De Wet DBA was het afgelopen jaar volop in het nieuws. De wet is bedoeld om schijnzelfstandigheid tegen te gaan. Is er sprake van gezag, gebruik van materiaal of niet snel vervangbaar zijn? Dan zijn dat tekenen van een arbeidsrelatie en daar hoort volgens de Wet DBA een contract bij.

Het doel was het beschermen van mensen die ten onrechte werken als zzp’er met alle sociaal economische risico’s van dien. Er ontstond echter een negatief bijeffect: organisaties die besloten om helemaal te stoppen met het inhuren van zzp’ers.

uitstel handhaving

De handhaving van de Wet DBA is om die reden uitgesteld tot 1 januari 2018. Ook volgt er een grondige evaluatie van de wet en komen er waar nodig aanpassingen. Genoeg huiswerk dus voor de wetgevers en de sociale partners de komende periode. We houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via de update arbeidsmarkt en LinkedIn. Ook vindt u op de online werkpocket altijd de meest actuele wet- en regelgeving.

wat kunt u nu vast doen?

Opdrachtgevers en zzp’ers doen er de komende periode goed aan om vast te gaan werken volgens de Wet DBA. 1 januari 2018 klinkt verder weg dan het is. En van uitstel lijkt vooralsnog geen afstel te komen. Werkt u met zzp’ers en wilt u het graag goed regelen? Dan is ZZP Contractmanagement wellicht iets voor u.