werken in de logistiek

Werken met je handen heeft de toekomst. Bij ons kan je gelijk aan de slag in een logistiek beroep. En kan je iets nog niet? Dan kun je werken en leren tegelijkertijd. Aan welke functies moet je denken? De logistiek is een breed begrip en is meer dan alleen transport van A naar B. De logistiek is een verzamelnaam voor álles wat komt kijken bij het plannen, organiseren, besturen en uitvoeren van een stroom aan goederen.

Deze goederenstroom kunnen we zien als een logistieke ketting (ook wel supply chain genoemd). De ketting begint bijvoorbeeld vanaf het moment dat jij achter je laptop een paar nieuwe sneakers bestelt bij Foot Locker. De ketting eindigt wanneer jij de schoenendoos aan je voordeur krijgt geleverd. Om dit gehele traject in goede banen te leiden moet de logistieke ketting goed doorlopen. De logistiek is dus een sector waarin goede samenwerking centraal staat! En zo zien we dat ook graag bij Randstad.

Bij Randstad hebben we verschillende functies in de logistiek beschikbaar. Lees hieronder meer over alle functies die we in de logistiek voor je hebben openstaan. Wie weet zit jouw droombaan er wel gewoon tussen. 

heftruckchauffeur

Als heftruckchauffeur bestuur je een vorkheftruck, ook wel vorklift genoemd. In het magazijn breng je pallets vol goederen van A naar B. Je zorgt ervoor dat dit veilig, secuur en snel gebeurt. Nieuwsgierig geworden?

> Kom werken als heftruckchauffeur en bekijk alle heftruckchauffeur vacatures.

reachtruckchauffeur

Vaak zijn de stellingen in een magazijn erg hoog. Met een reachtruck kom je meters hoog en krijg je de pallets met producten op de juiste plek. In het begin kan dit even wennen zijn, maar je krijgt dit snel onder de knie. Benieuwd hoe is om te werken als reachtruckchauffeur? Op deze manier zie je hoe je snel aan de slag kan als reachtruckchauffeur.

> Bekijk snel alle reachtruckchauffeur vacatures

orderpicker

Als orderpicker verzamel jij de orders in het magazijn. Dit doe je met een bestellijst, een scanapparaat of met een voice picking systeem. Een leuke baan en vaak werk je in een gezellig team.

> Check hier hoe je morgen met onze orderpicker vacatures snel kunt starten.

magazijnmedewerker

Een magazijnmedewerker is van alle markten thuis. Je verzamelt orders, vult de magazijnstellingen aan en bent bezig met opruimwerkzaamheden. Zoek je afwisseling in je werk? Dan is dit echt een baan voor jou! Bekijk hier de mogelijkheden om direct te starten als magazijnmedewerker.

> Zie alle actuele magazijnmedewerker vacatures.

koerier/bezorger

Een koerier of een bezorger brengt pakketjes van punt A naar punt B. In een bestelbus rij je een route en maak je mensen blij met hun bestelde pakketje, boodschappen of een warme maaltijd. Op zoek naar een baan die past in jouw agenda? > Start morgen nog als koeriers/bezorger en bekijk nu alle koerier vacatures.

logistiek medewerker

Een logistiek medewerker heeft een breed takenpakket. Zo ben je bezig met het laden en lossen van vrachtwagens, verplaats je goederen in het magazijn en stort jij je op order picking. En ook een administratieve klus ga je niet uit de weg. Divers is het dus zeker! Je bent als logistiek medewerker een onmisbare schakel in het magazijn.

> Bekijk snel alle logistiek medewerker vacatures.

planner

Een planner maakt en beheert de planning binnen een bedrijf. De vele schakels binnen de logistiek zorgen ervoor dat de planning soms best een uitdaging is. Heb je een oog voor organiseren en laat jij je niet snel gek maken? Dan is een baan als planner net wat voor jou.

> Bekijk hier onze actuele planner vacatures.

teamleider

De naam zegt het eigenlijk al. Als teamleider in de logistiek geef je leiding aan een team of een afdeling. Je weet het overzicht te bewaren, helpt graag collega’s en haalt samen met jouw team de gestelde doelen. Klinkt interessant toch?

> Bekijk hier de mogelijkheden om te starten als teamleider met één van onze teamleider vacatures.

logistiek manager

Een logistiek manager ben je eindverantwoordelijk voor een logistieke afdeling. Je geeft leiding aan afdelingen zoals de planning, productie en transport en bewaakt het overzicht. Als logistiek manager heb jij een coördinerende rol vol verantwoordelijkheid.

> Bekijk onze actuele logistiek manager vacatures.

hoe is het om te werken in de logistiek?

opleidingen en trainingen in de logistiek

Waarom zou je alleen voor een baas werken, als je ook kan werken aan jezelf? We bieden daarom verschillende opleidingen en trainingen aan. Nog geen ervaring in de logistiek of wel, maar wil je je verder ontwikkelen? Dan kan je via ons een beroep leren én krijg je baangarantie. Of volg gemakkelijk (gratis) online trainingen waarmee je werkt aan je persoonlijke groei. Klinkt goed, toch?

Check hier de opleidingen en trainingen in de logistiek.

banen in de logistiek

heftruckchauffeur

werken als reachtruckchauffeur

werken in de logistiek als orderpicker

veel gestelde vragen logistiek vacatures

 • hoe word je logistiek medewerker?

  Heb je nog geen ervaring in de logistiek dan kun je op veel logistieke vacatures solliciteren. Per vacature staat vermeld of en hoeveel ervaring je nodig hebt en of je kunt werken zonder diploma.

  Ook bieden wij logistieke opleidingen aan voor het behalen van je VCA diploma, heftruck of reachtruck certificaat. 

 • moet je een diploma hebben om te werken in de logistiek?

  Meestal kun je in de logistiek werken zonder diploma. Je kunt in de logistiek je allereerste werkervaring opdoen, als bijbaan naast je studie of om snel bij te verdienen. We hebben ook vacatures wanneer je al veel ervaring in de logistiek hebt. In de logistiek zijn er vaak veel vacatures beschikbaar zonder opleiding. Per vacature staat vermeld of en hoeveel ervaring er gevraagd wordt. In de vacatures staat ook beschreven of je in het bezit moet zijn van specifieke certificaten.

  Wil je werken als heftruckchauffeur of reachtruckchauffeur en heb je de juiste certificaten nog niet is het goed om te weten dat het mogelijk is om deze certificaten via Randstad te halen.

  Bekijk hier al onze logistieke vacatures.

 • welke banen zijn er in de logistiek?
 • waar kun je werken in de logistiek?
 • waarom kiezen voor werken in de logistiek?

  De logistieke sector wordt vaak onderschat. Zonder de logistiek wordt die nieuwe Iphone die je besteld hebt niet op tijd bezorgd. Jouw koffer gaat ook niet uit zichzelf mee het juiste vliegtuig in, daar zorgen logistiek medewerkers op Schiphol voor. En hoe denk je dat je dagelijkse boodschappen in je favoriete supermarkt komen? 

  De logistiek is dus hartstikke belangrijk, en heel divers! Wanneer je werkt in de logistiek ben jij betekenisvol werk aan het doen. 

  Werken in de logistiek is daarnaast een mooie kans om je allereerste werkervaring op te doen. Als bijbaan naast je studie of om snel bij te verdienen.

  Bekijk hier al onze logistieke vacatures.

 • wat is het salaris in de logistiek?

  Het salaris hangt van verschillende factoren af. Allereerst verschilt het salaris per functie en per opdrachtgever. Ook is het salaris afhankelijk van je leeftijd en de werkervaring die jij hebt. 

  Wanneer je wil weten welk salaris jij gaat verdienen, bekijk dan per vacature wat je gaat verdienen. In de vacature staat ook vermeld of en hoeveel onregelmatigheidstoeslag je krijgt en hoeveel reiskosten je krijgt. Als het niet duidelijk in de vacaturetekst staat kan je contact met ons opnemen via de contactpersoon van Randstad die onderaan bij de vacature staat. 

  Bekijk hier al onze logistieke vacatures.

 • wat voor contract krijg ik als ik in de logistiek werk via Randstad?

  Wanneer je in de logistiek via Randstad werkt krijg je van ons een uitzendcontract. Sommige opdrachtgevers nemen het contract van Randstad over na een bepaalde tijd als ze erg tevreden zijn. Dit betekent dat je direct bij het bedrijf waar jij via Randstad voor in opdracht bent komt te werken. Welke bedrijven dit zijn en na hoeveel tijd dat gebeurt dat verschilt. Dit staat vermeld in de specifieke vacature.

  Bekijk hier al onze logistieke vacatures. 

 • waarom logistiek werk via een uitzendbureau?

  Randstad staat voor goed werkgeverschap. Daarom bieden wij jou goede arbeidsvoorwaarden. Dit betekent dat je dezelfde rechten opbouwt, of je nu via Randstad bij KLM of bij Jumbo werkt. 

  Je werkt via Randstad flexibel. Snel de baan die bij je past. Ook als je opdracht bij een bedrijf afloopt helpen wij je verder aan de volgende baan. 

  Bekijk hier al onze logistieke vacatures.

 • hoeveel uur kan ik werken in de logistiek?

  Je kan zowel fulltime als parttime en flexibel aantal uren maken. Het verschilt heel erg per bedrijf en per functie, dus kijk goed naar de vacatures en wat daarin geschreven staat in het aantal uren dat je kan werken. Randstad logistiek heeft grote en kleine logistieke opdrachtgevers. Je hebt dus keus genoeg tussen zowel fulltime als parttime mogelijkheden. 

  Bekijk hier onze logistieke vacatures.

 • wat zijn de werktijden in de logistiek?

  Logistiek gaat 24 uur per dag; 7 dagen per week door. In de logistiek wordt vaak gewerkt in ploegendiensten. Dit kan een 2, 3, 4 of 5 ploegenrooster zijn. Maar we hebben ook logistieke vacatures in dagdienst of weekenddienst. Ook zijn er vacatures voor nachtwerk, ochtendwerk en avondwerk. In de specifieke vacature staat beschreven welke werktijden of ploegendiensten de opdrachtgever aanhoudt.

  Bekijk hier onze logistieke vacatures.

 • hoe kan ik doorgroeien en ontwikkelen in de logistiek?

  Randstad staat voor (persoonlijke) ontwikkeling en coaching. Wij vinden het belangrijk dat je kunt blijven groeien in je werk. Daarom biedt Randstad verschillende logistieke opleidingen aan via de vakschool. Naast opleidingen kun je ook (veiligheid) certificaten halen wanneer je bijvoorbeeld wil doorgroeien naar reachtruckchauffeur.

  Ben je er nog niet helemaal over uit wat je wil en wil je weten welke opleidingen of volgende stap goed bij jou en je persoonlijkheid passen? We hebben veel verschillende testen zodat jij beter inzicht krijgt in wat goed bij je past. Bekijk onze testen hier.

  Ook hebben wij veel gratis online trainingen via Goodhabitz, zoals de cursus gesprekstechnieken, basiskennis bhv en meer werkplezier.