kom alles te weten over de meest gevraagde beroepen van 2022:

de 10 meest kansrijke beroepen: dit zijn ze

Uit een uitgebreid onderzoek van Randstad blijkt dat bijna ieder vakgebied enorm kansrijk is in 2022. Wat voor vaardigheden je ook hebt, er is altijd wel werk dat aansluit bij jouw competenties. Van hr-specialisten tot hoveniers en van monteurs tot aan GZ-psychologen; in elke branche zijn er talenten nodig! Dat biedt jou veel mogelijkheden om de ideale baan te vinden of dat de ideale baan jou vindt…

we hebben de 10 meest gevraagde beroepen van 2022 op een rijtje gezet:

1. bezorgers Online shoppen en maaltijdbezorging zijn nog altijd populair, ook dit jaar klikken we weer een eind weg! Die mooie jurk, een nieuwe kast of een groentebox; dat pakketje moet op tijd aankomen. Als bezorger cross je het hele land door en verblijd je iedereen met zijn nieuwe aankoop! 
2. klantenservicemedewerkers Zijn er toch nog vragen over dat pakketje, heeft iemand hulp nodig bij zijn bankzaken, of zijn er it-problemen? Als klantenservicemedewerker sta je altijd klaar voor de klant. Met jouw communicatieskills ben je de hele dag in de weer om klachten, opmerkingen en vragen op te lossen. Een tevreden klant bezorgt jou ook een glimlach! 
3. hr-specialisten Hoe vind je de juiste mensen voor je organisatie en hoe behoud je ze? Als hr-specialist speel je een hele belangrijke rol hierin. Je geeft advies aan het management, je werft nieuw talent en zorgt ervoor dat werknemers tevreden blijven; op jou kunnen ze altijd rekenen!
4. ict- specialisten As ict-specialist ben je voornamelijk bezig met verbeterprocessen binnen de digitale wereld. En dat is een wereld die zich continu ontwikkelt! Maar niks is jou te gek, je kunt goed overweg met computers en vindt het te gek om met passende ict-oplossingen te komen.
5. security specialisten We leven in een digitale wereld van laptops, smartphones en computers. Deze technieken worden overal gebruikt; van het bedrijfsleven en het onderwijs tot aan huis. Maar hoe houd je dat veilig? En hoe houd je hackers buiten de deur? Als security specialist heb je veel kennis van de digitale wereld en zorg je voor veiligheid.
6. hoveniers Hoveniers vind je op allerlei plekken, van de gemeente tot aan campings! Het vergroenen van openbare ruimtes en steeds meer woningen die gebouwd worden; dat vraagt om vakwerk! Met jouw groene vingers zorg je ervoor dat alle tuintjes er weer tiptop bij liggen. 
7. installateurs Als installateur heb je veel verstand van jawel… installaties. Je houdt van sleutelen en je hebt verstand van onderhoud, controles en reparaties. Installateurs worden in veel sectoren gevraagd en zo kom je ook op veel verschillende plekken. Genoeg afwisseling dus!
8. monteurs De energietransitie en het bouwen van nieuwe woningen vraagt om vakkundige technici. Je bent als monteur onmisbaar dus! Jouw werk draait om het installeren, repareren en onderhouden van machines en apparaten. Technische problemen? Je pakt ze aan!
9. pedagogisch medewerkers De kinderopvang wordt betaalbaarder en toegankelijker; dat is goed nieuws, maar er is dus ook meer personeel nodig! Vind je kids te gek? Wil je bijdragen aan hun groei en ontwikkeling? Dan is dit beroep voor jou weggelegd! 
10. gezondheidszorgpsychologen Deze sector is al jaren kansrijk en er is nu, mede door de pandemie, nog meer vraag naar gespecialiseerd personeel. Met jouw vakkennis naar verschillende psychologische problemen, doe je er alles aan om je cliënten weer een heerlijk zorgeloos leven te garanderen. Hier liggen veel kansen! 

sollicitatietips waar je die baan mee binnen sleept

Heb je een passende baan gevonden, maar vind je het toch nog lastig om te solliciteren? Geen probleem, we helpen je graag een handje op weg. We hebben enorm veel tips verzameld om van jouw sollicitatie een succes te maken. Van het opmaken van je cv tot aan sollicitatietrainingen. Alles om die baan binnen te slepen!
Laat alle tips zien!