een cv of motivatiebrief? Bekijk hier al onze sollicitatietips!

  • hoe oud moet je zijn voor barmedewerker?

    Je moet minimaal 16 jaar of ouder zijn om te kunnen werken als barmedewerker waar alcohol geschonken wordt. Voor vmbo-scholieren onder de 16 jaar wordt een uitzondering gemaakt. Tijdens een horecastage voor hun opleiding mogen zij wel alcohol schenken.

    >> Check hier alle barmedewerker vacatures