Op deze pagina
Om het beste in je medewerkers naar boven te halen moet je, als werkgever, het beste van jezelf bieden. Dat gaat over investeren in een duurzame relatie, waarin je medewerkers de beste versie van zichzelf kunnen worden. In hun belang, maar zeker ook in het belang van de toekomst van je bedrijf. Want door te investeren in duurzame inzetbaarheid blijven je medewerkers betrokken, gemotiveerd en productief.
Wordt een medewerker ziek, dan is een snelle terugkeer naar het werk in het belang van zowel de medewerker als de werkgever. Hoe sneller iemand weer aan de slag kan, hoe groter de kans dat de medewerker de aansluiting met de arbeidsmarkt niet verliest. Ook voor jou, als werkgever, is een succesvolle re-integratie belangrijk. Niet alleen voor de continuïteit van je bedrijfsvoering, maar ook om financiële redenen.
- ziekteverzuim en re-integratie
- ziekteverzuimbeleid
- ziekmelding door de medewerker
- ziekmelding door de werkgever
- loondoorbetaling bij ziekte
- hoogte en duur loondoorbetaling bij ziekte
- re-integratie: wettelijke verplichtingen
- re-integratieverslag aanleggen
- re-integratieactiviteiten: terugkeer naar werk
Pesterijen, agressie of seksuele intimidatie door collega's of cliënten kunnen de werksfeer behoorlijk verzieken. Medewerkers die het slachtoffer zijn van dit ongewenste gedrag kunnen lichamelijke en geestelijke klachten krijgen. Een te hoge (of juist te lage) werkdruk kan leiden tot werkstress of een burn-out.
Werk verandert snel en daarom is het van belang dat medewerkers over de juiste kennis en vaardigheden beschikken om hun huidige en toekomstige werk goed te kunnen doen. Investeren in opleiding en ontwikkeling van medewerkers biedt zowel je medewerker als jou, hun werkgever, voordelen en groeikansen. Je krijgt daarbij hulp van subsidies en regelen.