waarom werken in de financiële sector

De financiële sector is constant in beweging. Innovaties volgen elkaar in rap tempo op en ook veranderingen in wet en regelgeving zorgen voor nieuwe uitdagingen op de werkvloer. Je werk is constant in beweging, dus jij als specialist ook. Dus voor iedereen die denkt dat werken in de financiële dienstverlening saai is, think again! 

De branche is erg veelzijdig, want ieder bedrijf heeft te maken met financiën. Je kunt dus bij veel bedrijven aan de slag in verschillende functies. Denk aan de rol van incassomedewerker bij een lokale onderneming, maar bijvoorbeeld ook die van financieel adviseur bij een bank. Via randstad kun je aan de slag bij bekende financiële dienstverleners zoals ABN AMRO, Achmea of Robeco, maar bijvoorbeeld ook bij een overheidsinstantie zoals het UWV

Heb je nog niet de juiste papieren op zak om aan de slag te kunnen in deze sector of om de volgende stap te zetten in je financiële loopbaan? Via Randstad kun je je wft basis behalen maar ook de opleiding en trainingen volgen in klantcontact, tot financieel adviseur of CDD-analist. Ontdek je mogelijkheden met opleidingen en trainingen in de bank en verzekeringen

banen in de financiële sector

Financiële banen zijn er in alle soorten en maten. Veel voorkomende rollen zijn die van financieel adviseur of medewerker crediteurenadministratie, maar er zijn er veel meer! Weet je nog niet wat past bij jou? Hieronder lichten we een paar leuke banen in de financiële sector uit. 

financieel administratief medewerker

Als financieel administratief medewerker houd je je bezig met de financiën van een organisatie. Denk hierbij aan de boekhouding, debiteurenbeheer, crediteurenadministratie, declaraties en bestellingen, maar bijvoorbeeld ook facturen en afschrijvingen. Best een diverse rol dus. Wat exact tot je taken behoort verschilt natuurlijk ook per job en werkgever.

Waar je allemaal aan de slag kunt? Uiteraard bij een bank of verzekeraar, maar eigenlijk bij haast ieder bedrijf. Elke organisatie heeft te maken met financiën, dus keuze genoeg!

> lees hier meer over werken als financieel administratief medewerker

financieel klantadviseur

Als financieel klantadviseur ben jij hét aanspreekpunt voor klanten en relaties. Op basis van vakinhoudelijke kennis en sterke klantcontact skills heb je iedereen bij uiteenlopende vragen. Hoe je dit doet? Via telefoon, mail, social media of live chat natuurlijk. De rol van klantadviseur wordt ook wel klantenservice medewerker genoemd. 

Ook in deze job kun je aan de slag bij veel verschillende werkgevers. Denk aan banken zoals ABN AMRO, Rabobank of ING, maar bijvoorbeeld ook bij andere financiële instellingen zoals Achmea of Robeco

> lees hier meer over werken als financieel klantadviseur

cdd-analist

Witwassen, terrorismefinanciering en fraude. Allemaal zaken waar je als financiële instelling iets mee te maken wilt hebben. Een team van CDD-analisten is hét front dat voorkomt dat de financiële producten van zo’n instelling misbruikt worden voor financiële misdaad. Als CDD-analist houd je goed in de gaten of klanten zijn wie ze zeggen dat ze zijn, en of zij wel goede bedoelingen hebben. 

Kortom, een CDD-analist controleert of klanten zich aan de regels houden en voldoen aan de overeengekomen verwachtingen van de dienstverlener. Zo blijven de risico’s beperkt. Je kunt in deze rol aan de slag bij financiële instellingen zoals banken en verzekeraars, maar ook vermogensbeheerders.  

> lees hier meer over werken als cdd-analist

Er zijn natuurlijk nog veel meer banen in de financiële sector. Bekijk ze hieronder en ontdek welke job in de financiële sector past bij jou.

liever een video bekijken?

Dat snappen we! Beeld spreekt meer dan duizend woorden, dus wil je een betere indruk krijgen van werken in de financiële sector? Bekijk dan de video’s.

registeraccountant

bankadviseur

administratief medewerker

callcentermedewerker

hogeropgeleiden

Ben je een financial met een hbo of wo achtergrond? En wil je groeien door bij verschillende organisaties te werken? Dan is Randstad iets voor jou.

Je werkt op interim-basis, wat inhoudt dat je een contract ontvangt van Randstad en bij verschillende opdrachtgevers werkervaring opdoet. Wij werken samen met de beste werkgevers in de branche en trainen en coachen je zodat je bijblijft in je vakgebied. Zo werk je aan je eigen cv met de zekerheid van een contract. Wij hebben vacatures voor onder andere: controller, accounting specialist, financieel medewerker, medewerker planning & control, salarisadministrateur en administrateur.

financiële vacatures bij jou in de buurt

Werken in de financiële doe je natuurlijk het liefste gewoon in de buurt. Check daarom snel welke vacatures er bij jou in de regio openstaan. 

bekijk alle vacatures in bijvoorbeeld: