wat is de betekenis van payroll?

Payrolling betekent dat je als werkgever zelf personeel selecteert, werft en begeleidt, maar de risico’s en juridische verplichtingen van het werkgeverschap uitbesteedt. Met andere woorden: jouw personeel staat bij een payrollbedrijf onder contract en deze partij regelt alle administratieve, financiële en juridische zaken rondom je medewerkers. 

Samen met Randstad zet je moeiteloos zo’n payrollconstructie op. Dat betekent concreet dat we van A tot Z zorgen dat alles goed geregeld is voor jou én voor je medewerkers. Wij nemen het juridisch werkgeverschap van je over. Zo voorkom je risico's en zorgen over:

 • doorbetalen bij ziekte van een werknemer
 • verstrekken van loonstroken
 • verwerken van ziek- en betermeldingen
 • loonbelasting afdragen

Je hoeft je dus niet meer druk te maken over het arbeidscontract, de salarisadministratie en begeleiding bij ziekteverzuim, maar kan gewoon lekker bezig zijn met je eigen werkzaamheden. 

Wil je meer weten over wat payroll is en hoe het jou kan helpen? Neem contact met ons op via het formulier en ontvang binnen één werkdag reactie. Toch liever bellen? We zijn bereikbaar op werkdagen van 08:30 - 17:00 op 020 398 90 30. We leggen je graag alles persoonlijk uit.

zo werkt randstad payroll

Meer weten over de betekenis van payroll bij Randstad? Onze payrollconstructies zijn heel simpel. Je werft en selecteert je nieuwe medewerkers zelf en meldt ze daarna aan in de randstad payroll portal. Je medewerker werkt in jouw organisatie, maar staat op onze loonlijst. We sturen je de factuur volgens het afgesproken tarief. Daar zijn we heel transparant over.  Zo nemen we je alle administratie uit handen en heb je geen verrassingen achteraf!

als je de basis zelf regelt…

 • nieuwe medewerker aanmelden in onze portal

 • inwerken met begeleiding en standaard afspraken

…dan regelen wij dit allemaal voor jou!

 • juridische screening op ID, werkverleden en werkvergunning

 • binnen 24 uur een contract (in de online portal) 

 • 24/7 toegang tot portal

 • managementrapportages

 • begeleiding bij ziekteverzuim

 • helpdesk voor al je payrollmedewerkers

 • kennismigranten, stagiaires en/of AOW-ers voor je plaatsen

 • persoonlijke ontwikkeling met online trainingen van Randstad

wat is de toegevoegde waarde van payroll via randstad?

Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven kiezen voor een payrollconstructie met Randstad. Hieronder zie je hoe zo’n samenwerking met een payrollbedrijf er in de praktijk uitziet en hoe het jouw organisatie vooruit helpt: 

1. goed werkgeverschap:

Dit staat bij ons altijd op de eerste plaats. Ons doel: dat iedereen de payrollconstructie een 8+ als rapportcijfer geeft. We zorgen met de samenwerking voor dezelfde arbeidsvoorwaarden als je medewerkers in vaste dienst. En daarnaast heb je de mogelijkheid voor advies of andere werknemers als het payrollcontract afloopt. En in het kader van persoonlijke ontwikkeling: de payrollmedewerker heeft gratis toegang tot Randstad online opleidingen en trainingen.

2. up-to-date kennis van de arbeidsmarkt:

We combineren onze kennis met marktdata en zien waar de markt heen beweegt; deze kennis delen we via nieuwsbrieven en whitepapers, maar vooral met persoonlijk advies voor je personeelsbeleid. Zo zijn we altijd voorbereid op de marktvraag en de uitdagingen die er straks voor je liggen op personeelsgebied.

3. advies op maat:

We gaan graag samen met jou op zoek naar de beste oplossing voor je personeelsvraagstukken. Maatwerk dus. Dat doen we met verschillende soorten oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan: inhouse, poolmanagement, werving en selectie of een combinatie hiervan. Zo hebben we altijd de juiste mensen op de juiste plek binnen je organisatie. 

4. persoonlijke samenwerking:

We geloven in duurzame samenwerkingen. Daar zorgen we voor door je te koppelen aan een vast contactpersoon. En om precies te zijn: een accountadviseur die gespecialiseerd is in jouw vakgebied. Zo heb je altijd een vertrouwd gezicht tot je beschikking op wie je kan bouwen en die je bedrijf door en door kent. Wel zo prettig! 
 

We horen je denken: heel fijn dat jullie ons kunnen ontzorgen, maar wat kost het? Met het onderstaande formulier kan je direct en vrijblijvend het tarief aanvragen

Wil je eerst kennismaken met ons of heb je nog andere vragen? Neem contact met ons op via het formulier of bel 020 398 90 30. We leggen je graag alles persoonlijk uit.

de betekenis van payroll voor ggd groningen:

Je risico’s als werkgever verkleinen, daarvoor is payroll een goede oplossing. Maar hoe pak je dat samen nou goed aan? Hr-adviseur Andries Riemersma van GGD Groningen vertelt hoe de samenwerking met Randstad Payroll Solutions hem bevalt. De organisatie werkt sinds een aantal jaar met payroll via Randstad. Het grootste voordeel daarvan? ‘Dat het systeem zo goed geregeld is,’ vertelt Andries. ‘Randstad werkt met een fijne online omgeving waarop je gegevens invoert en contracten wijzigt. Het is heel waardevol als dat goed werkt'.

--> lees hier het klantverhaal van de GGD Groningen
 

de betekenis van payroll voor zuyd hogeschool:

Als onderwijsorganisatie met bijna 2000 medewerkers je personeelsadministratie goed regelen, hoe pak je dat aan? Bij Zuyd Hogeschool vonden ze een oplossing in Randstad Payroll Solutions. Hr-directeur Paul Stallenberg van Zuyd Hogeschool vertelt hoe deze samenwerking tot stand kwam. Het grote voordeel? ‘Door het eigen risicodragerschap in onze cao kan tijdelijke mensen zelf aannemen een financieel risico met zich meebrengen. Om dit risico te verzekeren maken wij in specifieke gevallen de keus voor payroll'.

--> lees hier het klantverhaal van Zuyd Hogeschool 


Benieuwd hoe klanten en medewerkers ons beoordelen? Meer dan duizenden klanten en medewerkers geven ons een 8+. Wil je weten hoe we deze scoren hebben bereikt? Neem contact met ons op via het formulier of bel 020 398 90 30. We leggen je graag meer uit over wat payroll is en wat onze werkwijze is. 

wat is payroll bij randstad en waarom geven klanten ons een hoge beoordeling

payrolling specialist in jouw specifieke sector

We zijn al 60 jaar wereldwijd dé hr-expert in zijn gespecialiseerd in verschillende sectoren. Hierdoor kan je blind vertrouwen op onze kennis en ervaring. We weten waar de arbeidsmarkt naartoe beweegt en hebben actuele kennis over de geldende cao’s binnen verschillende sectoren. We bieden zekerheid met een uitgebreid netwerk juridische specialisten, zodat contracten altijd voldoen aan de laatste wet- en regelgeving. Zo zorgen wij ervoor dat je organisatie klaar is voor vandaag én morgen.

Zo is Randstad ook dé hr-specialist op het gebied van payrolling in deze sectoren:

Wil je weten wat Randstad Payroll Solutions in specifiek jouw sector kan betekenen? Kom vrijblijvend in contact via het formulier of bel 020 398 90 30 en ontvang persoonlijk advies. We kijken graag samen naar een passende oplossing!

wat is payroll?

 • wat is een payroll overeenkomst?

  Een payroll overeenkomst is een overeenkomst tussen twee bedrijven waarin afspraken worden gemaakt over het juridisch werkgeverschap van medewerkers. Het gaat hierbij om medewerkers die geselecteerd geworden door de opdrachtgever waarbij Randstad het juridisch werkgeverschap en hierbij behorende risico’s voor zijn rekening neemt. In deze overeenkomst wordt verder besproken welke gekozen productvormen het beste passen en welke afspraken hierbij horen.

 • wat houdt payroll in?

  Zelf je kandidaten kiezen zonder vast te zitten aan contracten, administratie en andere werkgeversverplichtingen. Dit heet payrolling en kent veel voordelen voor werkgevers. Werf, selecteer én begeleid je eigen personeel zoals je gewend bent, wij regelen de rest.

 • hoe werkt payrolling?

  Bij een payrollconstructie besteed je het juridisch werkgeverschap uit. Dat betekent dat je je kandidaten zelf werft, selecteert en begeleidt, maar de risico’s niet zelf hoeft te dragen. Je hoeft je bij payroll niet bezig te houden met de salarisadministratie. Wij nemen al deze taken van je over. 

  Je meldt de medewerker via onze portal bij ons aan, dit kost slechts 2 minuten en vanaf daar nemen wij het over. Wij nemen contact op met de medewerker en binnen 24 uur kan hij of zij starten. Op deze manier worden jullie volledig ontzorgd. 

 • wat zijn de voordelen van payroll?

  Op deze payroll voordelen pagina kan je uitgebreide uitleg vinden over de voordelen voor jou. Hierbij alvast kort wat voordelen op een rijtje:
  -gemak: we nemen de personeelsadministratie en verzuimbegeleiding van je over.

  -uitbesteding risico’s: je besteedt het werkgeverschap aan ons uit, waardoor je niet meer te maken hebt met juridische risico’s als ziekte of arbeidsongeschiktheid.

  -duidelijkheid: je personeelskosten zijn vooraf bekend en we regelen de salarisadministratie voor je. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

  -flexibiliteit: snel extra medewerkers nodig? Met payroll ben je wendbaar, zodat je personeelsbestand altijd bij je situatie past.

  -tevreden medewerkers: payroll medewerkers krijgen dezelfde arbeidsvoorwaarden als vaste medewerkers.
   

 • wat kost payroll?

  Sinds de Wet Arbeidsmarkt in Balans zijn payrollbedrijven verplicht de CAO te volgen van de opdrachtgever waardoor ze gelijke beloning krijgen als de eigen medewerkers. Dit betekent dat de kosten van payroll afhankelijk zijn van de arbeidsvoorwaarden. Payrolling bij Randstad is al mogelijk, afhankelijk van het gekozen product, vanaf een omrekenfactor van 1.77. Wat de kosten zijn in jouw specifieke situatie vertellen we je graag.

  Voorbeeld berekening reguliere krachten:
  - medewerker krijgt een bruto uurloon: €11
  - de omrekenfactor is: 1.7437
  - kosten die je betaald voor de medewerker is 11 x 1.7437 = €19,18 per gewerkt uur, exclusief btw.

  Voorbeeld berekening AOW'ers:
  - medewerker krijgt een bruto uurloon: €11
  - de omrekenfactor is: 1.3019
  - kosten die je betaald voor de medewerker is 11 x 1.3019 = €14.32 per gewerkt uur, exclusief btw.

  lees meer over de kosten van payroll >
  of neem contact op met één van onze adviseurs en stel al jou vragen >

 • wat is het verschil tussen een uitzendbureau en payroll?

  Het verschil tussen uitzenden en payrolling heeft vooral te maken met de allocatiefunctie. In het geval van uitzenden zoekt het uitzendbureau een geschikte medewerker voor de vacature van de opdrachtgever, en brengt de medewerker en opdrachtgever zo bij elkaar. De medewerker hoeft niet uitsluitend voor één opdrachtgever te werken, maar kan meerdere opdrachten voor verschillende bedrijven (inleners) tegelijk doen. Bij payrolling vervult de opdrachtgever de vacature zelf, maar geeft wel het juridisch werkgeverschap uit handen aan de payrollorganisatie. De medewerker werkt uitsluitend voor de opdrachtgever (één bedrijf).

 • wat is het verschil tussen detachering en payroll?

  Het verschil tussen detachering en payrolling zit hem in de overeenkomst. In beide gevallen is er sprake van een juridisch werkgever (Randstad) en een opdrachtgever. Bij detachering doet een opdrachtgever beroep op Randstad om een geschikte kandidaat aan te leveren vanuit eigen gelederen voor een opdracht met een vaste looptijd. Wanneer deze opdracht afgerond is zal de medewerker terugkeren naar Randstad. Bij payrolling geldt exclusiviteit voor de opdrachtgever die de medewerker heeft geworven. Randstad volgt de looptijd zoals besproken door opdrachtgever en medewerker en wanneer dit contract afloopt zal ook het contract van de medewerker bij Randstad aflopen.

 • kan ik aow-ers, kennismigranten en stagiaires payrollen?

  Ja, je kan jouw stagiaires, kennismigranten en AOW-ers payrollen. Hiervoor hanteren wij lagere tarieven. Wil je hier meer over weten? Laat laat hier je gegevens achter of bel ons via het volgende nummer: 020 398 90 30. Lees op deze pagina meer over het payrollen van kennismigranten.

 • is randstad een erkend referent bij het ind?

  Ja, Randstad is al jarenlang erkend referent bij het IND. Jouw kennismigranten kunnen bij Randstad zorgeloos worden verloond. Ook kunnen wij de speciale voorwaarden als de 30%-regeling faciliteren en zelfs de complete aanvraag overnemen.

 • wat betekent payrolling voor mijn medewerkers?

  Jouw medewerker is bij ons in uitstekende handen. Wij verlonen altijd op tijd en volgens jullie CAO en bieden daarnaast talloze extra’s. Zo heeft de payrollkracht bij ons, via de Mijn Randstad omgeving, altijd toegang tot zijn loonstroken en declaraties. Bovendien kan hij of zij ook gratis extra opleidingen en trainingen volgen.

 • wat gebeurt er als de medewerker ziek is?

  Wanneer een medewerker van Randstad Payroll Solutions ziek wordt, zijn wij altijd verantwoordelijk voor de Wet Verbetering Poortwachter. Wij zijn werkgever en wij begeleiden de medewerker tijdens zijn ziekte. Ook zijn wij verantwoordelijk voor een voorspoedige re-integratie. Uiteraard altijd in contact en overleg met jullie als opdrachtgever.  Je kiest als opdrachtgever zelf of je de ziektekosten via Randstad wilt verzekeren of dit risico zelf wilt dragen.

 • is payroll loondienst?

  Ja, als payroll medewerker ben je in loondienst bij de payrollorganisatie. De payroll organisatie heeft afspraken gemaakt met de opdrachtgever van de medewerkers over de inlener verplichting, overname van medewerkers en looptijd van het contract. Gedurende de looptijd van het contract is de medewerker in loondienst van de payrollorganisatie. Voor payroll medewerkers is de ketenregeling zoals bekend in de CAO die geldt bij de opdrachtgever. Opdrachtgever en medewerker maken bindende afspraken over de looptijd van de opdracht. Randstad volgt hierin de gemaakte afspraken en zal dit faciliteren.

deze artikelen vindt je misschien ook interessant

bekijk in deze video wat er allemaal is veranderd door de wet arbeidsmarkt in balans

paper: de wet arbeidsmarkt in balans.

andere rechtspositie voor payrollmedewerkers.