fraudeurs versturen e-mails met ransomware uit naam van Randstad

let op: open de bijlage van deze e-mails niet!

Op dit moment is er een e-mail in omloop waarin de naam ‘Randstad’ wordt misbruikt. Deze e-mail suggereert dat de ontvanger nog een aantal rekeningen open heeft staan. Voor een overzicht van deze facturen wordt verwezen naar de bijlage. Open deze bijlage niet!

In de bijlage zit een .exe bestand verstopt die uw computer kan besmetten met een virus. 

hoe herkent u de valse e-mail?

  • valse e-mail worden verstuurd vanuit de afzender ‘debiteuren en incasso F-RNL’.
  • alle valse mail wordt gestuurd met de tenaamstelling DMW Corne van Dijk Montagewerken.
  • elke valse mail begint met ‘in de bijgevoegde factuur treft u een overzicht aan van facturen’. Onze herinneringen beginnen nooit met in de bijgevoegde factuur.
  • de valse mail is voorzien van een ZIP bijlage. Onze herinneringen bevatten nooit ZIP bijlages.

Heeft u een dergelijke mail ontvangen? Laat het ons dan weten via security@randstadgroep.nl

wat is ransomware?

Ransomware is kwaadaardige software die uw Windows systeem of bestanden ‘gijzelt’ door uw persoonlijke bestanden te versleutelen en daarbij onbruikbaar te maken. Pas na een betaling aan de crimineel zal het systeem weer toegankelijk worden, wordt de gebruiker voorgehouden.

wat kunt u doen?

Zorg voor een virusscanner en firewall op uw systeem en houdt deze up to date. Zorg ervoor dat u altijd de laatste updates van uw systeem en geïnstalleerde software installeert.

Wees scherp op signalen die wijzen op valse e-mails. Indien u geen e-mail van Randstad verwacht, open de bijlage dan niet. 

Heeft u de bijlage geopend? Betaal dan niet en doe aangifte bij de politie. Laat de kwaadaardige software van uw computer verwijderen door een gespecialiseerd bedrijf.