Randstad Bouw is meer dan alleen een uitzendbureau in de bouw. Samen met een specialist bij jou in de regio kijken we naar alle mogelijkheden en geven we je advies. Ook voor ZZP’ers. Door ons grote netwerk aan klanten en jarenlange ervaring kunnen wij jou goed helpen in jouw zoektocht naar een baan in de bouw. Schrijf je in en wij nemen contact met je op!

bemiddelaar

Je kunt via Randstad aan het werk bij een van onze klanten (detachering noemen wij dat). Wij kunnen jou ook bemiddelen naar een baan bij een directe werkgever. Dit komt erop neer dat jij jouw wensen en behoeften bij ons neerlegt en wij actief voor jou op zoek gaan naar een bedrijf dat bij jou past. Ideaal wanneer jij zelf niet actief wilt zoeken. Ons doel als bouw-uitzendbureau is dat jij een gave baan in de bouw vindt, waarbij jij rechtstreeks bij het bedrijf op contract komt.

coaching

Misschien weet jij niet goed welke richting jij op wilt of welke vervolgstappen jij moet nemen voor een carrière in de bouw. Ongeacht jouw ervaring zijn wij jouw coach in de bouw-branche. Dit kan werkgerelateerd zijn, maar ook persoonlijk. Jij staat bij ons centraal en wij doen er alles aan om het beste uit jezelf te halen.

randstad bouw voor zzp'ers

Ben jij zzp'er in de bouw, bijvoorbeeld als timmerman of schilder? Wij helpen jou graag zoeken naar zzp-opdrachten in de bouw, voor zowel de korte als lange termijn. Heb je een gat in jouw planning wegens een uitgesteld of geannuleerd project? En zou je iets achter de hand willen houden voor het geval dat? Of wil jij graag op de hoogte gehouden worden van alle korte en langdurige projecten en opdrachten in jouw regio? Neem dan contact met ons op of schrijf je in. In overleg met jou en de opdrachtgever wordt het tarief bepaald voor elke opdracht. Om jou als zzp'er te kunnen bemiddelen dien jij wel te voldoen aan de volgende criteria:

  • je bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

  • je bent in bezit van een geldig VCA-VOL

  • je bent in bezit van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

cao bouw: wat je moet weten

Wij van Randstad volgen de cao van de bouwsector. In de cao voor de bouwsector zijn duidelijke afspraken vastgelegd over zaken zoals salaris, vakantiedagen, pensioenopbouw, vakantiegeld en overwerktoeslagen. Maar wist je dat je hier ook antwoorden vindt op vragen zoals: wordt Koningsdag erkend als een officiële feestdag? Welke opzegtermijn geldt er als je een nieuwe baan hebt gevonden? En onder welke omstandigheden heb je recht op een toeslag voor weekendwerk? Alle informatie die je naast je salaris moet weten is in de cao bouw vermeld. Het kan gebeuren dat je werkgever in de bouwsector je meer voordelen biedt dan wat in de cao is vastgelegd. Een positief aspect van een cao is dat het een minimumnorm vaststelt, maar er is altijd ruimte voor extra voordelen.

welke functies zijn er in de bouw?

Werken via Randstad Bouw betekent een diversiteit aan functies en mogelijkheden. Meer weten over de inhoud van een functie, wat de dagelijkse werkzaamheden zijn, wat je doorgroeimogelijkheden zijn, hoe het zit met opleidingen en wat het gemiddelde salaris is? Bekijk dan de onderstaande functies in de bouw en kom erachter wat het beste bij je past. Of bekijk een van de video's, waarin we je meenemen op de werkvloer bij verschillende bouw functies:

decorbouwer

schilder

toezichthouder

veelgestelde vragen

  • kun je zonder diploma werken in de bouw?

    Ja, dat kan. Er zijn verschillende banen in de bouw waar geen diploma voor is vereist, maar waar vooral wordt gekeken naar ervaring. Voor bepaalde functies dien je wel een specifieke opleiding gevolgd te hebben. Via Randstad Bouw zijn er ook genoeg banen waarbij je tegelijkertijd kan leren en werken. Ideaal als je nog weinig ervaring hebt!